Είτε παίζει στην διαφήμιση τον Ζήκο, είτε ντύνεται Λάκης ο Γλυκούλης, είτε χρησιμοποιεί τη μανιέρα του -μούτες, άστείες γκριμάτσες κλπ- στο θέατρο, ο ηθοποιός Φιλιππίδης (ο άνθρωπος Φιλιππίδης πιθανότατα είναι τέλειος!) με εκπλήσσει.

 

Το χειρότερο είναι το πόστερ της Ειρήνης του Αριστοφάνη που έπαιξε στην Επίδαυρο. Είναι κολλημένο και στους δρόμους της πόλης μου, της Θεσσαλονίκης.

 

 

Δεν το καταλαβαίνω. Αντί για αστείο μου φαίνεται (αυτό που στα αγγλικά θα λέγαμε) disturbing. Κοιτάζω για ώρα τη φωτογραφία, το στόμα του, την έκφραση - και απορώ.

 

Η Αστερόπη Λαζαρίδου έγραψε στο Βήμα μια κριτική για τους Σκηνοβάτες που παίχτηκαν την προπερασμένη εβδομάδα στην Επίδαυρο. Του Εθνικού, σε σκηνοθεσία Φασουλή, με πασίγνωστους πρωταγωνιστές, κι όμως, ελάχιστος κόσμος. Αναφέρει:

 

Αρκετοί από τους ντόπιους που έχουν ενοικιαζόμενα δωμάτια στη γύρω περιοχή, έκαναν λόγο για τις «πειραματικές παραστάσεις» που ανεβάζει τα τελευταία χρόνια το Εθνικό στην Επίδαυρο, κάποιες από τις οποίες είχαν γιουχαριστεί άγρια όπως οι «Πέρσες» του Γκότσεφ κι έτσι «το κοινό είναι πιο διστακτικό και επιλέγει πιο δοκιμασμένες λύσεις. Εναν Φιλιππίδη που ανεβάζει Αριστοφάνη και είναι πιο εμπορικός και θα πάει να γελάσει, τη Μήδεια σε σκηνοθεσία Αντώνη Αντύπα -εκεί περιμένουμε πολύ κόσμο, επειδή θα είναι πιο "κλασικό ανέβασμα", χωρίς δυσάρεστες ή ευχάριστες εκπλήξεις».

 

Προφανώς δεν είμαι ο μόνος που δε του αρέσει η μανιέρα του. Έχει δεχτεί αρκετές αρνητικές κριτικές. Τις δέχεται; Τις ακούει;

Όχι βέβαια. Όπως διαβάζω εδώ τις θεωρεί στοχευμένες:

 

Ποια λύση βλέπει ο Πέτρος Φιλιππίδης στο πρόβλημα των στοχευμένων, κατά τη γνώμη του, κριτικών; «Κατ΄ αρχάς πιστεύω ότι πρέπει να βγαίνουν κάποιοι από εμάς και να μιλούν. Όπως έκανε ο Κιμούλης -και καλά έκανε. Αυτό κάνω κι εγώ. Μιλάω, δίνω απαντήσεις. Ξέρω ότι ενοχλώ επειδή κάνω πολλές παραστάσεις, επειδή σκηνοθέτησα Αριστοφάνη στην Επίδαυρο και μπορεί να μη θέλουν να έχω συνέχεια. Είναι μια σειρά από μικροσυμφέροντα που φέρνουν ανθρώπους αντιμέτωπους. Εγώ έχω επιθυμία να δουλέψω με τον Μαστοράκη,τον Κακλέα, τον Ευαγγελάτο. Και όλοι αυτοί με έναν ύπουλο και περίεργο τρόπο μας φέρνουν απέναντι. Κάθονται κάποιοι στα γραφεία τους και θέλουν να μη συνεργαστεί ο εμπορικός ηθοποιός με τον ποιοτικό σκηνοθέτη. Και εγώ δεν θέλω να μπω σε αυτό το καζάνι...

 

 

...................................................................................................................

 

 

ΕΝΑΝ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ, ΝΑ ΓΕΛΑΣΟΥΜΕ, ΝΑ ΣΚΑΣΕΙ ΛΙΓΟ ΤΟ ΧΕΙΛΑΚΙ ΜΑΣ!

Μικροκακίες που έφτιαξα απ' το γραφείο μου (επειδή έχω συμφέροντα!). Μια κοινωνική προσφορά των ΜΙΚΡΟΠΡΑΓΜΑΤΩΝ για τον ταλαιπωρημένο Έλληνα. Φωτογραφίες απ' την Ειρήνη που θα ανέβει στην Αρχαία Επίδαυρο με εμβόλιμες, ειρωνικές, εξυπνακίστικες ατάκες.

 

 


Καλά ε; Γελάω και μόνο που τον βλέπω!

 

 

Μα τον άτιμο! Καινούριο συκώτι! Πώς βγαίνει τόσο αστείες φωτογραφίες;

 

 

OK. Αν κάνει όλα αυτά σε φωτο φαντάσου πώς θα είναι λάιβ!

 

 

Μα πώς το κάνει; Κοίτα πώς έκανε τα μάτια του!!! Τρελό ΛΟΛ!

 

 

Γεια σου ρε Φιλιππίδη άρχοντα με τα ωραία σου! Δε βγαίνουν τέτοιοι ηθοποιοί σήμερα!

 

 

Παιδιά, απλά, ρισπεκτ στον άνθρωπο. Δεν υπάρχει. Η Αρχαία Επίδαυρος υποκλίνεται...