Μπορεί η Disneyland να έχει κλείσει επ' αόριστον λόγω κορωνοϊού, ωστόσο στο πάρκο υπάρχει ένα φως που παραμένει αναμμένο μέρα και νύχτα, ακόμη και αν δεν το βλέπουν επισκέπτες.

 

Το φως φωτίζει ένα παράθυρο εκεί που κάποτε ήταν το διαμέρισμα του Γουόλτ Ντίσνεϊ. Εδώ και δεκαετίες, παραμένει ανοιχτό προς τιμήν του ιδρυτή της Disneyland, που συνήθιζε να κοιτάζει τους επισκέπτες από αυτό ακριβώς το παράθυρο. Ακόμη και σήμερα, που το πάρκο είναι άδειο για πέμπτη συνεχόμενη εβδομάδα, εκείνοι που το φροντίζουν, το διατηρούν αναμμένο ως σύμβολο ελπίδας.

 

Η πρόεδρος της Disneyland, Ρεμπέκα Κάμπελ, μοιράστηκε πρόσφατα στο Instagram μια φωτογραφία από το θρυλικό παράθυρο. 

 

«Φέγγει ως πηγή έμπνευσης για το προσωπικό και τους επισκέπτες μας, ως φόρος τιμής στον άντρα που κάποτε κοίταζε από αυτό το παράθυρο ευτυχισμένες οικογένειες να δημιουργούν αναμνήσεις. Σήμερα, ακόμη και σε έναν κόσμο γεμάτο αβεβαιότητα, το φως συνεχίζει να φέγγει, λαμπερό όπως πάντα. Ανυπομονώ για την ημέρα που οικογένειες θα μπορούν να φτιάξουν ξανά αναμνήσεις», έγραψε στη λεζάντα. 

 

Το μοναδικό φως στη Disneyland που μένει πάντα ανοιχτό - για έναν συγκινητικό λόγο

 

Παρόλο που το πάρκο είναι κλειστό, κάτι που οδήγησε την εταιρία να θέσει σε προσωρινή διαθεσιμότητα περίπου 43.000 υπαλλήλους, μια μικρή ομάδα 200 εργαζομένων παραμένει στο πόστο της, φροντίζοντας τους χώρους, κάνοντας εναλλάξ περιπολίες και συνεχίζοντας να υψώνουν καθημερινά τις σημαίες του πάρκου. 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Happy Earth Day! I was at the resort yesterday to check on the Cast. As I was walking the parks, I had to stop a few times and acknowledge how beautiful it still looks. I wanted to share a few photos with you. #hopespringseternal #earthday #disneyland #disneycaliforniaadventure

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Rebecca Campbell (@rebeccacampbelldisneyland) στις


Να σημειωθεί πως αυτή είναι μόλις η τρίτη φορά στην ιστορία που η Disneyland κλείνει για λόγους που δεν αφορούν σε καιρικές συνθήκες, καθώς κανένα πάρκο δεν έχει κλείσει ποτέ λόγω ασθένειας. Στο παρελθόν, το πάρκο στην Καλιφόρνια είχε κλείσει μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου και για την εθνική ημέρα πένθους μετά την δολοφονία Κένεντι το 1963.