Vassilenas Blue: Μία ξεχωριστή αυλή στη Χώρα της Αντιπάρου

Ο μικρός αδελφός του αθηναϊκού «Βασίλαινα», άνοιξε στην Αντίπαρο και προσφέρει το ιδανικό μενού για τα καλοκαιρινά βράδια.

The LiFO team, 8.7.2022 | 18:41

Το Vassilenas Blue, το μικρό αδελφάκι του αθηναϊκού «Βασίλαινα», άνοιξε το Σαββατοκύριακο του Αγίου Πνεύματος στη Χώρα της Αντιπάρου.

Σε μια ξεχωριστή αυλή στο κέντρο της Χώρας, αλλά μακριά από την πολυκοσμία του κεντρικού πεζόδρομου, έχει στηθεί ένας κομψός και χαλαρωτικός χώρος, που θα φιλοξενήσει το εστιατόριο για όσο διαρκεί το θέρος.

Πάντα με έμφαση στο ψάρι και με γεύσεις απλές, αλλά δουλεμένες, το μενού είναι δημιουργικό, χωρίς να αγνοεί την παράδοση, ελαφρύ και δροσερό για τα καλοκαιρινά βράδια, παρεΐστικο και ευρηματικό.



Θα είναι ανοιχτά κάθε βράδυ. Για κρατήσεις και πληροφορίες καλέστε στο 22840 63250.

 

Χρονιά βραβεύσεων

 

Περίοδος πολλών βραβεύσεων για τον «Βασίλαινα» το πρώτο εξάμηνο του 2022! Μετά την αναστάτωση της τελευταίας διετίας, οι θεσμοί των βραβεύσεων εστιατορίων έχουν επιστρέψει δριμύτεροι και το εστιατόριό αυτό έχει τιμηθεί ήδη τρεις φορές φέτος.

 

Εκτός από το Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας (Αθηνόραμα), που του απονέμεται ανελλιπώς κάθε χρόνο από το 2006, φέτος τιμήθηκε και με το Βραβείο Κοινού των Χρυσών Σκούφων. Για πρώτη φορά μπήκε στην "Εθνική Ελλάδας"  των καλύτερων εστιατορίων της χώρας, ένα βραβείο που προέκυψε χάρη στις ψήφους του κοινού.

 

Σχεδόν ταυτόχρονα κέρδισε και το Βραβείο Κοινού για το καλύτερο ελληνικό εστιατόριο στην κατηγορία Creative Greeks από τα Tasty Guide Awards, ενώ υπόσχεται πως θα συνεχίσει να κρατά ψηλά τον πήχη της ποιότητας.

 

Η χρονιά αυτή είναι ξεχωριστή για τον «Βασίλαινα», όχι απλώς λόγω της αναγνώρισης της προσπάθειάς του, αλλά και για έναν ακόμη λόγο: Το 2020, όταν ξέσπασε η υγειονομική κρίση, ετοιμαζόταν να γιορτάσει τα 100 χρόνια  από τη δημιουργία του. Λόγω των περιοριστικών μέτρων χρειάστηκε να αναβληθούν οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις, όμως ήρθε η ώρα της επιστροφής στον αρχικό σχεδιασμό. Μετά το τέλος της θερινής σεζόν κι αφού έρθει το φθινόπωρο, θα πραγματοποιηθεί ο εορτασμός για τον έναν αιώνα ζωής του «Βασίλαινα» - αναμένεται να ανακοινωθούν περεταίρω λεπτομέρειες.

 

Vassilenas Parkside όλο το καλοκαίρι

 

Ο όμορφος κήπος στο Πάρκο Μαδρίτης, απέναντι από το εστιατόριο, συνεχίζει να σας υποδέχεται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Σε ένα ανέμελο περιβάλλον, προσφέρει το ανανεωμένο μενού, που περιέχει εποχικές πρώτες ύλες, πολλά ελαφριά πιάτα και καλοκαιρινές πινελιές.

 

Ανοιχτά κάθε μέρα εκτός Κυριακής, 7μμ - 12μμ



Μπορείτε να δείτε το μενού εδώ

 

Παρακολουθήστε τον «Βασίλαινα» στο Instagram και το Facebook: @vassilenasblueantiparos

 

Οδηγός Γεύσης