ΨΥΡΡΗ

CINQUE ATHENS

WINE BARS & RESTAURANTS
Αγαθάρχου 15,21 5501 7853
Wine και deli bar στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, στου Ψυρρή. Τριάντα ετικέτες κρασιού σε ποτήρι, δίνουν τη δυνατότητα για εξερεύνηση κατά κύριο λόγο του ελληνικού αμπελώνα. Δίνεται έμφαση σε λιγότερο γνωστές γηγενείς ποικιλίες, μικρούς αξιόλογους παραγωγούς και ειδικές εμφιαλώσεις. Δεν λείπει βέβαια το food pairing με φρεσκοκομμένα αλλαντικά, τυριά, piadine και melts.

CONTRABANDO

ΓΙΑ ΟΛΗ ΜΕΡΑ
Τάκη 12,6946 138702

Για smoothies στο κέντρο της πόλης. Must-try το Berimbolo, με μπανάνα, φαγόπυρο ή βρόμη και μαύρη σοκολάτα, αλλά και το Mata Leao, με δυόσμο, γάλα, καρύδα και φράουλες.

JUAN RODRIGUEZ BAR COMPANIA DE BEBIDA

ΓΙΑ ΟΛΗ ΜΕΡΑ
Παλλάδος 3, Αθήνα,210 3224496
Μια πρώην αποθήκη στο δρομάκι της Παλλάδος στην περιοχή του Ψυρρή μεταμορφώθηκε σε ένα all day μαγαζί με κλασικά κοκτέιλ από τον Κώστα Λύτρα και «πειραγμένα» από τον Σπύρο Αναγνώστου. Το μενού προσφέρει πιάτα που μπορείς άνετα να γευτείς και στην μπάρα, όπως το χορταστικό μπέργκερ και την μοσχαρίσια ταλιάτα. Εντυπωσιακός είναι ο τρίπατος δίσκος πρωινού, ιδανικός για το ξεκίνημα της μέρας.

ON TAP

ΓΙΑ ΟΛΗ ΜΕΡΑ
Πλατεία Ηρώων 5 & Στοά Ψυρρή, Ψυρρή,216 8008481
Ένα νέο concept all day coffee, wine and pizza bar, που από το όνομα κιόλας δηλώνει τη διαφορετικότητά του, αφού «tap» είναι η «κάνουλα». Και στο Οn tap μπορείς να δοκιμάσεις κρασιά και τα αποστάγματα by the glass από τις δέκα κάνουλες που συνδέονται με ψυκτικό θάλαμο ακριβώς πάνω από αυτές, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η απαραίτητη φυσική ροή και η σωστή θερμοκρασία συντήρησης του κρασιού. Όσο για το γευστικό pairing, εδώ ο κατάλογος κρύβει ιταλική πίτσα τύπου Romana με λεπτή ζύμη από αλεύρι caputo, φτιαγμένη από τα χέρια του έμπειρου pizzaiolo .

PO' BOYS

ΚΡΕΑΣ
Αγαθάρχου 12 & Λεπενιώτου,210 3234672
Το αγαπημένο pop-up street food truck της Αθήνας απέκτησε τον δικό του χώρο στη γειτονιά του Ψυρρή. Το Po’ Boys γεννήθηκε από το Mama Roux και την προσπάθεια του σεφ Βασίλη Σπόρου και του ιδιοκτήτη John Higgins να γνωρίσουν το αυθεντικό Southern BBQ και τα σιγοκαπνιστά low and slow κρέατα στο αθηναϊκό κοινό. Γεύσεις από τον Αμερικάνικο Νότο, παραδοσιακές νεορλεανέζικες συνταγές και το αυθεντικό σιγοκαπνιστό bbq είναι οι πρωταγωνιστές.

ZAMPANO

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
Σαρρή 18,213 0237244
Παραδοσιακή ελληνική κουζίνα με μοντέρνες και δημιουργικές πινελιές θα βρεις στο εστιατόριο - wine bar, της θεατρικής γειτονιάς του Ψυρρή. Το μενού είναι βασισμένο σε φρέσκα και εποχιακά υλικά που σε ταξιδεύουν από την Μάνη έως την Σαντορίνη και από την Κρήτη ως την Νάουσα. Ένα γευστικό ταξίδι ανά την Ελλάδα, με πολλούς ενδιάμεσους σταθμούς, με συνοδεία της μελωδίας του κρασιού.

ΑΣΤΕΡΙΣΚΟΣ

ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
Αγίου Δημητριου 16, Ψυρρή,215 2159799
Ευφάνταστα πιάτα, ιδανικά για μοίρασμα θα βρεις στην αυλή του Αστερίσκου, σε ένα όμορφο νεοκλασικό του 1890. Η τούρτα σολομού, το καρπάτσιο τόνου, η μους ταραμά με καπνιστά μύδια, οι μελιτζάνες σε πήλινο με φρέσκια ντομάτα και φέτα είναι κάποιες από τις επιλογές του μενού.

ΖΟΥΜΠΟΥΡΛΟΥ

ΓΛΥΚΟ
Αισχύλου 4, Ψυρρή,210 3314854

Μια κομφεταρία –έτσι αποκαλούσαν οι γαλλομαθείς τα ζαχαροπλαστεία της Πόλης‒ που θα σου προσφέρει παραδοσιακά πολίτικα γλυκά αλλά και δημιουργικές προτάσεις της σύγχρονης ζαχαροπλαστικής μέσα από έναν κατάλογο που επιμελείται ο executive pastry chef Τάσος Ζησόπουλος.

ΚΡΑΣΟΠΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΚΟΚΟΡΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
Καραϊσκάκη και Αισώπου 4, Ψυρρή,210 3211565
Σε έναν χώρο με έντονα στοιχεία αστικής κατοικίας, σερβίρει κλασικές ελληνικές γεύσεις από πολλές μεριές της Ελλάδας, εκτελεσμένες με νέο, δημιουργικό τρόπο. Έχει ενημερωμένη κάβα και πολύ καλά γλυκά.

ΟΙΝΕΑΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
Αισώπου 9, Ψυρρή,210 3215614
Πρόκειται για ένα εστιατόριο που ξεκίνησε το 1999 και από τότε προσελκύει τους καλοφαγάδες στο Ψυρρή. Ο χώρος ιδιαίτερα διακοσμημένος με το πιο απίθανο αξεσουάρ να κοσμεί τους τοίχους. Το κρασί έχει περίοπτη θέση στον Οινέα και μπορείτε να το απολαύσετε με νόστιμους μεζέδες της ελληνικής κουζίνας.

ΠΑΕΙ ΚΑΙΡΟΣ

ΤΑΒΕΡΝΕΣ - ΜΕΖΕΔΟΠΩΛΕΙΑ
Τάκη 16, Πλ. Ψυρρή,,210 3212858
Μουσικό μεζεδοπωλείο που φλερτάρει επιτυχώς με το καλό γούστο.

ΤΑ ΣΕΡΜΠΕΤΙΑ

ΤΑΒΕΡΝΕΣ - ΜΕΖΕΔΟΠΩΛΕΙΑ
Αισχύλου 3, πλατεία Ψυρρή,210 3245862
Η γλυκιά γωνιά της πόλης πήρε το όνομα του από τη λέξη «serbet» που σημαίνει σιρόπι, είδος αρωματικού ποτού και μεταφορικά, ερωτικά γλυκόλογα και φιλιά. Εδώ και πολλά χρόνια σερβίρουν τα φημισμένα: «γλυκό της αγάπης» και «αγάπη μετά σου» βουτηγμένα σε πλούσια σοκολάτα γάλακτος κι ακόμη αυθεντικό τιραμισού, παραδοσιακό κιουνεφέ με παγωτό καιμάκι, αλλά και ένα φοβερό κορμό σοκολάτας με γέμιση μπισκότου.