Τρεις ξεχωριστές παραστάσεις στο Tempus Verum-Εν Αθήναις

Η θεατρική σκηνή στο Γκάζι ανεβάζει φέτος τρεις εντελώς διαφορετικές αλλά εξίσου ενδιαφέρουσες παραστάσεις

LIFOTEAM 11.11.2019 | 17:21

Η αρρώστια της νιότης

Η Αρρώστια της νιότης του Φέρντιναντ Μπρούκνερ επιστρέφει στο θέατρο Tempus Verum σε μετάφραση και σκηνοθεσία Δημήτρη Λάλου μέσα από μια απόλυτη, αφοριστική προσέγγιση. Στη Βιέννη του Μεσοπολέμου μια ομάδα νέων φοιτητών της ιατρικής δοκιμάζει τα όριά της, φλερτάροντας με την καταστροφή. Παίζουν οι Ξένια Αλεξίου, Τάσος Δέδες, Κρίστελ Καπερώνη, Μελίνα Λεφαντζή, Χριστίνα Μαριάνου, Γιώργος Τριανταφυλλίδης, Ουσίκ Χανικιάν.  

Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Τετ., Σάβ. 18:00

 

Ο Άσχημος

Τρεις ξεχωριστές παραστάσεις στο Tempus Verum-Εν Αθήναις
Φωτο: Πάτροκλος Σκαφίδας

 

Ο Δημήτρης Λάλος υπογράφει την ευρηματική σκηνοθεσία της παράστασης Ο Άσχημος, που έρχεται για δεύτερη χρονιά στη σκηνή του Tempus Verum. Ο κεντρικός ήρωας, ο Λέτε, αποφασίζει να αλλάξει το πρόσωπό του επειδή είναι άσχημος. Ύστερα από την επέμβαση όλοι θέλουν να του μοιάσουν. Στο τέλος, όλη η ανθρωπότητα θα έχει το ίδιο πρόσωπο. Το έργο του Μάριους φον Μάγενμπουργκ, που σχολιάζει την αποθέωση της τελειότητας, μεταφέρεται μοναδικά με τις ερμηνείες των Θανάση Δόβρη, Βάσως Καβαλιεράτου, Συμεών Τσακίρη, Μιχάλη Βρεττού. Η μετάφραση είναι του Δημήτρη Λάλου και η πρωτότυπη μουσική του Μίνωα Μάτσα.

Από 1 Νοεμβρίου. Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Παρ.-Σάβ. 20:30, Κυρ. 19:00


Lolita Reversed: Dark

Τρεις ξεχωριστές παραστάσεις στο Tempus Verum-Εν Αθήναις
Η Τζωρτζίνα Λιώση.

 

Δύο χρόνια μετά την πρώτη εμφάνιση της Lolita Reversed, που δίχασε κοινό και κριτικούς όσο λίγα έργα, ο Χρήστος Καρασαββίδης γράφει και σκηνοθετεί την πολύ πιο σκοτεινή, πιο τολμηρή και πιο επιθετική Lolita Reversed: Dark, θέτοντας νέα κριτήρια ως προς το τι θεωρείται πειραματικό θέατρο και τι ποιητικός λόγος. Παίζουν οι Τάσος Δέδες, Κρίστελ Καπερώνη, Τζωρτζίνα Λιώση, Στέφανος Λώλος, Μάρω Παπαδοπούλου, Δώρα Παρδάλη.

Από 6 Νοεμβρίου. Τετ.-Πέμ. 20:30, Κυρ. 21:15

 

Tempus Verum-Εν Αθήναις, Ιάκχου 19, Γκάζι, 210 3425170



 

Οδηγός Θεάτρου