Ενώ πυκνώνει η φημολογία για την αποχώρηση της Ελένης Μενεγάκη από τον Alpha στο τέλος της τηλεοπτικής σεζόν, η παρουσιάστρια σχολίασε για πρώτη φορά on camera τα σενάρια. 

 

Βγαίνοντας με το αυτοκίνητο από το πάρκινγκ του καναλιού, την «βασίλισσα» της μεσημεριανής ζώνης περίμενε η κάμερα του ΑΝΤ1, με τον δημοσιογράφο να εκμεταλλεύεται το ανοικτό παράθυρο της οδηγού, προετοιμάζοντας το έδαφος για την αναμενόμενη ερώτηση. 

Πώς είστε; Τι κάνετε;

Είμαι μια χαρά

Θα φύγετε τελικά από τον Alpha;

Εσείς ήρθατε στον Alpha. Εγώ εδώ είμαι.

 

Τα σενάρια για το ταξίδι στις ΗΠΑ και οι απολαβές εκατομμυρίων

 

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», η Ελένη Μενεγάκη θα αποχωρήσει από τον Alpha μετά την λήξη του συμβολαίου της το ερχόμενο καλοκαίρι, έχοντας ήδη προγραμματίσει ένα μεγάλο ταξίδι στις ΗΠΑ. Τις τελευταίες ημέρες τα νούμερα τηλεθέασης έχουν ανέβει σημαντικά, καθώς το κοινό προσπαθεί να ερμηνεύσει τα υπονοούμενα για αλλαγές και αποφάσεις που αφήνει η παρουσιάστρια. 

 

Εκτός από μία από τις μακροβιότερες παρουσιάστριες της ελληνικής τηλεόρασης, η Ελένη Μενεγάκη θεωρείται και μία από τις πλέον ακριβοπληρωμένες καθώς, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, ακόμα και την σεζόν που ακολούθησε τα capital controls του 2015, είχε υπογράψει με το κανάλι συμβόλαιο 1,8 εκατομμυρίων ευρώ - πέρα από τις χορηγίες από την τοποθέτηση προϊόντων. 

 

Αν και τα νούμερα τηλεθέασης παραμένουν ικανοποιητικά, σε σχέση με τον μέσο όρο του καναλιού, η νέα ιδιοκτήτρια εταιρεία του Alpha, Motor Oil συμφερόντων Βαρδινογιάννη, φέρεται να έχει προβληματιστεί από το υψηλό κόστος της εκπομπής. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τον περασμένο Δεκέμβριο η Ελένη Μενεγάκη είχε συνάντηση με διοικητικό στέλεχος, στο οποίο είχε αφήσει να εννοηθεί πως σκέφτεται να αποχωρήσει από το κανάλι. Έκτοτε εκτιμάται πως εκκρεμεί η συζήτηση για τις απολαβές της, σε μια ενδεχόμενη ανανέωση της συνεργασίας.