Ν. ΨΥΧΙΚΟ

ALBION

ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
Ομήρου 6, Νέο Ψυχικό,210 6740 710
Μεσογειακή κουζίνα και εξωτικά cocktails σε έναν απ' τους πιο όμορφους κήπους της πόλης. Το μενού είναι βασισμένο σε μεσογειακές, καθαρές γεύσεις, φτιαγμένες από φρέσκα υλικά και φαντασία. Πιάτα όπως η Γλώσσα Dover, επιδόρπια όπως η Bitter Chocolate Mousse αλλά και δροσερά cocktails όπως το Pink Bubble ξεχωρίζουν.

BARRANQUILLA

ΦΑΓΗΤΟ+ΠΟΤΟ=ΕΞΟΔΟΣ (bar-restaurants)
Λεωφ. Κηφισίας 310, Νέο Ψυχικό,210 6710688
Ζεστό, ατμοσφαιρικό και μοντέρνο, το νέο bar-restaurant της Κηφισίας είναι ιδανικό στέκι για meat lovers. Από Black Angus, μπριζόλα Tomahawk, ταρτάρ και καρπάτσιο μέχρι κότσι αρνιού με κριθαράκι και σπαγγέτι ραγού, τα πιάτα του Barranquilla είναι ένα κι ένα. Στα συν η εξαιρετική wine list με πολλές ετικέτες τόσο απ' τον ελληνικό όσο και απ' τον διεθνή αμπελώνα.

BLUEFIELD BURGER

BURGERS/PIZZA
Αγγελοπούλου 3, Ν. Ψυχικό,210 6777739
Αμερικανικού τύπου στέκι με μεγάλους ξύλινους πάγκους και μενού που περιλαμβάνει πολλά και διαφορετικά burgers, σαλάτες, σάντουιτς κοτόπουλου, fish & chips και NY hot-dogs. Δυνατότητα για delivery στο σπίτι.

BURGER JOINT

BURGERS/PIZZA
Δ. Σολωμού 4, Νέο Ψυχικό,210 6712222
Ωραίος χώρος, με βιομηχανική διακόσμηση και ένα ελκυστικό μενού με μεγάλη ποικιλία σε burger. Τα αδέλφια Παπακώστα που βρίσκονται πίσω από το εγχείρημα έχουν οικογενειακή παράδοση στην εστίαση. Ο Γιώργος, επιτυχημένος σεφ στη Νέα Υόρκη, γνωρίζει καλά τη συνταγή του αληθινού burger.

DIMITRIS ECONOMIDES

ΓΛΥΚΟ
Kηφισίας 340, Νέο Ψυχικό,
O τολμηρός ζαχαροπλάστης Δημήτρης Οικονομίδης μετά την εξαιρετική «Κασσιανή» στην Πετρούπολη, άνοιξε το νέο του κατάστημα στο Νέο Ψυχικό, όπου η άψογη τεχνική συναντά τα ποιοτικά υλικά.

FISH CO. PLATTERS

MULTI-ETHNIC
Περικλέους 11, Νέο Ψυχικό,210 6711976
Στην πατρίδα τους, τη Νότια Αφρική, ανέλαβαν να μας ταξιδέψουν τρεις φίλοι μέσα από τις γεύσεις της. Ο συμπατριώτης τους σεφ Τόνι Καβαλιέρος ανέλαβε την επιμέλεια της κουζίνας που εστιάζει «σε συνταγές από τη Νότια Αφρική και κυρίως τη Μοζαμβίκη». Ο κατάλογος είναι επικεντρωμένος στα της θάλασσας: γαρίδες, καλαμαράκια, μύδια και ψάρια. Υπάρχουν όμως και τέσσερις προτάσεις με κρεατικά. Η σάλα είναι χαρούμενη, με χρώματα και έθνικ ζωγραφική στους τοίχους, ενώ στην οινική λίστα φιγουράρουν και νοτιοαφρικάνικες ετικέτες που συμπληρώνουν την πολυσυλλεκτική γευστική εμπειρία.

IKI SUSHI

SUSHI+ (ΙΑΠΩΝΙΑ)
Λεωφ. Κηφισίας 176, Ν. Ψυχικό,210 6771165
«Iki» στα γιαπωνέζικα σημαίνει απλότητα, αυθορμητισμός. Ανοιχτή κουζίνα που παρουσιάζει την ειλικρίνεια της φρεσκάδας των υλικών. Το μενού εκφράζει τα αυθεντικά στοιχεία της γιαπωνέζικης κουζίνας που προσφέρει το σούσι, αποφεύγοντας το πάντρεμα πολλών υλικών στα ρολ, ενώ η φιλοσοφία της κουζίνας επικεντρώνεται στην ωμή φρέσκια πρώτη ύλη και στα ελαφριά dressings που συνοδεύουν κάποια πιάτα και τις σαλάτες.

KIKU

SUSHI+ (ΙΑΠΩΝΙΑ)
Περικλέους 7, Ν. Ψυχικό,2106776759
Στο Kiku θα βρεις όλα τα new και old style σούσι αλλά και την εμπειρία των signature dishes που ανοίγουν νέους δρόμους σε ό,τι ως τώρα είχετε δοκιμάσει ως γιαπωνέζικο.

OMBRA

WINE BARS & RESTAURANTS
Ολυμπιονικών 220 & Λυκούργου, Νέο Ψυχικό,210 6711320
Είναι τo πρώτο και μοναδικό prosecco bar της Αθήνας. Οι άνθρωποί του ειδικεύονται στις ποικιλίες που προέρχονται από την περιοχή του Veneto και επεκτείνονται έως την περιοχή του Asti. Εκτός από τις ετικέτες κρασιού, στο Ombra θα βρείτε pizza croccante και αυθεντική ιταλική κουζίνα.

POLLY MAGGOO

ΓΑΛΛΙΑ
Άγγ. Σικελιανού 8,210 5241120
Tο Polly Maggoo αποφάσισε να αφήσει το κέντρο για την γειτονιά του Νέου Ψυχικού. Ο καινούργιος χώρος μοιράζεται σε δύο επίπεδα. Στο πρώτο επίπεδο τα τραπέζια ακολουθούν την λογική των γαλλικών μπιστρό και στο βάθος το μπαρ, είναι φτιαγμένο με πολύχρωμες ψηφίδες. Στον επάνω όροφο η διακόσμηση συνθέτει μια θεατρική ατμόσφαιρα με καδραρισμένα έργα, γυμνά σκίτσα χειροποίητα φωτιστικά. Δοκιμάστε το πιάτο-υπογραφή του σεφ, τη σαλάτα φακή, με αυγό ποσέ και σαλιγκάρια όπως τα μαγειρεύουν στη Γαλλία.

PRIME GRILL

ΚΡΕΑΣ
Αδριανείου 46, Ν. Ψυχικό,210 6753934
Ένα american style μαγαζί για τους απανταχού κρεατοφάγους. Υπό τους ήχους του τζουκμπόξ και με τους πίνακες με μέρη της άλλης πλευράς του Ατλαντικού απολαμβάνεις κάθε είδους κρέας: ζουμερά burgers, καλοψημένες μπριζόλες και κρεατολιχουδιές σχάρας. Η απουσία κατάψυξης εγγυάται την ποιότητα των κρεάτων, τα οποία πλαισιώνονται από φρέσκα, χειροποίητα και βιολογικά υλικά.

SARDELLES BBQ

ΨΑΡΙ
Γρηγορίου Ξενόπουλου 2,2106770270
Η νέα πρόταση στην ψαροφαγία ακούει στο όνομα Sardeles Bbq. Στο Νέο Ψυχικό θα απολαύσετε ψαρομεζέδες, πλούσιες μακαρονάδες θαλασσινών, κριθαρότα & ψαρο-burger! Σε ένα μοντέρνο περιβάλλον η αξία του ψαριού είναι προσιτή για όλους και το seafood γίνεται τρόπος ζωής. Το ψάρι αντικατέστησε το μπιφτέκι και έγινε γρήγορα must. Φυσικά στο εστιατόριο θα βρείτε κλασσικά πιάτα της κουζίνας του Αιγαίου, πλούσιες σαλάτες, ψάρι και αρκετά ορεκτικά. Συνοδεύετε με ουζάκι, μπίρα και κρασί... Το εστιατόριο λειτουργεί καθημερινά από το μεσημέρι εκτός Δευτέρας.

SUSHI BAR ΨΥΧΙΚΟ

SUSHI+ (ΙΑΠΩΝΙΑ)
Γ. Βλάχου 38,210 67 29 333-4
Το The Sushi Bar προσφέρει μια πολύ μεγάλη γκάμα ιαπωνικών γεύσεων στην οποία μπορεί κανείς να διαλέξει ανάμεσα σε 36 διαφορετικά είδη nigiri, 34 είδη maki rolls & 17 είδη sashimi ολόφρεσκων ψαριών. Δεν λείπουν φυσικά οι σαλάτες οι σούπες και τα noodles. Το μυστικό της πολύχρονης επιτυχίας αποτελεί η εξαιρετική ποιότητα των πρώτων υλών και η άριστη γνώση της ιαπωνικής κουζίνας.

VILLA DIOSKOURI

ΓΙΑ ΟΛΗ ΜΕΡΑ
Δ. Βασιλείου 16, Νέο Ψυχικό,2106713997
Την προσοχή σου θα τραβήξει και η ανοιχτή κουζίνα με τις ψησταριές, που εντυπωσιάζει. Το τζάκι ενισχύει τη φιλόξενη εικόνα του χώρου, ενώ το μπαρ είναι έτοιμο να προσφέρει κοκτέιλ και ποτά .Όλα τα στοιχεία υπηρετούν πολύ καλά τον all-day χαρακτήρα του εστιατορίου. Ο σεφ Βασίλης Τσουκαλάς και η ομάδα της κουζίνας προτείνουν ένα μενού που βασίζεται στη μεσογειακή κουζίνα και εμπλουτίζεται με κρέατα ωρίμανσης με ιδιαίτερες κοπές και προσεκτικά ψησίματα.

WOLVES OF KITCHEN

ΚΡΕΑΣ
Δ. Βασιλείου 16, Νέο Ψυχικό,210 6713997
Χειροποίητες παρασκευές (από ψωμί, βούτυρο μέχρι ζυμαρικά) και φυσικοί τρόποι μαγειρέματος κάνουν το Wolves of Kitchen να ξεχωρίζει από τα πολυάριθμα εστιατόρια που επικεντρώνονται στο κρέας. Ο ταλαντούχος νέος σεφ Άλσι Σινανάι στήνει σχάρες, καπνιστήρες και ρομπάτα στην κουζίνα και δημιουργεί πιάτα ειλικρινή και πραγματικά νόστιμα, όπως το σπιτικό κριθαράκι με αργοψημένο αρνί στη θράκα.