Ο Πατέρας

Η Ελένη Σκότη επιστρέφει στο Σύγχρονο Θέατρο με το δημοφιλές έργο του Φλοριάν Ζελέρ. Ο Περικλής Μουστάκης και η Ιωάννα Παππά πρωταγωνιστούν στο αριστούργημα του Γάλλου συγγραφέα με τέσσερις αξιόλογους ηθοποιούς να ολοκληρώνουν τον θίασο, τον Αλέξανδρο Κωχ, τη Λίλη Τσεσματζόγλου, τον Κωνσταντίνο Σειραδάκη και την Καλλιόπη Παναγιωτίδου.

 

Ένα ασφυκτικό δράμα το οποίο πραγματεύεται τα όρια των σχέσεων μέσα σε μια οικογένεια, που θα δοκιμαστούν και θα επαναπροσδιοριστούν όταν ο πατέρας θα νοσήσει από Αλτσχάιμερ.

 

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση «Ο Πατέρας» εδώ.

 

Σκηνές από έναν γάμο

 

Σύγχρονο Θέατρο: Πρόγραμμα θεατρικής σεζόν 2023 - 2024

 

Το σπαρακτικό αριστούργημα του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν σε σκηνοθεσία της Έλενας Καρακούλη με τον Νίκο Ψαρρά και τη Μαρίνα Ασλάνογλου συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία του στο Σύγχρονο Θέατρο μετά την ενθουσιώδη υποδοχή από το κοινό στη Σκηνή Ωμέγα του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.

 

Οι Σκηνές από έναν γάμο γράφηκαν ακριβώς 50 χρόνια πριν, αρχικά ως τηλεοπτική σειρά και έπειτα ως κινηματογραφική ταινία, και είχαν παγκόσμια επιτυχία. Η ιστορία της Μαριάνε και του Γιόχαν αποτυπώνει με αδυσώπητη ειλικρίνεια και σχεδόν ντοκιμαντερίστικο ρεαλισμό τα στάδια της φθοράς και της παρακμής μιας συζυγικής σχέσης. Κρατώντας τη δομή και τους υπέροχα ειρωνικούς τίτλους των Σκηνών, η Έλενα Καρακούλη σκηνοθετεί τους δυο ηθοποιούς σε μια παράσταση για το υπαρξιακό πεδίο συνάντησης αλλά και σύγκρουσης με τον Άλλον.

 

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση «Σκηνές από έναν γάμο» εδώ.

 

«… καλά, εσύ σκοτώθηκες νωρίς»

 

Σύγχρονο Θέατρο: Πρόγραμμα θεατρικής σεζόν 2023 - 2024

 

Η ομάδα GAFF και η βραβευμένη σκηνοθέτις Σοφία Καραγιάννη μετακομίζουν στο Σύγχρονο Θέατρο και παρουσιάζουν για δεύτερη χρονιά το αφήγημα του Χρόνη Μίσσιου. Η παράσταση απέσπασε διθυραμβικές κριτικές, αλλά κυρίως αγαπήθηκε από το κοινό και απέδειξε ότι ο πολιτικός λόγος του Χρόνη Μίσσιου είναι πάντα επίκαιρος.

 

Μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, που η Ελλάδα παραδίνεται στο χάος του Εμφυλίου, ο δεκαεξάχρονος Χρόνης Μίσσιος συλλαμβάνεται, φυλακίζεται, βασανίζεται και καταδικάζεται σε θάνατο. Αποφυλακίζεται το 1973, αφού έχει περάσει είκοσι ένα χρόνια σε φυλακές και εξορίες. Αυτή την περίοδο της ζωής του διηγείται στο σπουδαίο αφήγημα-μαρτυρία.

 

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση «… καλά, εσύ σκοτώθηκες νωρίς» εδώ.

Οδηγός Θεάτρου