Ο Νίκος Κουρής, για πρώτη φορά σε ρόλο σκηνοθέτη, παρουσιάζει το έργο του πολυβραβευμένου Μάρτιν ΜακΝτόνα Η μοναξιά της Δύσης. Ένα έργο βίαιο αλλά και άγρια ευαίσθητο, με ανέλπιστο σασπένς και εξωφρενικό χιούμορ που εστιάζει στην αγριότητα των σχέσεων.

 

Σε μια μικρή πόλη της Κονεμάρα, στην κομητεία του Γκόλγουεϊ της Ιρλανδίας, δυο αδέλφια, ο Κόλμαν και ο Βαλίν, που διασκεδάζουν να αλληλοσπαράζονται, παίζοντας με τα όριά τους, προσπαθούν να συνυπάρξουν. Θύτες και θύματα ταυτόχρονα, οι ήρωες σχεδόν αλληλοεξοντώνονται, ανίκανοι να βρουν εκείνα που τους ενώνουν αλλά και όσα τους χωρίζουν.

 

Ένας ιερέας, ο Ουέλς, με κρίση πίστης και ένα περίεργα έξαλλο κορίτσι, η Γκερλίν, θα τους φέρουν αντιμέτωπους με μια δύσκολη δοκιμασία, προκειμένου να τους βοηθήσουν. Τα δυο αδέλφια, μέσα στο πατρικό τους σπίτι, θα αναμετρηθούν μέχρι τελικής πτώσης.

 

O Νίκος Κουρής, μετά από μια μεγάλη πορεία στο θεατρικό σανίδι, συναντά τον Μάρτιν ΜακΝτόνα, αυτόν τον στυλίστα της γραφής, σκηνοθετώντας και πρωταγωνιστώντας ταυτόχρονα σε μια παράσταση που θα ενθουσιάσει.

 

«Η μοναξιά της Δύσης» του πολυβραβευμένου Μάρτιν ΜακΝτόνα
Φωτ.: Εβίτα Σκουρλέτη

 

Δείτε εδώ πληροφορίες για τις μέρες και ώρες παραστάσεων του «Η μοναξιά της Δύσης» στο θέατρο Αθηνών.

Οδηγός Θεάτρου