Τα Μάτια Τέσσερα του Γιάννη Τσίρου 

Ο Γιώργος Πυρπασόπουλος σκηνοθετεί, μέσα από μια νέα ματιά, το έργο του Γιάννη Τσίρου Τα Μάτια Τέσσερα που βραβεύθηκε με το βραβείο Δραματουργίας Κάρολος Κουν το 2010.

 

Όταν η νεαρή Άννα συλλαμβάνεται για μια μικροκλοπή, ο παππούς της θα κινήσει γη και ουρανό για να τη συνδράμει. Η κατηγορία που τη βαραίνει όμως είναι αδιαπραγμάτευτη: αντίσταση κατά της αρχής. Και τότε ένας ολόκληρος κρατικός μηχανισμός μπαίνει σε λειτουργία για την αντιμετώπιση του «κακουργήματος». Το αστυνομικό όργανο, άκαμπτο, εφαρμόζει τον νόμο, ο νομοθέτης αποποιείται τις προσωπικές του σχέσεις με τον παραβάτη, ο δικαστής τηρεί τις δέουσες αποστάσεις. Μόνο ο δημοσιογράφος αναζητά «δικαίωση» για τον αδύναμο. Τότε η τηλεοπτική δημοσιοποίηση γίνεται το έσχατο καταφύγιό του παραβάτη, που είναι έτοιμο να τον κατασπαράξει.

 

Μια σπουδή στην αδυναμία και στο απύθμενο χάος των αρχών και του νόμου σε μια κοινωνία που αγγίζει τα όρια του παραλογισμού και ο κοινωνικά αδύναμος είναι αφημένος στη μοίρα του. 

 

170 Τετραγωνικά του Γιωργή Τσουρή 

 

Νεοελληνικά έργα, Θεατρική Περίοδος 2022 - 23

 

Τα 170 Τετραγωνικά του Γιωργή Τσουρή, με τρεις sold out σεζόν ήδη στο ενεργητικό τους, επέστρεψαν φέτος στο θέατρο Ιλίσια-Βολανάκης για 4η χρονιά. Η παράσταση φαινόμενο, που λατρεύτηκε από κοινό και κριτικούς και χάρισε στον συγγραφέα και ηθοποιό Γιωργή Τσουρή το βραβείο Δημήτρης Χορν, δηλώνει ξανά παρούσα με ένα από τα σημαντικότερα και πιο επιτυχημένα προϊόντα της νεοελληνικής δραματουργίας. Μια ιστορία ανατρεπτική και συνάμα οικεία που φέρει τη σκηνοθετική υπογραφή του Γιώργου Παλούμπη. Γέλιο, συγκίνηση, μυστήριο, αγωνία και ένταση μέχρι τελικής πτώσης, σε ένα συναισθηματικό ρινγκ 170 τετραγωνικών... 

 

Δείτε εδώ πληροφορίες για την παράσταση «Τα Μάτια Τέσσερα».

 

Βρείτε εδώ πληροφορίες για την παράσταση «170 Τετραγωνικά».

 

Θέατρο Ιλίσια-Βολανάκης, Παπαδιαμαντοπούλου 4, Ιλίσια, 210 7223010

 

Οδηγός Θεάτρου