Μας έρχονται συνέχεια σχόλια για πολιτικούς - με έμφαση στον Τζήμερο και στον Τσίπρα. Για τον πρώτο αφήνονται υπονοούμενα για το 2004 (ανώνυμα - φυσικά δεν δημοσιεύονται) και για το ότι είναι Μάρτυρας του Ιεχωβά (πράγμα που μάλλον κατέρριψα στο ποστ "ΝΕΟΣ ΑΣΤΙΚΟΣ ΜΥΘΟΣ: Ο Θάνος Τζήμερος είναι Μάρτυρας του Ιεχωβά!"). 

 

Για τον Τσίπρα πέρα απ' τα κλασικά περί κατάληψης έρχονται πολλά που υποστηρίζουν ότι δεν δούλεψε ποτέ του κανονικά, ότι μέλη της οικογένειάς του συνεργάζονταν με τη χούντα κλπ.

 

Χωρίς να ξέρω τι απ' αυτά ισχύει - και χωρίς να θέλω να κατευθύνω τα αποτελέσματα της έρευνας (θα δημοσίευα ό,τι έβρισκα, είτε ήταν τελικά θετικό είτε αρνητικό για τον Τσίπρα), ζήτησα απ' την apologiaprosuavita,  που εκτός των άλλων έχει φοβερό ερευνητικό μυαλό, να με βοηθήσει. Το ετοιμάζαμε εδώ και καιρό - και την υπέρευχαριστώ :)

 

 

ΦΗΜΗ #1: Δεν δούλεψε ούτε μια μέρα στη ζωή του.

 

Δείτε τι λέει η δημοσιογράφος Σοφία Παπαϊωάννου στους Φακελους του Παπαχελά, λίγες μέρες μετά την εκλογή του Τσίπρα στην ηγεσία του Συνασπισμού:

 

(απ' το 4.30 και μετά)

 

 

Απ' το φθινόπωρο του 2008 ακούγονταν πολλά για τις επαγγελματικές του δραστηριότητες -διατηρούσε τεχνικό γραφείο με τα αδέρφια του-, και ο Συνασπισμός εξέδωσε στις 21/11/08 (λίγες εβδομάδες πριν τα Δεκεμβριανά) ανακοίνωση:

 

Ο κύκλος των προσωπικών επιθέσεων προς τον πρόεδρο του ΣΥΝ διευρύνεται προς τα ακροδεξιά. Η λασπολογία, βέβαια, δεν είναι κάτι ασυνήθιστο για τον πολιτικό χώρο του κ. Καρατζαφέρη.

Θα χρειαστεί όμως να προσπαθήσει πολύ, και αυτός και όλοι όσοι αισθάνονται άσχημα για την απήχηση της ριζοσπαστικής αριστεράς στη νέα γενιά. Όση λάσπη και όσα υπονοούμενα κι αν αφήσουν δεν πρόκειται να θολώσουν την αλήθεια. Και κυρίως το γεγονός ότι για πρώτη φορά ένας άνθρωπος από τη γενιά των 700 ευρώ βρίσκεται στην ηγεσία ενός κόμματος. Ένας άνθρωπος της γενιάς των χιλιάδων νέων που δουλεύουν με μπλοκάκι και αγωνίζονται σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες να ασκήσουν το επάγγελμά τους. 

Τα πλήρη στοιχεία για την επαγγελματική δραστηριότητα του προέδρου του ΣΥΝ μέχρι τη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά του είναι στη διάθεση όλων. Ουδέν κρυπτόν. Το μηνιαίο εισόδημά του άλλωστε είναι ίδιου ύψους με μια βραδιά στα μπουζούκια για τους φίλους και τους χρηματοδότες του κ. Καρατζαφέρη.

Η Αριστερά προτείνει στη νέα γενιά αγώνα για ένα καλύτερο μέλλον και ζωή με αξιοπρέπεια. Άλλοι της προτείνουν τον αυτοεξευτελισμό στις λίστες αναμονής των φασιστικών τηλεπαιχνιδιών.

Τα συμπεράσματα δικά σας.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ

 

 ----------------------------------------

 

 

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ "ΖΟΥΓΚΛΑ" προς τον Αλέξη Τσίπρα. 

 

Αθήνα, 15 Οκτωβρίου 2008

ΠΡΟΣ: Τον Πρόεδρο κ. Αλέξη Τσίπρα 
ΑΠΟ: Την εκπομπή «Ζούγκλα»

ΘΕΜΑ : Ερώτηση για τις Επαγγελματικές δραστηριότητες του κ. Αλέξη Τσίπρα

Κύριε Πρόεδρε,

Σύμφωνα με αντίγραφο Ιδιωτικού Συμφωνητικού για σύσταση Ομόρρυθμης Εταιρείας « Γ. Τσίπρας – Α. Τσίπρας, που υπεγράφη τους συμβαλλόμενους Γεώργιο Τσίπρα και Αλέξη Τσίπρα και στην συνέχεια κατετέθη σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες (ΔΥΟ. κλπ) ο σημερινός Πρόεδρος του Συνασπισμού από την 26η Φεβρουαρίου 2006 φέρεται να είναι ένας εκ των δύο μετόχων της εταιρείας Τ&Τ Τεχνική Ο.Ε.

Το περιεχόμενο της σύστασης  της εταιρεία δεν έχει μέχρι σήμερα μεταβληθεί και ως εκ τούτου η εταιρεία εξακολουθεί να υφίσταται τουλάχιστον τυπικά. Με Ειδικό Πληρεξούσιο που υπεγράφη την 4η Αυγούστου του 2006 ο κ. Γ.  Τσίπρας δηλώνει πώς καθιστά πληρεξούσιο, αντιπρόσωπο και αντίκλητο τον κ. Α. Τσίπρα.

Με αφορμή τα παραπάνω επιθυμούμε να υποβάλουμε ορισμένα ερωτήματα που προκύπτουν από την επαγγελματική δραστηριότητα του Προέδρου του Συνασπισμού:

Α) Λειτουργεί η συγκεκριμένη εταιρεία και σήμερα;

Β) Επειδή η εταιρεία Τ&Τ Τεχνική Ο.Ε. συνεστήθη με σκοπό την ανάληψη δημοσίων και ιδιωτικών έργων  διατυπώνεται δικαιολογημένα το ερώτημα αν η εταιρεία από το 2006 έως σήμερα ανέλαβε την κατασκευή , μερική η ολική,  Δημοσίου Έργου οποιασδήποτε μορφής, μεγέθους ή αξίας;

Γ) Κατόπιν ερεύνης διαπιστώνεται πώς δεν έχει κατατεθεί τροποποίηση σύστασης της εταιρείας  Τ&Τ Τεχνική Ο.Ε.  με την οποία να τεκμηριώνεται αλλαγή σύνθεσης των μετόχων ή παύση λειτουργίας της Εταιρείας. Προφανώς  δεν προκύπτει νομικό πρόβλημα από μία τέτοιας μορφής επαγγελματική δραστηριότητα του Προέδρου του Συνασπισμού.  

Προκύπτει ενδεχομένως όμως πολιτικό ζήτημα από τη στιγμή που ο πρόεδρος ενός πολιτικού κόμματος, ιδιαιτέρως ευαίσθητο σε θέματα διαπλοκής Κράτους και Πολιτικών, συμμετέχει σε εταιρεία που σκοπό έχει την ανάληψη εκτέλεσης Δημοσίων  Έργων.

Με στόχο την αρτιότερη και αξιόπιστη ενημέρωση των πολιτών, θα επιθυμούσαμε να λάβουμε μία απάντηση, στα ως άνω διατυπωμένα ερωτήματα.

Μετά Τιμής

Αρχισυντάκτης της εκπομπής «Ζούγκλα»
Σωκράτης Γκιόλιας

 


 

Κύριε Γκόλια,

σας ενημερώνω για τα εξής:

Από το Φλεβάρη του 2000 είμαι διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός του ΕΜΠ και από τον Ιούνη του ίδιου χρόνου μέλος του ΤΕΕ, έχοντας άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.

Από το 2000 ανήκω στην ολοένα και διευρυνόμενη κατηγορία των μηχανικών με μπλοκάκι, δηλαδή με δελτίο παροχής υπηρεσιών σε περισσότερους του ενός εργοδότη.

Παράλληλα το 2003 ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στη πολεοδομία και χωροταξία, σε διατμηματικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα του ΕΜΠ.

Το 2006 έχοντας κλείσει πενταετία και πληρώντας την απαιτούμενη από το νόμο τεχνική εμπειρία, έκανα αίτηση εγγραφής στο μητρώο ΜΕΚ του ΥΠΕΧΩΔΕ. Η αίτηση εγκρίθηκε και απέκτησα πτυχίο β’ τάξης.

Το Φλεβάρη του 2006 κατέθεσα το πτυχίο μου στη στελέχωση τεχνικής εταιρίας από κοινού με τον ξάδελφο μου και μηχανολόγο μηχανικό Γ. Τσίπρα, συστήνοντας ομόρρυθμη τεχνική εταιρία.

Η εν λόγω ομόρρυθμη εταιρία από το Φλεβάρη του 2006 ως σήμερα δεν έχει να επιδείξει σημαντικό απολογισμό. Σας παραθέτω τα επίσημα στοιχεία από το Ε9 της εφορείας που δείχνουν για το 2006 κέρδη 7091,63 ευρώ και για το 2007 ζημία 3534,07 ευρώ.

Αντιστοίχως το ατομικό μου εισόδημα από την έναρξη της εταιρίας ως σήμερα βρίσκεται στα ίδια χαμηλά επίπεδα, γεγονός που αποδεικνύεται από τις σχετικές φορολογικές μου δηλώσεις. Πιο συγκεκριμένα το 2006 είχα εισόδημα 9500 ευρώ και το 2007,  11174,60 ευρώ.

Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι οποιαδήποτε σκέψη για ευνοϊκή επιρροή της αναγνωρισιμότητάς μου στην επαγγελματική μου δραστηριότητα ως πολιτικού μηχανικού, δεν επιβεβαιώνεται από κανένα στοιχείο και δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Σε ότι αφορά το σκέλος του ερωτήματός σας για το ασυμβίβαστο ή μη της συμμετοχής μου σε τεχνική εταιρία, όντας πρόεδρος του ΣΥΝ, σας ενημερώνω ότι από την ανάληψη των καθηκόντων μου, δεν έχω δυνατότητα να ασκώ επαγγελματική δραστηριότητα, όχι λόγω νομικού ή ηθικού κολλήματος, αλλά λόγω έλλειψης χρόνου.

Για το λόγο αυτό έχω κινήσει τη διαδικασία και της τυπικής αντικατάστασής μου στη στελέχωση της εταιρίας, δίνοντας ένα εύλογο χρονικό περιθώριο στην εταιρεία να βρει άλλο συνάδελφο-συνεργάτη έτσι ώστε να προχωρήσουμε και στην τυπική τροποποίηση και αντικατάσταση.

Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που δεν υπήρξα ποτέ ανεπάγγελτος ή κρατικοδίαιτος ή εισοδηματίας από τη περιουσία της οικογένειά μου. Σε συνθήκες ιδιαίτερα σκληρές για ένα νέο μηχανικό προσπάθησα να ασκήσω το επάγγελμα μου, στο οποίο και σκοπεύω να επιστρέψω όταν ‘ξεμπερδέψω’ με τα δημόσια αξιώματα.     

Αλέξης Τσίπρας    

 

-------------------------------

 

*Και κάτι τελευταίο:

 

"7 χρόνια με μπλοκάκι σε διάφορες κατασκευαστικές"

 

 

(Είναι λίγο σαχλό, αλλά είναι αυτό ακριβώς που ψάχνουμε. Έχει μέχρι κι απόσπασμα από την εμφάνισή του ως μαθητή στο Τετ Α Τετ με την Άννα Παναγιωταρέα.)

 

Νομίζω ότι το αν δούλεψε έστω και μια μέρα στη ζωή του έχει απαντηθεί. Και η απάντηση είναι ναι: δούλεψε (πολλές) παραπάνω από μία. 

 

 

ΦΗΜΗ #2: ΕΚΑΛΗ;

Έψαξα πολύ για να βρω πώς ξεκίνησε η φήμη ότι γεννήθηκε και ζει στην Εκάλη. 

 

Κατά σύμπτωση ο ίδιος έκανε χτες τη δήλωση:

 

ΑΣΤΙΚΟΣ ΜΥΘΟΣ: "Ο Αλέξης Τσίπρας δε δούλεψε ούτε μια μέρα στη ζωή του!"

 

Όλες οι αναφορές για τα παιδικά του χρόνια στη χλιδή της Εκάλης βρίσκονται σε σχόλια αναγνωστών, που αναπαράγονται ξανά και ξανά, έτσι που στο τέλος γίνονται πιστευτά. 

 

Ένα μπλογκ με τον απίστευτα ειρωνικό τίτλο "Ξυπνήστε ρε!" έβαλε ένα βιντεάκι μικροτσακωμού (με το γάντι) και τίτλο:

 

ΑΣΤΙΚΟΣ ΜΥΘΟΣ: "Ο Αλέξης Τσίπρας δε δούλεψε ούτε μια μέρα στη ζωή του!"

 

Ο Τσίπρας απ' την Εκάλη. Χωρίς αιτιολογία, χωρίς εξήγηση, χωρίς στοιχεία. Σαν παρατσούκλι (έτσι κολλά η ρετσινιά). 

Απ' ό,τι βρήκα ο Α.Τ. μεγάλωσε στους Αμπελόκηπους, αν όχι διορθώστε με. 

 

 

ΦΗΜΗ #3: ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΣΙΠΡΑ: ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΛΑΒΟΣ ΕΠΙ ΧΟΥΝΤΑΣ;

Δεν βρίσκω σε τι θα μείωνε αυτό την (όποια) αξία του Αλέξη Τσίπρα - εξάλλου τα αγόρια πάντα συγκρούονται με τον πατέρα και συχνά ακολουθούν τελείως αντίθετη πορεία. Παρ' όλα αυτά, επειδή διάβασα τόσες πολλές φορές δηλητηριώδη σχόλια έψαξα λίγο στο ίντερνετ. 

 

Υπάρχουν (αξιόπιστες;) αναφορές που συνδυάζουν όλες τις φήμες σε ένα καυστικό, και ελαφρώς παραληρηματικό κείμενο που υπογράφει ο 

 

Τραϊανού Παναγιώτης

Πρόεδρος του ΕΑΜ.Β’

 

Θα ξεκινήσουμε με την οικογένειά του, για να καταλάβει ο αναγνώστης —και κυρίως ο φτωχός και χωρίς "μέσα" αναγνώστης— τι σημαίνει "σωστός" οικογενειακός προγραμματισμός. Μια μέση ελληνική οικογένεια χρησιμοποιεί τα μέσα και τις "άκρες" της, για να δώσει ένα αρχικό κεφάλαιό στο παιδί της, ώστε να ξεκινήσει την πορεία του. Του δίνει "μαγιά", ώστε να ξεκινήσει τη δική του επιχείρηση. Τι είχε ως δυνατότητα η οικογένεια του Τσίπρα; Επαφές με τη διαπλοκή των εργολάβων, οι οποίοι είναι ταυτόχρονα και καναλάρχες. Υποχρεώσεις, συνεργασίες και φιλίες δεκαετιών "εξαργυρώθηκαν", για να βοηθηθεί το "παιδί". Από εκεί και πέρα με λίγα καδρόνια, λίγες πέτρες και μερικές σπασμένες τζαμαρίες κατόρθωσε και έβαλε τον Τσίπρα μέσα στα σπίτια μας.

Το παιδί με τα μέσα της οικογένειας πήρε μια καλή "προκαταβολή". Μπήκε μέσα στα σαλόνια μας και έστησε τον μικρό και ταπεινό του "πάγκο". Αυτό όμως δεν αρκούσε. Αυτό ήταν το αρχικό κεφάλαιο και η οικογένειά του τον ήθελε μεγαλοεπιχειρηματία. Ο Τσίπρας τη δικαίωσε, γιατί ήταν "καλό" παιδί. Δεν θα αρκούνταν στον "πάγκο". Ήταν θέμα χρόνου ν' αγωνιστεί για την επέκταση. Ο χρόνος επιβεβαίωσε τον οικογενειακό σχεδιασμό και τώρα είναι "μαγαζάτορας". Είναι αρχηγός ενός κόμματος της Βουλής. Ο μικρός "πάγκος" μέσα σε λίγα χρόνια έγινε γωνιακό "μαγαζί". Από τους πιο επιτυχημένους "επιχειρηματίες" κάτω των σαράντα.

Ο Τσίπρας απέδειξε με την προσωπική του πορεία ότι μπορεί να πετύχει κάποιος με τις "συμβουλές" του. Μπορεί κάποιος να πετύχει με έναν καλό επαγγελματικό "προσανατολισμό" και την ανάλογη επιλογή των σπουδών, χωρίς βέβαια να παραβλέπουμε τη σπουδαιότητα της οικογενειακής υποστήριξης. Απλά πράγματα. Ο Τσίπρας έχει εξασφαλίσει μια ολόκληρη ζωή, χωρίς να έχει δουλέψει ούτε μία ολόκληρη ημέρα. Το μόνο που έχει κάνει στη ζωή του είναι να περιφέρει τη σάρκα του στην περιοχή των Εξαρχείων και σε κάποια "διαπλεκόμενα" γραφεία. Είναι ίσως ο μόνος Έλληνας πολιτικός, ο οποίος πραγματικά μερίμνησε για το πολιτικό "προφίλ" κυριολεκτικά. Χωρίστρα, βλέμμα και "επαναστατική" μαγκιά. Τίποτε άλλο. Απολύτως τίποτε.

Θεωρητικά ο Τσίπρας σπούδασε στο Πολυτεχνείο και ήταν οργανωμένος στην ΚΝΕ. Πρακτικά "σπούδασε" ΚΝΕ και απλά το έκανε στις εγκαταστάσεις του Πολυτεχνείου. Θα μπορούσε τις ίδιες "σπουδές" να τις κάνει και στις εγκαταστάσεις της Παντείου, της Ιατρικής κλπ.. Οι βασικές του "σπουδές" όμως ήταν η ΚΝΕ. "Σταλινισμός", "γκαγκεμπιτισμός", "χαφιεδισμός", "προβοκατορισμός" …ήταν μερικά από τα βασικά μαθήματα "κορμού". Απλά, ως επιλογή, λόγω εγκαταστάσεων, έμαθε και λίγη στατική, όπως θα μπορούσε να μάθει μακροοικονομία ή ανατομία, αν "σπούδαζε" σε άλλες εγκαταστάσεις. Όταν οι μηχανικοί συμφοιτητές του μάθαιναν NQM, ο Τσίπρας μάθαινε KGB. Για την επιτυχία και τους καλούς βαθμούς στα "δευτερεύοντα" μαθήματα φρόντιζε η Πανσπουδαστική.

 

(...)

 

Αυτό έκανε κι ο Τσίπρας. Έμαθε την τεχνογνωσία τού πώς να γίνεσαι "πατερούλης" εργατών και όταν βγήκε στην αγορά επέλεξε την "εξειδίκευσή" του. Δεν ήθελε να μπει στην κορεσμένη από το ΚΚΕ αγορά των "εργατοπατέρων". Διάλεξε νέα κι ακόμα πιο προχωρημένη "αγορά". Διάλεξε την αγορά της γενιάς των άνεργων και πτυχιούχων των 700 ευρώ. Προσπάθησε να εμφανιστεί σαν "πατερούλης" της. Με την καλή "τεχνογνωσία", που πήρε από την ΚΝΕ, ήταν εύκολο να το καταφέρει. Ως γνήσιος σταλινικός "ξεκαθάρισε" το τοπίο στον ανταγωνισμό και ανέλαβε επικεφαλής. Ως γνήσιο παιδί του Στάλιν "διορίστηκε" από τον Αλαβάνο στη θέση του και μετά τον "έφαγε".

 

Όλα αυτά δεν είναι "τυχαία". Μιλάμε ότι ο άνθρωπος έχει κάνει καλές "σπουδές". "Σπουδές", που δεν θα τον αφήσουν ποτέ να πεινάσει. Ό,τι κι αν προκύψει στο επαγγελματικό του μέλλον, αυτός τη γνωρίζει τη φάμπρικα. Ακόμα κι αν αποτύχει στην "αγορά" που επέλεξε, δεν τον "φοβόμαστε". Θα τη βρει την άκρη. Η "τεχνογνωσία" που πήρε είναι άριστη.

 

---

 

Απ' το ύφος του κειμένου (που είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ!) βγάζω το συμπέρασμα ότι ο συγγραφέας έχει κάνει μηδαμινή έρευνα και απλώς γράφει αυτά που υποθέτει ότι συνέβησαν. 

 

Κάπου αναφέρει:

 

"Αυτός ο άνθρωπος των παλαιών κατεστημένων και των κομματικών μέσων έρχεται σήμερα και παριστάνει τον εκφραστή της ανανέωσης και της αξιοκρατίας. Αυτός ο άνθρωπος, που, ελέω διαπλοκής και εργολαβικών συμφερόντων, εξασφάλισε το πλούσιο "παντεσπάνι" της εξουσίας, είναι αυτός ο οποίος φιλοδοξεί σήμερα να οδηγήσει τους φτωχούς νέους εναντίον της εξουσίας. Ένα νεαρό στη βιολογική ηλικία κορμί, το οποίο περιβάλλει μια υπέργηρη —σε βαθμό σήψης— σταλινική ψυχή. Αυτό ακριβώς είναι ο Τσίπρας. Ένας μεταμφιεσμένος "δεινόσαυρος" του παρελθόντος. Ένας σταλινικός Dorian Gray."

 

Η δημιουργική γραφεί και η περιστασιακά ποιητική γλώσσα δεν μπορούν να μασκαρέψουν το ότι δεν υπάρχει καμία απόδειξη για τα "εργολαβικά συμφέροντα" που τόσες φορές αναφέρθηκαν.

 

-----------------------

 

Στο μπλογκ με τον τίτλο σιδηρόδρομο "ΕΛΛΗΝ και ΧΑΟΣ - Επίσημο ιστολόγιο Ο.Ε.Α. Αληθής Γεωστρατηγική & Αστροστρατηγική" και με υπότιτλο:  «ΣΆΜΑ ΤΈΕ ΣΕΕΜΩΝ ΑΠΊΞΕΕΙ ΕΣ ΣΥΜΩΝ ΠΛΆΝΗΤΑ ΟΛΈΞΩΜΕΝ ΟΛΕΤΈΕΡΑΣ ΣΙΝΑΣ ΔΙΑΣΤΡΙΚΟΥΣ ΤΕ ΔΑΪΝΟΥΣ ΕΞΑΣΤΡΙΣΘΈΝΤΑΣ ΕΞ ΑΣΤΕΡΩΝ ΔΡΑΚΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΞΥΜΜΑΧΟΥΣ ΣΙΝΩΝ ΥΦ’ ΕΕΓΈΤΑΝ ΣΙΩΝ – ΣΈΝΤΙΟΥ». (Ανδρομέδιοι Διαστημικοί Έλληνες & Κυβερνητικοί Δικαστές - Τροχιάς πλανήτου Κρόνου)

 

διαβάζουμε πολλές συνταρακτικές αποκαλύψεις με ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ:

 

Ο ΛΟΓΟΣ ΣΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΥ ΕΜΦΑΝΩΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΙΚΟΥ (ΔΗΘΕΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ) ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
ΒΑΣΗ ΜΗ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΜΕΝΩΝ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΤΗΣ Ο.Ε.Α. Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΒΡΑΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΑΠΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΚΟ ΛΟΝΔΙΝΟ.
 
ΦΥΣΙΚΑ Η ΟΛΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ – ΔΕΞΙΑΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΟΣΤΗΜΕΝΗ ΚΙΝΕΖΟΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΓΝΙΑ – ΘΕΑΤΡΟ, ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΟ ΔΙΑΙΡΕΙ ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΚΩΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ,… ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙ Η Ο.Ε.Α.:

Ξεσκέπασμα συμπαιχνίας Αριστεράς-Δεξιάς,Σοσιαλισμού-Ναζισμού,Θεού-Διαβόλου!
http://ellhnkaichaos.blogspot.gr/2010/03/blog-post_16.html


ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΣΙΠΡΑ Ο ΑΜΕΡΟΛΗΠΤΟΣ ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.. Ή ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΤΙΠΟΤΕ. ΜΟΙΑΖΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ ΕΝΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟ ΠΕΠΛΟ ΣΥΓΚΑΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΕΝΑΣ «ΟΡΚΟΣ ΣΙΩΠΗΣ ΟΜΕΡΤΑ» ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ.
 
Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΣΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ (ΖΗΤΗΜΑ ΑΝ ΞΕΡΕΙ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ..ΤΣΙΜΕΝΤΟ, ΓΕΛΩΣ!) ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΟ «ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ» ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΤΕΡΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ, ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΔΗΛΩΜΕΝΑ ΤΟΥ 40 ΚΑΙ ΒΑΛΕ ΣΠΙΤΙΑ-ΒΙΛΕΣ.
ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΕΤΣΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ;
ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΛΙΚΑ ΤΩΝ ΜΕΓΙΣΤΑΝΩΝ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ, ΤΟ «ΤΡΥΚ» ΤΟΥ ΝΑ ΚΡΥΒΕΙΣ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΣΟΥ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ. ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΖΕΣΑΙ ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ ΦΤΩΧΟΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΟΝΤΩΣ ΕΧΕΙΣ. ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΛΑΒΟΙ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ, ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΚΑΙ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΙΑΡΗ ΚΑΙ ΑΠΟΡΟΥ (!!!)
ΑΣ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΤΟΝ ΑΡΙΣΤΕΥΟΝΤΑ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΕΠΙΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΚΟ ΒΑΣΙΛΗ ΛΕΒΕΝΤΗ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΠΙΑΤΣΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΤΕΧΝΕΙΑ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΤΟΥ, ΜΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΑ ΑΚΡΩΣ ΔΙΑΦΩΤΙΣΤΙΚΑ:
 
 
ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΣΗ:
«ΠΑΜΕ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΤΣΙΠΡΑ. ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΘΑ ΠΩ. ΕΧΩ ΤΟΝΙΣΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥ ΤΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΗΣ "ΣΚΑΠΑΝΕΑΣ ΑΤΕ". Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ "ΣΚΑΠΑΝΕΑΣ ΑΤΕ" ΜΕ ΤΗΝ "ΕΔΟΚ-ΕΤΕΡ" ΗΤΑΝ ΣΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 1970 ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ "ΑΡΧΙΡΟΔΟΝ", ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.»

ΩΠΑ! ΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΕΔΩ!;; ΙΣΧΥΡΟΙ ΚΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΛΑΒΟΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΘΕΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ «ΦΤΩΧΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ» ΤΣΙΠΡΑ; ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΥΝΟΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΣΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 1970 ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ Η «ΣΚΑΠΑΝΕΑΣ ΑΤΕ»  ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΗ;; ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ, ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΕΥΝΟΟΥΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ; (ΓΕΛΩΣ!!!)
ΜΑΛΙΣΤΑ Η «ΣΚΑΠΑΝΕΑΣ» ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟΣ ΘΡΥΛΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΠΩΛΕΙΟ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΦΙΕΡΩΘΕΙ ΚΑΙ ΓΡΑΦΤΕΙ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΛΑΒΕΙ:

Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ «ΣΚΑΠΑΝΕΑ» ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ
http://www.politeianet.gr/index.php?page=shop.product_details&product_id=90351&option=com_virtuemart&Itemid=89
 
(ΙΔΟΥ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΦΙΜΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΠΟΤΕ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ  ΚΑΙ ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΟΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕ  ΑΜΕΣΩΣ ΚΑΙ Η ΧΩΡΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΙΟΛΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ Η ΚΙΝΑ..)
Ο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΩΘΗΣΕ ΩΣ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΥ ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ «ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ» ΤΗΣ …ΔΕΞΙΑΣ ΤΣΕΠΗΣ, Ο ΕΛΛΗΝΟΕΒΡΑΙΟΣ ΑΛΑΒΑΝΟΣ (ΑΛ - ΛΕΒΙ) ΠΑΜΠΛΟΥΤΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΟΡΥΧΕΙΩΝ.

ΛΕΓΕΤΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΣΙΠΡΑ ΕΧΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 60 ΣΠΙΤΙΑ ΕΝΩ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΙΣΘΕΝ ΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΟ «ΠΑΣΟΚΟ» ΛΑΛΙΩΤΗ (ΤΩΝ …ΖΟΥΜΕΡΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ «ΥΠΕΧΩΔΕ») ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΟΛΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΣΕ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΙΚΗ ΤΙΜΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ, ΚΑΘΟΤΙ ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ.
 
 
-------------------
 
 
Περιττό να πω ότι το κεφάλι μου έχει γίνει καζάνι. Έβαλα εδώ ένα μικροσκοπικό κομμάτι των κειμένων του μπλογκ, όποιος αντέχει περισσότερα, να το λινκ.
 
 
Θα κλείσω με το...
 
 

ΦΗΜΗ #4: ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ Ο ΘΕΙΟΣ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΕΠΙ ΧΟΥΝΤΑΣ;


Κι αυτό το θέμα ανασύρεται συχνά-πυκνά - πρώτος το είχε "αποκαλύψει" ο Καρατζαφέρης, προκαλώντας την οργή της οικογένειας Τσίπρα, που είχε δώσει μια επαρκή, νομίζω εξήγηση:

 

«Ο Γ. Καρατζαφέρης σε ομιλία του στη Βουλή στις 08/02/2010 και απευθυνόμενος στον Α. Τσίπρα είχε πει πως «συγγενής δικός σας είχε διοριστεί από τον Παπαδόπουλο γενικός αρχηγός του Παναθηναϊκού». Φωτογράφιζε έτσι τον δικό μας πατέρα και σύζυγο Ηρακλή Τσίπρα, αποφεύγοντας ταυτόχρονα για ευνόητους λόγους να τον κατονομάσει ευθέως, αφού γνωρίζει καλά πως ό,τι είπε το έβγαλε από το κεφάλι του. Δε μας προξενεί έκπληξη αν ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ πετάει λάσπη με τόση ευκολία. Επειδή όμως δεν είναι η πρώτη φορά από τότε που ο Α. Τσίπρας βρέθηκε στο κέντρο της πολιτικής σκηνής που ακούγεται ή γράφεται κάποιο παρόμοιο υπονοούμενο για τον θείο του, επειδή ίσως κάποιοι υιοθετούν αβίαστα τους υποβαλλόμενους αυτοματισμούς του Καρατζαφέρη του τύπου «παράγοντας του Παναθηναϊκού τον καιρό του Γουέμπλεϊ... άρα χουντικός», επειδή ο Α. Τσίπρας ούτε ευθύνεται σε κάθε περίπτωση για τον θείο του ούτε είναι υποχρεωμένος να γνωρίζει για κείνον, τέλος, επειδή οφείλουμε να υπερασπιστούμε τη μνήμη του δικού μας ανθρώπου που καλά γνωρίσαμε, θέλουμε πολύ σύντομα να σημειώσουμε τα εξής:

Ο Ηρακλής Τσίπρας είχε ένα μεγάλο πάθος για το ποδόσφαιρο. Ταυτόχρονα ήταν ένας άνθρωπος που κέρδιζε την εκτίμηση πολύ κόσμου που τον γνώριζε και είχε ικανότητες που τον ξεχώριζαν. Τα στοιχεία αυτά καθώς και το ότι ενίσχυε οικονομικά τον Παναθηναϊκό από το περίσσευμά του, τον έφεραν στο διοικητικό συμβούλιο του Παναθηναϊκού ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του ‘60. Μετά το ’69 που εγκαταστάθηκε ξανά στην Αθήνα έγινε υπεύθυνος του ποδοσφαιρικού τμήματος (όχι «γενικός αρχηγός»). Η θέση αυτή δεν ήταν μια κρατική θέση ούτε προϋπέθετε τον διορισμό από το απριλιανό καθεστώς, όπως για παράδειγμα η θέση των δημάρχων. Άλλωστε στην περίπτωση που θα ήταν τέτοια, δηλαδή μια «διορισμένη» θέση, ο Η. Τσίπρας θα ήταν μάλλον ο μόνος που δε θα επιλεγόταν με βάση τη μέχρι τότε πολιτική του διαδρομή.

Επονίτης στα παιδικά του χρόνια, κάπου ανάμεσα στην ΕΔΑ και την Ένωση Κέντρου αργότερα, με προβλήματα στη δουλειά του λόγω των πολιτικών του φρονημάτων, ο Η. Τσίπρας καταζητείται το ’68 στο Ηράκλειο από τη χούντα για την υπόθεση της Δημοκρατικής Αντίστασης Κρήτης και κρύβεται για λίγους μήνες, ενώ συλλαμβάνονται και κρατούνται αντί γι’ αυτόν η γυναίκα του, ο αδερφός του (πατέρας του Α. Τσίπρα) και άλλοι συγγενείς. Τελικά παραδίδεται στην Ασφάλεια και καταδικάζεται σε φυλάκιση με αναστολή από Στρατοδικείο στα Χανιά στη δίκη των Φ. Ιωαννίδη, Δ. Σκουλά και άλλων 29 συνολικά κατηγορουμένων. Μετά απ’ αυτό αδρανοποιήθηκε πολιτικά όπως και άλλοι την περίοδο εκείνη. Δεν απαρνήθηκε όμως τις ιδέες του, και τον Νοέμβρη του ’73 ανήκε σ’ όσους έτρεξαν να ενισχύσουν όπως μπορούσαν τους εξεγερμένους φοιτητές του Πολυτεχνείου. Αμέσως μετά τη μεταπολίτευση έγινε ενεργό μέλος και ένθερμος υποστηρικτής του ΠΑΣΟΚ, με πλούσια δράση στη γενέτειρά του Άρτα (Αθαμάνιο). Η ενασχόλησή του με τα διοικητικά του Παναθηναϊκού υπήρξε πάντοτε ανιδιοτελής. Σταμάτησε όταν ο ερασιτέχνης Παναθηναϊκός έγινε ΠΑΕ.

Έχουμε πλήρη συναίσθηση ότι είναι ένα αμφιλεγόμενο ζήτημα από μια δημοκρατική, αριστερή σκοπιά το αν ο Η. Τσίπρας έπρεπε να επιδιώξει ή να αποδεχτεί τη θέση του επικεφαλής του ποδοσφαιρικού τμήματος μιας ομάδας της Α’ Εθνικής σε συνθήκες δικτατορίας, ζήτημα όμως που δεν αφορά διόλου τον Καρατζαφέρη και την παράταξή του και όχι μόνο. Όπως επίσης η υπεράσπιση της μνήμης του εδώ από τη χυδαία προσβολή του Καρατζαφέρη δε σημαίνει ότι συμφωνούμε με οτιδήποτε έκανε ή υποστήριζε ο Η. Τσίπρας στη ζωή του. Να λες όμως ότι ο Η. Τσίπρας, που πολύ καλά γνωρίσαμε κι εμείς και πολλοί άλλοι που έχουν να πουν γι’ αυτόν, ο αριστερός δημοκράτης, φανατικός πολέμιος της δεξιάς και γενικά σεμνός και τίμιος άνθρωπος με αρχές, ότι είχε οποιαδήποτε σχέση με τη χούντα ή ότι διορίστηκε από τον Παπαδόπουλο στον Παναθηναϊκό, αυτό έχει τόση αλήθεια όση και η θέση ότι το ΛΑΟΣ δεν έχει καμιά σχέση με την ακροδεξιά, με τους νοσταλγούς του Παπαδόπουλου και πολλούς που όντως διορίστηκαν ή ευνοήθηκαν από τη χούντα.

Η οικογένεια του Ηρακλή Τσίπρα, η σύζυγος και τα παιδιά».

 

 

-----------------------

 

 

ΑΣΤΙΚΟΣ ΜΥΘΟΣ: "Ο Αλέξης Τσίπρας δε δούλεψε ούτε μια μέρα στη ζωή του!"

 

*Το τι βρήκαμε στην έρευνα ούτε αθωώνει ούτε ενοχοποιεί τον Τσίπρα. Παραθέσαμε κάποια στοιχεία που βρήκαμε. Ακόμη κι αν ήταν όλα ψέματα, αυτό δεν θα τον έκανε απαραίτητα καλό πολιτικό, ούτε το αντίστροφο. 

 

**Αν δεν κάλυψαμε κάποια φήμη ή αν υπάρχει κάτι που θέλετε να προσθέσετε, τα σχόλια είναι ανοιχτά και σας περιμένουν... Πρώτη δημοσίευση 13/6/12.