ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ

BEAUTY KILLED THE BEAST

ΦΑΓΗΤΟ+ΠΟΤΟ=ΕΞΟΔΟΣ (bar-restaurants)
Παραμυθιάς 14,210 5240117
Το μπαρ-εστιατόριο φιλοξενείται στον πεζόδρομο της οδού Παραμυθιάς στον Κεραμεικό σε ένα νεοκλασικό του ’30. Με μικρό, αλλά ενδιαφέρον μενού που επιμελήθηκε ο σεφ Δημήτρης Κοντόπουλος το Beauty killed the Beast προσφέρει πιάτα με επιρροές από το διεθνές street food, νόστιμα κοκτέιλ αλλά και ενεργειακούς χυμούς και detox smoothies δημιουργημένα από σύμβουλο ολιστικής διατροφής.

C.V. DISTILLER

ΦΑΓΗΤΟ+ΠΟΤΟ=ΕΞΟΔΟΣ (bar-restaurants)
Μυκάλης 61 & Κωνσταντινουπόλεως 108, Κεραμεικός,210 3451744
Κουζίνα βασισμένη σε ελληνικές γεύσεις, μπαρ με ενημερωμένη κάβα και μουσική καμπαρέ και μιούζικαλ. Καθημερινά από τις 20:00.

FILL THE BRACKET

ΦΑΓΗΤΟ+ΠΟΤΟ=ΕΞΟΔΟΣ (bar-restaurants)
Θερμοπυλών 41,210 520 5324
Ανακαινισμένο νεοκλασικό με εσωτερική αυλή που προσφέρεται για καφέ, ποτό και φαγητό. Το μενού περιλαμβάνει γεύσεις βασισμένες στο αμερικάνικο street food (beef brisket, pulled pork, sloppy joe) και εμπνευσμένα κοκτέιλ. Κάθε Πέμπτη βράδυ «ταξιδεύει» γαστρονομικά και σε άλλο σημείο του κόσμου ενώ κάθε Σάββατο και Κυριακή σερβίρει και brunch για τους αγουροξυπνημένους.

FUNKY GOURMET

Ο ΣΕΦ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ
Παραμυθιάς 13 και Σαλαμίνος, Κεραμεικός,210 5242727
Οι σεφ Γεωργιάννα Χιλιαδάκη και Νίκος Ρούσσος δημιούργησαν στον Κεραμεικό ένα κομψό εστιατόριο που κατάφερε να ξεχωρίσει και να βραβευτεί σχεδόν αμέσως (Χρυσός Σκούφος, αστέρι Michelin) για τον αρμονικό τρόπο με τον οποίο συνδυάζει την ποιοτική πρώτη ύλη κάθε εποχής και τις πιο προηγμένες τεχνικές μαγειρικής με μια μοντέρνα δημιουργική κουζίνα.

SATYRUS BY CV

WINE BARS & RESTAURANTS
Κωνσταντινουπόλεως 108 και Μυκάλης,2103451744
Πάνω από 120 ετικέτες από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα σου κρατούν συντροφιά, συνοδεία πάντα με ζεστά πιάτα και ποικιλίες τυριών και αλλαντικών. Ανοιχτά Τρ.- Σαβ.: 6 μ.μ. - 2 π.μ., Κυριακή από τη 1 μ.μ.

THE BIG KAHUNA

BURGERS/PIZZA
Σαλαμίνος 42,21 0524 4100
Αιώνιο καλοκαίρι και εξωτικές γεύσεις στον Κεραμεικό. Δοκίμασε burger από φιλέτο κροκόδειλου, αρωματικό ρύζι σερβιρισμένο σε μπανανόφυλλο και κοκτέιλ φρούτων σε ένα χώρο όπου μπορείς να φανταστείς σέρφερ να ξεκουράζονται πριν πάνε ξανά ν΄ αναζητήσουν το μεγάλο κύμα, αν η Σαλαμίνος είχε λίγο ωκεανό.

ΑΘΗΡΙ

Ο ΣΕΦ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ
Πλαταιών 15, Κεραμεικός,210 3462983
H βραβευμένη κουζίνα στο Αθήρι βασίζεται στη φαντασία και τη δημιουργικότητα του Αλέξανδρου Καρδάση, ο οποίος πειραματίζεται συνεχώς με την παράδοση. Η καινοτομία του εστιατορίου που προσφέρει πιάτα με το τεμάχιο δίνει τη δυνατότητα για γκουρμέ ποιοτικές γεύσεις σε προσιτές τιμές.

Η ΣΑΜ ΤΑ ΕΧΕΙ ΜΕ ΛΑΘΟΣ ΑΓΟΡΙ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
Λεωνίδου 80 & Σαλαμίνος,210 5222999
Μπιστρό στο Κεραμεικό με ευχάριστη ατμόσφαιρα. Ανετος χώρος σε γκρι αποχρώσεις, με μπάρα ντυμένη με λευκό μάρμαρο και κολάζ από πλακάκια, καθρέφτες στους τοίχους, καναπές με κόκκινες μαξιλάρες, μαρμάρινα τραπέζια, μαύρες μεταλλικές καρέκλες και κόκκινα κιλίμια. Το μενού δεν είναι φλύαρο, και οι προτάσεις του καταλόγου έχουν ελληνικό άρωμα.