Τα διάφορα μέρη του κόσμου μπορεί να χωρίζονται από γεωγραφικές αποστάσεις, αλλά οι άνθρωποι που ταξιδεύουν από το ένα στο άλλο, που αλλάζουν τόπο κατοικίας και μαζί τρόπο ζωής παίρνουν μαζί τους κάτι από την πατρίδα, ενώνοντάς τα με άρρηκτους δεσμούς. Κάπως έτσι θα μπορούσε να ξεκινάει η ιστορία του Γιάννη Μαρίνου, που, φεύγοντας από την Κύπρο για Θεσσαλονίκη, πήρε μαζί του τις γεύσεις του τόπου του και τις έφερε στη νέα του πατρίδα, ανοίγοντας το πρώτο παραδοσιακό ψητοπωλείο με αυθεντική σεφταλιά.

 

Από κει και μετά, η επιτυχία ήταν αυτή που καθόρισε τη φυσική συνέχεια μέχρι το εργαστήρι και το σημερινό εξαιρετικό πρότζεκτ με τον τίτλο «Nησιώτικα». Μια σειρά από συνταγές με καταγωγή από τις Κυκλάδες, τις Σποράδες, τα Δωδεκάνησα αλλά και ολόκληρο το Αιγαίο, που φέρνουν όλη τη γευστική παράδοση αυτού του τόπου στο καθημερινό σου τραπέζι, και μάλιστα μέσα σε λίγα λεπτά... Παραδοσιακοί κολοκυθοκεφτέδες, μπιφτέκι λαχανικών, τσακώνικη μελιτζανοκροκέτα, ρεβιθοκεφτέδες Σίφνου και παραδοσιακός ντοματοκεφτές Σαντορίνης είναι κάποιες από τις προτάσεις που βασίζονται στα ολόφρεσκα λαχανικά εποχής από την ελληνική φύση. Εξάλλου, στα Νησιώτικα θα βρεις και μια σειρά από εναλλακτικές προτάσεις, όπως ο ζυθομεζές με λουκάνικα, ο μεζές του ψαρά ή το μπιφτέκι πατάτας, αλλά, πάνω απ' όλα, θα βρεις την αυθεντική κυπριακή σεφταλιά, τη γεύση από την οποία ξεκίνησαν όλα για να φτάσουν μέχρι την Tasteful Μαρίνος και τα Νησιώτικα.

 

Και επειδή η γεύση δεν έχει ούτε όρια ούτε σύνορα, σε αυτή την επιτυχία ήρθε να προστεθεί η σειρά προϊόντων «Τόπος» με αλείμματα και παραδοσιακές σαλάτες φτιαγμένα με βιολογική σόγια και οργανικά προϊόντα, κατάλληλα για vegans, vegeterians αλλά και όσους προσέχουν τη διατροφή τους. Ρώσικη Σαλάτα Ισχυρής Βάσης, Εξαίρετη Πατατοσαλάτα, Φυτικώς Άψογη Ναγυονέζζα, Αμερικανίζουσα Αγγουροναγυονέζζα, Σκανδαλώδης Ροζ Ναγυονέζζα, είναι κάποια από τα ονόματα των μοντέρνων συσκευασιών στις οποίες προσφέρονται τα προϊόντα παστεριωμένα και με διάρκεια ζωής τους 8 μήνες. Όλα νηστίσιμα, χωρίς αυγό, κατάλληλα και για όσους πάσχουν από δυσανεξία, τα προϊόντα Τόπος έρχονται να προστεθούν με επιτυχία στα Νησιώτικα ως μέρος μιας ιστορίας που ξεκίνησε τη δεκαετία του '70 από ένα μικρό ψητοπωλείο και έφτασε να κατακτήσει το καθημερινό μας οικογενειακό τραπέζι. Μια ιστορία που στο φινάλε της θα πρέπει να λέει: «Έφαγαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα...».

 

Info:

TASTEFUL MARINOS, Γέφυρα, Θεσσαλονίκης, 2310 715744

Θα βρείτε όλα τα προϊόντα Νησιώτικα και Τόπος σε καταστήματα σε όλη την Ελλάδα και στα σάιτ: tanisiotika.gr, toposvegan.gr

Οδηγός Γεύσης