Μπορεί να έχεις ακούσει πολλές φορές τη φράση «θα ξεχάσεις όσα έχεις δει μέχρι τώρα», αλλά αυτήν τη φορά δεν υπάρχει κάτι άλλο που να αποτυπώνει με μεγαλύτερη ακρίβεια όσα θα ζήσεις στο Slava’s Snow Show, ένα σόου που έρχεται μόνο για πέντε εμφανίσεις και φέρνει μαζί του μια εμπειρία από αυτές που κατατάσσονται στην κατηγορία «once in a lifetime». Όπως έχει γράψει ένας κριτικός: «Αν θέλετε να δείτε Τσέχοφ, Ντοστογιέφσκι και Τολστόι σε ένα σόου, δείτε τον Σλάβα Παλούνιν».

 

Ο Slava Polunin, λοιπόν, ο μεγαλύτερος εν ζωή μίμος του κόσμου καταφθάνει στο Θέατρο Παλλάς, 5-9 Απριλίου, μαζί με έναν θίασο κορυφαίων κλόουν και δημιουργεί ένα υπερθέαμα που δύσκολα περιγράφεται με λέξεις. Το σίγουρο είναι πως πρόκειται για το πιο διαδραστικό θέαμα που θα ζήσεις ποτέ, όπου οι θεατές όχι μόνο συμμετέχουν αλλά καθορίζουν και την ίδια την πλοκή. Και μη γελιέσαι, δεν είναι ένα παιδικό σόου. Το Slava’s Snow Show είναι ένα ταξίδι στην παιδικότητα που μάλλον αφορά πιο πολύ όλους εμάς τους ενήλικες που θέλουμε ένα «σπρώξιμο» προς την αυθεντική χαρά και το αυθόρμητο γέλιο.

 

Slava’s Snow Show

 

Ο κίτρινος κλόουν Slava, απογοητευμένος από τη συμπεριφορά των υπόλοιπων ανθρώπων, αποφασίζει να εγκαταλείψει την πόλη και να απομονωθεί στην Ανταρκτική. Δεν υπολόγισε όμως ότι εκεί θα βρει χιλιάδες πιγκουίνους παιχνιδιάρηδες, ζαβολιάρηδες, αστείους, αδέξιους και κυρίως πολύ κοινωνικούς, που δεν θα τον αφήσουν στην ησυχία του. Το μείγμα που δημιουργείται είναι άκρως «εκρηκτικό» και κάποια στιγμή ξεσπά, ξεχειλίζει από τη σκηνή, καταλαμβάνει την πλατεία, τους εξώστες και τα φουαγέ του θεάτρου, συμπαρασύροντας τους θεατές σε ένα μοναδικό, γοητευτικό, αξέχαστο παιχνίδι!

 

Slava’s Snow Show

 

Το Slava’s Snow Show, «το πιο διαδραστικό σόου στον πλανήτη Γη», είναι ένα πρωτοπόρο, φαντασμαγορικό υπερθέαμα με υπέροχες μελωδίες, εξαίσιους φωτισμούς και εκπληκτικά εφέ που στο σύνολό τους καταφέρνουν να σε παρασύρουν. Αυτή η θρυλική παράσταση μιμικής επί 40 χρόνια είναι must-see στη Νέα Υόρκη, με θεατές κάθε ηλικίας να δημιουργούν ασφυκτικά sold out στις διεθνείς περιοδείες και τους κριτικούς να την υμνούν ως «το καλύτερο οικογενειακό θέαμα που είδε ποτέ το κοινό».

 

Slava’s Snow Show

 

Στο ποιητικό περιβάλλον του σόου, πλοία που ταξιδεύουν σε θάλασσες με εκτυφλωτική ομίχλη, γιγάντιοι ιστοί αράχνης τυλίγουν το θέατρο –με τη βοήθεια του κοινού‒, ομπρέλες στροβιλίζονται στον αέρα καταβρέχοντας ό,τι υπάρχει τριγύρω, φυσαλίδες αιωρούνται, κλόουν ίπτανται κυνηγώντας τες, σκούπες σκουπίζουν μόνες τους, παλτά «ζωντανεύουν» και γίνονται άνθρωποι, μπάλες διογκώνονται πετώντας, ένα Βόρειο Σέλας εμφανίζεται σε απόσταση αναπνοής, λαμπερά φεγγάρια και αστέρια πλαισιώνουν έναν απέραντο, νοσταλγικό, νυχτερινό, έναστρο ουρανό! Οι πρώτες νιφάδες χιονιού αρχίζουν να πέφτουν, ενώ σε λίγο ξεσπά η πολική χιονοθύελλα μ’ έναν πανίσχυρο αέρα να λυσσομανά, σπρώχνοντας τις χιονονιφάδες στην αίθουσα και δημιουργώντας έναν αληθινό πανζουρλισμό. Άλλωστε το χιόνι είναι το βασικό συστατικό της παράστασης που παρασύρει όλους στη μαγεία του.

 

Slava’s Snow Show

 

Το Slava’s Snow Show είναι μια αληθινή εμπειρία ζωής που αγγίζει όλα τα συναισθήματα. Όπως έγραψε και η «Guardian»: «Γιατί ο καθένας έχει το ανθρώπινο δικαίωμα ν’ απολαύσει, έστω μία φορά στη ζωή του, μια ανεπανάληπτη τέχνη άλλης διάστασης, μια τέχνη από άλλον πλανήτη».

 

Εισιτήρια: www.viva.gr/tickets/theater/slavas-snowshow

 

Θέατρο Παλλάς, Βουκουρεστίου 5, Αθήνα

Ημέρες & ώρες παραστάσεων: 5-9/4

 

 

Οδηγός Θεάτρου