Η οικογένεια ERGON μεγαλώνει και μας συστήνει το Τζένεραλ. Ένα ζαχαροπλαστείο που ξαναδίνει ζωή στη γλυκιά κληρονομιά της Θεσσαλονίκης. Εδώ, τα κλασικά γλυκά της πόλης συναντούν τη δημιουργικότητα της ομάδας ERGON και αποκτούν τη θέση που τους αξίζει στο σήμερα.
Με ατμόσφαιρα που θυμίζει τη νοσταλγία των ’70s, η βιτρίνα του Τζένεραλ γεμίζει με εμβληματικές γεύσεις: τραγανή μπουγάτσα με χειροποίητο φύλλο αέρος, αφράτα γλυκά ταψιού, βελούδινες κρέμες και σπιτικό παγωτό από φρέσκο γάλα και εποχιακά φρούτα. Όλα φτιάχνονται καθημερινά στο ανοιχτό εργαστήριο, με την υπογραφή του Pastry Chef Μάρτιν Κίταν και την επιμέλεια του Culinary Director της ERGON, Παναγιώτη Ξάνθη.
Το ERGON Atelier ανέλαβε τον σχεδιασμό του χώρου, ντύνοντας την Παύλου Μελά με μια γλυκιά αναδρομή στις δεκαετίες που τα ζαχαροπλαστεία ήταν τόπος συνάντησης και τελετουργίας: για ένα κουτί γλυκά στο σπίτι, για την παρέα μετά το θέατρο, για την πρώτη μπουγάτσα της ημέρας που σε κάνει να γλείφεις τα ακροδάχτυλά σου.
Το Τζένεραλ είναι ένας χώρος οικείος αλλά και καινούριος, που γεφυρώνει το χθες με το σήμερα, αποτίει φόρο τιμής στα γλυκά που μεγάλωσαν γενιές και μας καλεί να ξαναζήσουμε τη μαγεία τους.
Ραντεβού για γλυκό, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Ανοιχτά καθημερινά από τις 08:00 ως τις 00:00.
Παύλου Μελά 44, Θεσσαλονίκη
- Facebook
- Twitter
- E-mail
0