H Λήδα και οι άλλοι

H Λήδα και οι άλλοι Facebook Twitter
0

Η Λήδα Ευαγγέλου τίναξε τα μακριά καστανά μαλλιά της (που είχαν κάνει ξανθές ανταύγειες από τον ήλιο) τα έστυψε με το χέρι της και βγήκε προσεκτικά από τη θάλασσα. Ολόκληρος ο αντρικός πληθυσμός της παραλίας στον Μύλο της Λευκάδας (περιλαμβανομένου ενός κρυπτομοφυλόφιλου) κάρφωσε το βλέμμα του πάνω της. Ένα τέλειο σώμα, όχι πολύ χυμώδες, αλλά πάντως ζηλευτό, όχι υπερβολικά γυμνασμένο, όπως ακριβώς αρέσει στους άντρες. Θα ορκιζόσουν ότι για μερικά δευτερόλεπτα ο χρόνος σταμάτησε να κυλάει. Στο πρόσωπο της μια μελαγχολία αλλά και μια σκληράδα εδώ που τα λέμε παρά τα λεπτά χαρακτηριστικά της.


Είχε ξοδέψει άπειρες ώρες τις άχαρες, κρύες μέρες του χειμώνα στο γυμναστήριο και την προσεκτική διατροφή και τώρα ήταν η ώρα της ανταμοιβής της. Ξέπλυνε τα αλάτια από πάνω της στην παρακείμενη ντουζιέρα, ήπιε μια γουλιά από την μισοζεσταμένη μπύρα της και έκατσε στην ξαπλώστρα. Έπειτα, έβγαλε από την τσάντα της ένα σχετικώς άγνωστο βιβλίο του Umberto Eco και άρχισε να διαβάζει. Διακοπές μόνη της, όλες οι άλλες γνωστές της την ζήλευαν και σε ότι αφορά τα γκομενικά τη φοβόντουσαν κιόλας. Βλέπετε η Λήδα ήταν στα ντουζένια της. Εικοσιεννιά χρονών και επιτυχημένη δικηγόρος για την ηλικία της. Άλλα ήταν τα βάσανα της.


Σε επτά λεπτά ακριβώς με ακρίβεια χρονομέτρου, εμφανίστηκε ο πρώτος επίδοξος μνηστήρας. Ξυρισμένο μαλλί, αποτριχωμένο σώμα και μούσι, σαν διαφήμιση περιοδικού. Και φυσικά και δυο τατουάζ. Η Λήδα σαν αράχνη που έπλεκε τον ιστό της, αντιμετώπιζε με συγκρατημένο, προσποιητό ενδιαφέρον τις ηλίθιες ατάκες του. Στην κρίσιμη ερώτηση αν θέλει να πάει για μπάνιο με την παρέα του αύριο, τον άδειασε κανονικότατα, το ίδιο και όταν ζήτησε το κινητό της. «Θα σε ψάξω στο facebook» είπε στο τέλος εκείνος εισπράττοντας σιωπή ως απάντηση. Ακολούθησε και δεύτερος και τρίτος με την ίδια τύχη. Τον τελευταίο τον λυπήθηκε κάπως και δεν τον πολυβασάνισε γιατί φαινόταν καλό παιδί.«Βγήκε το μεροκάματο και σήμερα!» σκέφτηκε εκείνη αυτάρεσκα.


Έπειτα κατευθύνθηκε προς το κοντινότερο εστιατόριο και έφαγε μια σαλάτα και ένα στήθος ψητό κοτόπουλο αφήνοντας ανέγγιχτες τις τηγανιτές πατάτες. Κουρασμένη από το μπάνιο και κάπως ζαλισμένη από το ποτήρι λευκό κρασί που είχε πιει, έπεσε ξερή για μεσημεριανό ύπνο. Πρώτα όμως κουλουριάστηκε σαν έμβρυο πάνω στο κρεβάτι και πήρε αγκαλιά το μαξιλάρι της. «Ναρκισσιστική διαταραχή επί τη βάσει καταθλιπτικής προσωπικότητας» είχε διαγνώσει ο πανάκριβος ψυχίατρος στο Κολωνάκι που την είχαν πάει οι γονείς της όσο ακόμα ήταν στη σχολή. Βλακείες! Ο Πέτρος της είχε ραγίσει την καρδιά, αν ρωτάτε εμένα.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ