[Απόδοση για το LiFO.gr: Άρης Ηλιόπουλος]


 

Όλοι αγαπάνε τα σκυλιά, για αυτό δεν είναι περίεργο ότι οι ιδιοκτήτες σκύλων σε όλο τον κόσμο ξοδεύουν μεγάλα ποσά ώστε οι τετράποδοι φίλοι τους να είναι χαρούμενοι, υγιείς και όμορφοι, ακόμα και αν χρειάζεται να πληρώσουν για πλαστικές επεμβάσεις.

 

Ο Βραζιλιάνος κτηνίατρος Edgard M Brito είναι ένας από τους κορυφαίους πλαστικούς χειρούργους για ζώα στον κόσμο. Αυτός και οι πελάτες του πιστεύουν ότι το να αγαπάς το κατοικίδιο σου σημαίνει να το βοηθάς να είναι όσο πιο όμορφο γίνεται, κάνοντας τις αναγκαίες αλλαγές.

 

Το περιοδικό Vice τον ρώτησε τι ακριβώς κάνει - και γιατί - και εκείνος απάντησε.

 
Ποια είναι τα κριτήρια για να θεωρηθεί όμορφος ένας σκύλος;

 

Αρχικά, η γνώμη μου είναι ότι η έλξη που νιώθουν οι άνθρωποι για τα σκυλιά είναι φυσική. Η ομορφιά, η συμμετρία και η υγιεινή (των σκυλιών) βοηθούν στο να τελειοποιείται αυτή η σχέση.

 
Εάν η σχέση είναι τόσο τέλεια, γιατί πιστεύετε ότι τα σκυλιά χρειάζονται πλαστική χειρουργική;

 

Για επανόρθωση και κάποιες φορές για διόρθωση ανατομικών ατελειών και φυσικών ή λειτουργικών ανωμαλιών που μπορούν να εμφανιστούν στη ζωή ενός ζώου.

 
Ποια είναι η πιο συνηθισμένη ατέλεια που διορθώνετε;

 

Τραυματισμένα ή ακατάλληλα «τοποθετημένα» αυτιά.

 

Αυτό δεν είναι λίγο ρηχό;

 

Δεν βάφουμε τα αυτιά των σκυλιών ροζ για να ταιριάζουν με το βερνίκι νυχιών των ιδιοκτήτων τους. Επικεντρωνόμαστε στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των ζώων, και βοηθάμε να επιτευχθεί μία τέλεια σχέση μεταξύ αυτών και των ιδιοκτήτων τους.

 

Οπότε λέτε ότι αυτή η σχέση περιστρέφεται γύρω από το εάν οι ιδιοκτήτες θεωρούν τα σκυλιά ελκυστικά;

 

Σίγουρα. Ένας άσχημος σκύλος είναι ένας μη αγαπητός σκύλος, ξεχασμένος στην πίσω αυλή, βρώμικος και με άσχημη μεταχείριση. Ένας καθαρός σκύλος, με φωτεινά δόντια αγαπιέται από τους ιδιοκτήτες του.

 
Έχετε σκυλιά;

 

Ναι. Εκτρέφω Ντόμπερμαν από το 1973.

 
Έχετε κάνει επέμβαση στα Ντόμπερμαν σας;

 

Ναι, έχω ισιώσει τα αυτιά τους.

 
Σύμφωνα με την επαγγελματική σας άποψη, ένας σκύλος βιώνει καλύτερη ποιότητα ζωής μετά τις επεμβάσεις;

 

Ναι, επειδή θα επιδεικνύεται περισσότερο στο κοινό, θα βγαίνει πιο συχνά με τον ιδιοκτήτη του και θα του δίνονται καλύτερα προϊόντα και κορυφαίο φαγητό.