Η παράδοση συναντά σύγχρονες τεχνικές και απροσδόκητες προσθήκες που ξυπνούν τις ελληνικές γευστικές μας μνήμες απ' την πρώτη μπουκιά.  Αν πρέπει να διαλέξουμε δύο πράγματα που χαρακτηρίζουν το μενού στους Ψαράδες του Παλαιού Φαλήρου, είναι η δημιουργική πλευρά της ελληνικής κουζίνας και τα τόσο φρέσκα ψάρια που αλλάζουν κάθε φορά, ανάλογα με το τι θα πιάσουν τα δίχτυα του ψαρά.

 

Ο νέος executive chef του εστιατορίου, Γιώργος Τσαπάρας, έχει δημιουργήσει ένα μενού που μυρίζει Ελλάδα και θάλασσα. «Μαγειρεύουμε ελληνικά με γνώμονα τη μνήμη» ήταν τα πρώτα του λόγια στην ερώτηση «τι δοκιμάζουμε σήμερα στους Ψαράδες». Αν και δύσκολο να διαλέξει κανείς, δύο από τα πιάτα που μας προτείνει να δοκιμάσουμε οπωσδήποτε όταν καθίσουμε στα τραπέζια των Ψαράδων είναι πολύ χαρακτηριστικά της ελληνικής κουζίνας: Αθηναϊκή και ντολμαδάκια.

 

Ψαράδες
Η παράδοση συναντά σύγχρονες τεχνικές και απροσδόκητες προσθήκες που ξυπνούν τις ελληνικές γευστικές μας μνήμες απ' την πρώτη μπουκιά.

 

Ο σεφ τούς κράτησε μια θέση στο μενού του, φροντίζοντας όμως να τα «πειράξει», συνδυάζοντας σύγχρονες και κλασικές τεχνικές παρασκευής και «κρύβοντας» μέσα τους υλικά όπως το ψάρι και ο πουρές λαχανόρυζου μέσα στο ντολμαδάκι, που αν και κάποιος μπορεί να μην το περίμενε, ξυπνούν την ανάμνηση της παραδοσιακής τους συνταγής. Οι εκπλήξεις δεν σταματούν εκεί, αφού ο σεφ επιλέγει να συνθέσει τα πιάτα του κάνοντας ένα ακόμη πάντρεμα με «απροσδόκητα» για την ελληνική γαστρονομία υλικά από έθνικ κουζίνες που αναδεικνύουν ακόμη περισσότερο το τελικό αποτέλεσμα.

 

Στόχος του εστιατορίου είναι να γίνει κλασικός γαστρονομικός προορισμός όχι μόνο για όσους αγαπούν τις ελληνικές παραδοσιακές συνταγές with a twist αλλά και για τους ψαροφάγους, αφού προσφέρει μια αμιγώς pescetarian κουζίνα. Εκτός των συνταγών που βρίσκουμε καθημερινά στο μενού, υπάρχουν και τα ψάρια της ψαριέρας, ένα μεγάλο και εντελώς διαφορετικό κεφάλαιο του μενού του εστιατορίου.

 

Ψαράδες
Στόχος του εστιατορίου είναι να γίνει κλασικός γαστρονομικός προορισμός όχι μόνο για όσους αγαπούν τις ελληνικές παραδοσιακές συνταγές with a twist αλλά και για τους ψαροφάγους.

 

Στην ψαριέρα, λοιπόν, περιμένουν καθημερινά τα πιο μεγάλα ψάρια ημέρας, οπότε οι επιλογές καθορίζονται βάσει εποχικότητας αλλά και τύχης. Ο πελάτης μπορεί να επιλέξει το ψάρι της αρεσκείας του και η κουζίνα θα αναλάβει να το μαγειρέψει ακολουθώντας το concept «Head to tail», δηλαδή αξιοποιώντας όλα τα κομμάτια του ψαριού και μαγειρεύοντάς τα με τον καλύτερο τρόπο που μπορεί και πρέπει να διαχειρίζεται κάθε κομμάτι, στη σχάρα, στην κατσαρόλα, στο τηγάνι κ.λπ. Αυτή η τεχνική δεν αναβαθμίζει μόνο τη γευστική εμπειρία αλλά βάζει σε πρώτο πλάνο την κουλτούρα της βιωσιμότητας, την οποία ο σεφ και το εστιατόριο σκοπεύουν στο μέλλον να εφαρμόσουν σε κάθε πτυχή του εστιατορίου τους.

 

Η φωτεινή και φιλόξενη σάλα των Ψαράδων, με τα κρεμαστά φυτά και τις floor to ceiling τζαμαρίες, μας περιμένει να ταξιδέψουμε με τα πιάτα τους στη θάλασσα των δικών τους γεύσεων.

 

Ψαράδες
Η φωτεινή και φιλόξενη σάλα των Ψαράδων μας περιμένει να ταξιδέψουμε με τα πιάτα τους στη θάλασσα των δικών τους γεύσεων.

 

Ζησιμοπούλου 52, Παλαιό Φάληρο, 210 9414888

Οδηγός Γεύσης