Αυτή η κυρία στην εμποροπανήγυρη του Αμυνταίου της Φλώρινας είχε -σύμφωνα με τους εφοριακούς- πλαστή ταμειακή μηχανή. Aν ισχύει προφανώς και δεν έκανε το μεγαλύτερο έγκλημα και προφανώς ο Τσίπρας πρέπει να στείλει τους εφοριακούς για ελέγχους όχι μόνο στα μικρά ψάρια αλλά και στα μεγάλα. 

 

Πάντως είναι γεγονός ότι όποιος έχει πλαστή ταμειακή μηχανή κλέβει και το κράτος, αλλά κυρίως τους συμπολίτες του/της, που πληρώνουν +23% για ΦΠΑ, ενώ δεν υπήρχε λόγος. Μέχρι εδώ τίποτα το πρωτότυπο. 

 

Ούτε είναι πρωτότυπο ότι διαμαρτυρήθηκε έντονα η εν λόγω κυρία όταν τόλμησαν να της βάλουν πρόστιμο. 

 

 

Πρωτότυπο δεν είναι καν ότι μαζεύτηκαν κατευθείαν και οι υπόλοιποι έμποροι για να διώξουν τους εφοριακούς (βραβείο παίρνει ο κύριος που τους λέει να φύγουν τονίζοντας: «Είναι μεγάλη προσβολή αυτό που κάνετε!»). 

 

Αυτό που με διαόλισε είναι ότι η κυρία βγήκε κι από πάνω, καλώντας την αστυνομία να συλλάβει τους εφοριακούς!

 

Η αστυνομία ήρθε όντως, μάζεψε τους εφοριακούς, πήγαν όλοι μαζί στο τμήμα για να εξηγήσουν τι συνέβη. Και εκεί, διαπιστώθηκε πως είχε ήδη λερωμένη τη φωλιά της! Εις βάρος της κυρίας εκκρεμούσε και την κράτησαν στο τμήμα...

 

Συνέχεια διαβάζουμε για ιδιοκτήτες ξενοδοχείων, εμπόρους, ιδιοκτήτες καφενείων κλπ που τσακώνονται με εφοριακούς και προσπαθούν να τους διώξουν. Την κλεψιά, την κουτοπονηριά και την άγνοια κινδύνου - όλα τα κατανοώ. Αυτό το απύθμενο θράσος όμως, που βρίσκεται παντού γύρω μας, στην καθημερινότητά μας, μια ζωή στο λαιμό θα μού κάθεται.

 

 

Η πιο εκνευριστική Ελληνίδα της ημέρας (Βίντεο)
θενκς ψυχολέσι

 

 

UPDATE: Την πλευρά της εμπόρου μας μεταφέρει συγγενής της, και την ευχαριστούμε:

 

««Η πιο εκνευριστική Ελληνίδα» του βίντεο είναι συγγενής μου και βρισκόμουν στο εν λόγω περιστατικό ως αυτόπτης μάρτυρας.
Ακόμη και η παρουσία μου στο βίντεο είναι εμφανής.

Η κυρία που βρίσκεται στην φωτογραφία και φαίνεται να ομιλεί στο βίντεο, είναι μία νόμιμη πλανόδια έμπορος εδώ και σχεδόν 4 χρόνια. Έχει λοιπόν στην κατοχή της, όλα τα απαραίτητα και νόμιμα χαρτιά όπως ορίζει το ελληνικό κράτος.
Δηλαδή: Βεβαίωση έναρξης επιτηδευματία, βεβαίωση μεταβολής ατομικών στοιχείων, βεβαίωση έναρξης εργασιών φυσικού προσώπου, ΝΟΜΙΜΗ και ΘΕΩΡΗΜΕΝΗ ταμειακή μηχανή.

Το συγκεκριμένο και πλανόδιο κατάστημα που λειτουργούσε στην εμποροπανήγυρι του Αμυνταίου (Έναρξη στις 01/10/2015 έως 05/10/2015) ελέγχθηκε από τις αρμόδιες κρατικές αρχές και τα κλιμάκια του ΣΔΟΕ 7 φορές. Οι δύο τελευταίες ήταν στις 05/10/2015. Η πρώτη περίπου στις 11:30 (π.μ) και η δεύτερη 13:15 όπου συνέβη και το εν λόγο περιστατικό. Υπάρχουν οι "αναφορές Χ" στην μνήμη της ταμειακής που το αποδεικνύουν.

Την πρώτη φορά το κλιμάκιο στου ΣΔΟΕ ζητούσε επίμονα να κοπεί μία απόδειξη ενός ελάχιστου ποσού (κάθε ελευθ. επαγγελματίας ή καταρτισμένος γνωρίζει πως δεν έχει δικαίωμα να το κάνει, παρά μόνον να ζητηθεί αναφορά Χ). Ο σύζυγος λοιπόν της «πιο εκνευριστικής Ελληνίδας» κι αδερφός μου, αρνήθηκε να κόψει απόδειξη, όπως έχει κάθε δικαίωμα να κάνει και ζήτησε να κοπεί "αναφορά Χ" όπως και συνέβη.
Αυτό ήταν το πρώτο περιστατικό που αρχικώς προξένησε μία ένταση.
Επανέρχεται, λοιπόν ξανά, το δεύτερο κλιμάκιο της ΣΔΟΕ με συνοδεία ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας (φαίνεται άλλωστε και στο βίντεο. - Να προσθέσω πως, το πρώτο κλιμάκιο της ΣΔΟΕ ΔΕΝ συνοδεύονταν από τις αστυνομικές αρχές) και ζήτησε από την ιδιοκτήτρια του πλανόδιου καταστήματος να επίδειξή όλα τα απαραίτητα και νόμιμα χαρτιά της επιχείρησης και τα βιβλία της ταμειακής.
Το πράξαμε, καθώς όπως ανέφερα πιο πάνω, βρισκόμουν κι εγώ στο κατάστημα.
Στον πρώτο έλεγχο, οι ελεγκτές της ΣΔΟΕ, έδωσαν τα στοιχεία της ιδιοκτήτριας στα κεντρικά της εφορίας Φλώρινας και στον έλεγχο που έκαναν φαίνονταν ότι η ταμειακή της μηχανή δεν είναι δηλωμένη, κάτι το οποίο σαφέστατα δεν ίσχυε μιας και είχαμε χαρτί από το taxisnet.gr με τον κώδικα αλλά και την δήλωση της ταμειακής, καθώς επίσης και την περιοδική δήλωση ΦΠΑ.
Πως λοιπόν ένα κατάστημα το οποίο είναι παράνομο, με παράνομη και μη δηλωμένη ταμειακή μηχανή να έχει νόμιμο έγγραφο από το ίδιο το taxis αλλά και την περιοδική δήλωση ΦΠΑ;;; Αφού δεν κόβει ΦΠΑ και κλέβει τους συμπολίτες της όπως αναφέρετε στο άρθρο σας, πως στο καλό το δηλώνει και πληρώνει;;;!

Η συνεργασία μας με τους ελεγκτικούς φορείς, αρχικά υπήρξε άψογη (όταν είσαι νόμιμος δεν φοβάσαι κανέναν..) κι ως ένδειξη καλής διάθεσης και συνεργασίας, προθυμοποιηθήκαμε μόνοι μας, όπως και πράξαμε, και πήραμε τηλέφωνο στην αντίστοιχη ΔΟΥ στον τομέα του κώδικα, όπου θα έπρεπε να υπάρχουν και τα πλήρη στοιχεία της ιδιοκτήτριας.
(Όλα όσα αναφέρω είναι αληθή γεγονότα και υπάρχουν στις αντίστοιχες καταθέσεις στην αστυνομία, όπου και υποβλήθηκαν μηνύσεις).
Τα στοιχεία λοιπόν δεν υπήρχαν στην αντίστοιχη Β' ΔΟΥ. Από μπέρδεμα της ίδιας της εφορίας τα είχαν στείλει στην Α' ΔΟΥ, όταν είχε γίνει η συγχώνευση εφοριών με τον Καλλικράτη!!!
Καταλαβαίνετε, ελπίζω, σε τι γραφειοκρατικό γαϊτανάκι πλέξαμε.
Παρόλα τα νόμιμα κρατικά χαρτιά που υποδείξαμε στην ΣΔΟΕ επέμεναν να κάνουν κατάσχεση την ταμειακή μηχανή, ενώ είχαν δει όπως σας ανέφερα πιο πάνω, την περιοδική δήλωση ΦΠΑ αλλά και την δήλωση από το taxis όπου φαίνονταν η θεώρηση της ταμειακής.

Σταματήστε λοιπόν να αναδημοσιεύετε ψεύδη κι επειδή δεν σας άρεσε η φάτσα της κυρίας, η οποία είναι μητέρα τεσσάρων παιδιών και νόμιμη ελεύθερη επαγγελματίας, να την προσβάλλεται και να την επιδεικνύεται με το δάχτυλο ως το μαύρο αγκάθι της ελληνικής οικονομίας κι ως εγκληματία, όταν δεν έχετε να κότσια να ζητήσετε τα ρέστα και να καταδείξετε όλους τους υποτακτικούς και παρατρεχάμενους στου σάπιου ελληνικού συστήματος, που κατέφαγαν και κατέκλεψαν τον ελληνικό λαό.

Ήταν ένα κατάστημα που πουλούσε Χαλβά Φαρσάλων και λουκουμάδες. Ουδέποτε ζήτησε η ΣΔΟΕ, όπως όφειλε να κάνει την άδεια κατάληψης χώρου που οφείλει να σου παρέχει ο εκάστοτε δήμος (με την προϋπόθεση σαφέστατα ότι είσαι νόμιμος γι'αυτό και σου το μισθώνει!), γιατί δεν ζήτησε τιμολόγια, παραστατικά, δελτία αποστολής εφόσον έκανε σωστά την δουλειά της;;
Αυτόν τον έλεγχο κάνουν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί στα μικρά ψάρια;; Γιατί σε μεγάλα ψάρια μέχρι στιγμής βλέπουμε άδεια την λίμνη!
Γιατί όταν της υποδείξαμε και της ζητήσαμε να κάνει ελέγχους σε σημεία όπου φανερώς στέκονταν ημεδαποί κι αλλοδαποί με παράνομα και μαϊμού προϊόντα δεν το έπραξε και μας έδωσε την απάντηση: "δεν έχουμε τέτοιες εντολές από τους προισταμένους μας";;;
Έτσι γίνεται η καταπολέμηση της παραοικονομίας;;

Σας πληροφόρησε κανείς πως στην ΝΟΜΙΜΗ ταμειακή που κατέχει η ιδιοκτήτρια της, την προηγούμενη μέρα είχε Ζ 2400 ευρώ και την στιγμή του ελεγχού είχε Χ 500 και κάτι ευρώ;;
Σας πληροφόρησε κανείς πως στην όλη χρονοτριβή που δημιούργησε το ΣΔΟΕ, το συγκεκριμένο κατάστημα δεν μπορούσε να δουλέψει, με αποτέλεσμα «η πιο εκνευριστική Ελληνίδα» να υποστεί οικονομική ζημιά;;
Γνωρίζετε πως έχουν κατατεθεί μηνύσεις κι αν δικαιωθεί η «εκνευριστική κυρία» αυτές θα πληρωθούν από το υστέρημα του ελληνικού λαού, επειδή η ΣΔΟΕ κάνει κατάχρηση της εξουσίας που κατέχει και δεν πράττει σωστά την δουλειά της;;
Προφανώς κι όχι κύριε και κάθε κύριε Δημοκίδη, αυτά δεν ενδιαφέρουν τον μέσο σκεπτόμενο (;) αναγνώστη.
Γιατί η δημοσιογραφία, η αρθρογραφία έγινε αρπακολιά και χλεύη.

Η κυρία λοιπόν ζήτησε την παρέμβαση εισαγγελέα όπως έχει κάθε δικαίωμα να κάνει ως νόμιμη έμπορος αλλά και πολίτης αυτού του κράτους, από την στιγμή πως νιώθει ότι αδικείται και προσβάλλεται.
Έχουν υποβληθεί μηνύσεις στις εφοριακούς και στον αρμόδιο ελεγκτικό φορέα και η υπόθεση θα ακολουθήσει τον δρόμο της δικαιοσύνης.

Για κλείσιμο να προσθέσω πως:
α) Η λερωμένη φωλιά της κυρίας ήταν από υπόθεση τροχαίας παράβασης (!)
β) Υπήρχαν 6 άτομα των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας, 10 ασφαλίτες και άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ, όποτε θα ήταν λίγο αδύνατον να ξυλοκοπηθούν από μας τους κακούς και παράνομους, που αναφέρονται σε αντίστοιχα άρθρα
γ) Την κλεψιά, την κουτοπονηριά και την άγνοια κινδύνου - κι εγώ τα κατανοώ.
Αλλά το απύθμενο θράσος ορισμένων ανθρώπων να αναδημοσιεύουν πληροφορίες (και δη υποτιθέμενοι δημοσιογράφοι) χωρίς να έχουν την παραμικρή γνώση γεγονότων και περιστατικών, μια ζωή στον λαιμό μου κάθεται.

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.»