ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ

ANTECA

ΓΙΑ ΟΛΗ ΜΕΡΑ
Αδριανού 25, Μοναστηράκι,,210 3213232
All day café-restaurant με εκλεκτούς μεζέδες, κρεατικά, σαλάτες, θαλασσινά και φρέσκα ζυμαρικά που συνοδεύονται με χύμα ή εμφιαλωμένο κρασί. Θα βρείτε και ωραία, χειροποίητα, παραδοσιακά γλυκά.

CHARLIE RESTAUBAR

ΦΑΓΗΤΟ+ΠΟΤΟ=ΕΞΟΔΟΣ (bar-restaurants)
Κολοκοτρώνη 8, Αθήνα,210 3245308
Σε έναν από τους πιο ζωντανούς δρόμους της Αθήνας, βρίσκεται ένας all day χώρος με άποψη στην αισθητική, την μουσική και τις προτάσεις του μπαρ. H κουζίνα προσφέρει προτάσεις για κάθε ώρα της ημέρας. Συνοδευτικά σνακ για τον καφέ και το πρωινό (από μπαγκέτες μέχρι ομελέτες), σαλάτες και ελαφριά πιάτα για το lunch break ή μεσογειακά πιάτα για το δείπνο. Όπως γαρίδες σωτέ με φρέσκα μυρωδικά και ούζο, χοιρινά μενταγιόν με σάλτσα από σύκα και baby πατάτες ή ταλιατέλες με φιλέτο κοτόπουλο αρωματισμένο με φασκόμηλο, κρέμα και σάλτσα ντομάτας.

CICCUS

ΓΙΑ ΟΛΗ ΜΕΡΑ
Aδριανού 31, Μοναστηράκι,210 3210420
Το όνομά του έχει αρχαιοελληνική προέλευση και περιγράφει την κίτρινη λεπτή μεμβράνη που συγκρατεί τους σπόρους του ροδιού. Στο Ciccus θα βρείτε καλό καφέ, πιάτα της μοντέρνας ελληνικής κουζίνας, ωραία κοκτέιλ κι ένα παντοπωλείο με εκλεκτά, ελληνικά προϊόντα.

FOLK.

ΦΑΓΗΤΟ+ΠΟΤΟ=ΕΞΟΔΟΣ (bar-restaurants)
Bύσσης 2, Μοναστηράκι,210 3221219
Σε έναν χώρο που δίνει την αίσθηση αίθριας κατασκευής, γεμάτο κρεμαστά φυτά, το Folk. προτείνει μοντέρνες επιλογές για brunch και φαγητό. Εκεί παρασκευάζονται επί τόπου υλικά όπως το γιαούρτι, οι μαρμελάδες, οι πίκλες, το ψωμί μπριός και το naan, ενώ πολλά προϊόντα φτάνουν ολόφρεσκα από γειτονικούς εκλεκτούς προμηθευτές όπως τα Καραμανλίδικα του Φάνη. Η χειροποίητη ricotta με μαρμελάδα κυδώνι, φράουλα ή ντομάτα, όπως και το τηγανητό άγριο ρύζι με αυγό μάτι, μπρόκολο, ανοιξιάτικα μπιζέλια και φύλλα μουστάρδας είναι κάποιες από τις γεύσεις που πρέπει να δοκιμάσεις.

GYPSY JUNGLE

ΓΙΑ ΟΛΗ ΜΕΡΑ
Αιόλου 27, Μοναστηράκι,210 3252335
Το all-day bar-restaurant «Gypsy Jungle» στην πλατεία της Αγίας Ειρήνης προτείνει "σούσι" με ελληνικές καταβολές. Οικείες ελληνικές συνταγές σερβίρονται ως γευστικές μπουκιές σε μορφή sushi rolls, nigiri και dumplings. Θα συνοδεύσεις το φαγητό σου με κάποιο από τα κοκτέιλ που σερβίρει η μπάρα ή θα επιλέξεις κρασί από την οινική λίστα, που προσφέρει λίγες αλλά ενδιαφέρουσες ετικέτες.

HANS & GRETEL

ΓΛΥΚΟ
Αδριανού 48, Μοναστηράκι,210 3315168
Σε πολύχρωμο σκηνικό, εμπνευσμένο από το ομώνυμο παραμύθι, οι ήρωες των αδερφών Γκριμ σερβίρουν μια εντυπωσιακή ποικιλία από χειροποίητες καραμέλες και ζαχαρωτά. Μπορείτε επίσης να πάρετε στο χέρι bubble waffle σε διάφορα χρώματα και σχήματα, chimney cake γεμισμένο με ό,τι έχετε φανταστεί, παγωτό (χειροποίητο και μηχανής) και γρανίτες σε πολλές γεύσεις.

ICEROLL ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ

ΓΛΥΚΟ
Αθηνάς 2 & Ερμού,
Ρολά από κρέμα φτιάχνονται μπροστά στα μάτια σου αφού διαλέξεις το είδος γάλακτος, τα φρούτα και τα toppings που επιθυμείς στο Ice Roll που μόλις άνοιξε στο Μοναστηράκι φέρνοντας το ταϊλανδέζικο trend και στο κέντρο της Αθήνας. Όλες οι βάσεις παγωτού του IceRoll είναι 100% natural και οι συνδυασμοί γεύσεων που μπορείς να κάνεις είναι πραγματικά αμέτρητοι, αν σκεφτείς πως μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε vegan συνδυασμούς με φρέσκα φρούτα μέχρι και παγωτά cocktail με αλκοόλ.

JUST MADE 33

MULTI-ETHNIC
Ευαγγελιστρίας 33, Αθήνα,215 5258062
Εδώ υπάρχει άποψη, ο καφές είναι επιστήμη, κάτι που το αντιλαμβάνεσαι αμέσως. Από τον κατάλογο μπορείς να επιλέξεις κάτι για τσιμπολόγημα από μια μεγάλη ποικιλία με σάντουιτς όπου πρωταγωνιστούν τα φρέσκα ελληνικά προϊόντα. Οι αλμυρές τάρτες που φιγουράρουν στο μενού εναρμονίζονται με την εποχή της άνοιξης και δίνουν το στίγμα της διαφορετικότητας, χαρακτηρίζοντας το μαγαζί.

LA VISTA OPTIMISTA

ΓΙΑ ΟΛΗ ΜΕΡΑ
Ερμού 95, Μοναστηράκι,210 3250242
Το La Vista Optimista στεγάζεται στο roof garden του ξενοδοχείου Lotus-Center Hotel στην οδό Ερμού 95 στο Μοναστηράκι και προσφέρει μαγευτική θέα στην Ακρόπολη. To all day café bar-bistrot είναι ανοιχτό από τις 10 το πρωί για να απολαύσετε τον καφέ σας ή κάποιο ελαφρύ σνακ και finger food, μέχρι αργά το βράδυ για εμπνευσμένα κοκτέιλ και καθαρά ποτά κάτω από τα αστέρια.

LUKUMADES

ΓΙΑ ΟΛΗ ΜΕΡΑ
Αιόλου 21 & Αγ. Ειρήνης,210 3210880
Tρία νέα παιδιά δημιούργησαν το επιτυχημένο χώρο του κέντρου που εστιάζει στο αγαπημένο γλυκό. Ωραίοι, γευστικοί λουκουμάδες, μια μπουκιά, με μπόλικο μέλι και κανέλα, τραγανοί απέξω, μεστοί στην καρδιά τους. Η συνταγή κλασική, αλλά πετυχημένη στην εκτέλεσή της. Στην πιο μοδάτη εκδοχή τους συνδυάζονται με παγωτό καζάν ντιπ και αμύγδαλο, με σοκολάτα πραλίνα και αμύγδαλο, αλλά και με γέμιση κρέμα μαστίχα ή λεμόνι.

NONNA

ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
Κακουργοδικείου 6, Μοναστηράκι,213 0320321
Σάλα που θυμίζει σκηνικό θεάτρου, ανεπιτήδευτα και χαλαρά, με νοσταλγική διάθεση. Η βιτρίνα με τα ταψιά με τα φαγητά δίνει ιδέες. Το ρεπερτόριο περιλαμβάνει μαγειρευτά που σου ακούγονται οικεία.

SCHOOL PIZZA BAR

ΓΙΑ ΟΛΗ ΜΕΡΑ
Πλ. Αγίας Ειρήνης 8, Μετρό Μοναστηράκι,210 3241444
Στα τέσσερα επίπεδα του κυριαρχεί το σχολικό design που παραπέμπει στα μαθηματικά χρόνια και είναι διακοσμημένο με θρανία αντί για τραπεζάκια, σχολικές φωτογραφίες και ένα μαυροπίνακα στους τοίχους. Ανοιχτό από το πρωί με καλό, αρωματικό καφέ, σαλάτες, ορεκτικά, ιταλικές πίτσες, πάστα, γλυκά και μια πλούσια κάβα.

SPOLLATI WINE & COCKTAIL BAR

WINE BARS & RESTAURANTS
Αιόλου 27, Αθήνα,
Στην «καυτή» πλατεία της Αγίας Ειρήνης, και πιο συγκεκριμένα στην οδό Αιόλου 27, στην καρδιά της Αθήνας βρίσκεται το Spollati wine & cocktail bar που δίνει έμφαση στο finger food.

ZUCCHERINO

ΓΛΥΚΟ
Μητροπόλεως 80, Μοναστηράκι,210 3213015
Παραδοσιακά γλυκά αλλά και πιο σύγχρονα, όπως το πολύ καλό cheesecake, αλλά και 100 διαφορετικές γεύσεις παγωτού που εναλλάσσονται καθημερινά στη βιτρίνα θα βρεις στα Zuccherino. Όλα τα παγωτά είναι χειροποίητα και ετοιμάζονται καθημερινά στο εργαστήριο. Καταστήματα: Πρωτέως & Σειρήνων 48, Π. Φάληρο, 210 9845238, 210 9830869/ Αγ. Αλεξάνδρου 41 & Ναϊάδων, Π. Φάληρο, 210 9830049 / 2ας Μαΐου 12, πλατεία Ν. Σμύρνης, 210 9357590

ΑΙΟΛΟΥ 68

ΨΑΡΙ
Αιόλου 68, Αθήνα,210 3247925
Όμορφος και χαλαρός χώρος με λευκούς, χτιστούς καναπέδες και διακοσμητικές πινελιές με καλάμια σε μοντέρνες συνθέσεις. Το μενού περιλαμβάνει μια πανδαισία ανατρεπτικών γεύσεων, όπως συκώτι με γαρίδες, φιλέτο γοργόνας (!), φαρφαλίνες με σαλτσίτσια και όστρακα.