Αν δεν μπορείς να σταματήσεις να σκέφτεσαι ένα πιάτο αχνιστή, ολόφρεσκη pasta ή φαντάζεσαι ένα δείπνο βγαλμένο από κάποια ταινία γυρισμένη κάπου στα σοκάκια της αιώνιας πόλης, τότε ίσως ο Ιταλός του Παλαιού Φαλήρου να είναι για εσένα το «the place to be».

 

Σε αυτό το σχετικά νέο κατάστημα του Παλαιού Φαλήρου που βρίσκεται εκεί μόλις 4 μήνες η αξία του handmade και των φρέσκων υλικών (ζυμαρικά που ζυμώνονται καθημερινά, ζυμάρι pinsa ημέρας) έχει κερδίσει το κοινό, αποκτώντας πλέον θαμώνες. Οι διάσημες πίτσες της γιαγιάς, αλλιώς pinsa, δεν προλαβαίνουν να ξεφουρνίζονται, αφού οι γευστικοί τους συνδυασμοί, άλλοι κλασικοί και άλλοι πιο πειραγμένοι, κερδίζουν τον ουρανίσκο – μία απ' τις πιο αγαπημένες είναι αυτή με μορταδέλα και φουντούκι.

 

Ο Ιταλός
Δεν υπάρχει καλύτερη συνοδεία για ένα ιταλικό γεύμα από ένα ποτήρι καλό κρασί, και στον Ιταλό θα σε βοηθήσουν να κάνεις το απαραίτητο pairing βάσει των οινικών επιλογών του.

 

Τα νιόκι, χειροποίητα κι αυτά, κάνουν την ανατροπή, αφού δεν είναι από πατάτα αλλά από ρικότα, μετατρέποντάς τα στο όνειρο κάθε λάτρη των τυρένιων συνταγών. Φυσικά, οι επιλογές ανάμεσα σε πιάτα με pasta δεν απογοητεύουν. Μπορείς, μεταξύ άλλων, να δοκιμάσεις pasta με πέστο βασιλικού και ντοματίνια, τα λαζάνια με μελάνι σουπιάς και τα rigatoni με μελωμένο μοσχαράκι.Δοκιμάστε επίσης την ταλιάτα μόσχου με baby πατάτα.

 

Δεν υπάρχει καλύτερη συνοδεία για ένα ιταλικό γεύμα από ένα ποτήρι καλό κρασί, και στον Ιταλό θα σε βοηθήσουν να κάνεις το απαραίτητο pairing βάσει των οινικών επιλογών του. Μπορείς να κλείσεις το γεύμα σου με ένα ανάλαφρο τιραμισού ή μια ντελικάτη πανακότα. Το μενού υπογράφει η σεφ Βασιλική Πολυχρονοπούλου.

 

Ο Ιταλός
Σε αυτό το σχετικά νέο κατάστημα του Παλαιού Φαλήρου που βρίσκεται εκεί μόλις 4 μήνες η αξία του handmade και των φρέσκων υλικών (ζυμαρικά που ζυμώνονται καθημερινά, ζυμάρι pinsa ημέρας) έχει κερδίσει το κοινό, αποκτώντας πλέον θαμώνες.

 

Αλκυόνης 16, Παλαιό Φάληρο, 211 0011130

Οδηγός Γεύσης