Πατουλίδου: Όταν ήρθα στην Αθήνα, καθάριζα ρεμπετάδικο στα Εξάρχεια

Η Βούλα Πατουλίδου Facebook Twitter
0

Για τον ρατσισμό που βίωσε στη Γερμανία, ως παιδί, αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στα πρώτα της βήματα στον πρωταθλητισμό, μίλησε η Βούλα Πατουλίδου

Η «χρυσή» Ολυμπιονίκης αποκάλυψε πως όταν ήρθε στην Αθήνα, για να σπουδάσει στα ΤΕΦΑΑ, έψαχνε δουλειά προκειμένου να τα βγάλει πέρα. Ο μετέπειτα σύζυγός της, Δημήτρης Ζαρζαβατσίδης, ήταν εκείνος που τη βοήθησε να βρει δουλειά σε ρεμπετάδικο, στα Εξάρχεια. 

«Καθάριζαν την Μποέμισσα στα Εξάρχεια για έναν χρόνο. Ανάθεμα, ούτε μια φορά δεν βρήκα ένα δεκάρικο κάτω», είπε η Βούλα Πατουλίδου μιλώντας στην εκπομπή «Στούντιο 4» της ΕΡΤ. 

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, μίλησε για τις δυσκολίες και τον ρατσισμό που βίωσε όταν ζούσε στη Γερμανία, στην παιδική ηλικία της. 

«Είμαι παιδάκι μεταναστών. Τότε, δεν ξέραμε τι είναι το bullying, απλά το βιώναμε, δεν ξέραμε τη λέξη. Τώρα βαφτίστηκε. Τότε δεν ήταν εύκολη η ζωή μας στη Γερμανία», δήλωσε και εξήγησε ότι είχε ζήσει ρατσισμό. 

«Και λόγω του χρώματος και το μελαχρινό, πολύ διαφορετικό μπροστά στα ξανθά παιδάκια. Με τα παιδάκια ήμασταν όλα μια αγκαλιά, ξαφνικά μόλις έρχονταν οι μεγάλοι...», συμπλήρωσε και θυμήθηκε ένα περιστατικό σε σούπερ μάρκετ, που την έστελνε η μητέρα της για ψώνια. 

«Είχα μέσα στο καρότσι έξι ψωμιά. Και μου λέει μία: "Δεν είστε Γερμανοί ε;". Νόμιζες ότι σε έφτυνε με το μάτι. Μόλις έβλεπαν έξι ψωμιά, “ξένοι ε;”», είπε. «Γνώρισα την απόρριψη και εκεί και στον αθλητισμό, ακόμη και ως γυναίκα στην πολιτική. Μπορεί να θες να το εξωραΐσεις αλλά δεν είναι εύκολη ιστορία», σημείωσε. 

«Όπου κι αν πήγαινα μου έλεγαν ότι είμαι ατάλαντη. Μόνο στη Γερμανία μου είχαν πει ότι είμαι ταλέντο», είπε αναφερόμενη σε εκείνους που την αποθάρρυναν να ασχοληθεί με τον πρωταθλητισμό, επειδή στα 21 της χρόνια θεωρούνταν απαγορευτικά μεγάλη.  

«Μεγάλη, κοντή, χοντρή... όλα αυτά ήταν αρνητικά. Έλα ντε που δεν ξέρεις τι έχεις στην ψυχούλα σου. Αυτό που δεν φαίνεται», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

It's Viral
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ