Είναι αυτό που έχουν κάνει και οι Έλληνες οινοποιοί εν όψει του Οινοράματος, της μεγαλύτερης έκθεσης ελληνικού κρασιού στον κόσμο, που επιστρέφει δυναμικά μετά από δύο χρόνια απουσίας στις 12, 13 και 14 Μαρτίου στο Ζάππειο Μέγαρο. 

 

Η έκθεση μετρά πάνω από 250 οινοποιεία, ελληνικά και ξένα, διάσημα ή λιγότερο γνωστά, μέχρι και πρωτοεμφανιζόμενα στην αίθουσα των «Οινικών Αποκαλύψεων». Χιλιάδες ετικέτες περιμένουν τους διψασμένους για οινικές εξερευνήσεις οινόφιλους ουρανίσκους, με το ενδιαφέρον πολλών να επικεντρώνεται στα τουλάχιστον 450 νέα κρασιά που κυκλοφόρησαν στην αγορά εν μέσω πανδημίας από τις εξαιρετικές εσοδείες του 2019 και του 2020, οι οποίες ποτέ δεν παρουσιάστηκαν μαζικά, όπως τους άξιζε. 

 

Κοντά τους όλα τα καθιερωμένα και αγαπητά κρασιά από κάθε γωνιά της χώρας, καθώς και πολλά σπάνια κρασιά, όπως το παλαιότερο της έκθεσης, που παράχθηκε πριν από 59 χρόνια. Παρούσες επίσης όλες οι οινικές τάσεις, από τις αειθαλείς μέχρι τις πλέον πρόσφατες, όπως αυτή των φυσικών και των orange οίνων, των κρασιών από γηγενείς ζύμες και εκείνων που παράγονται ή παλαιώνουν αλλιώτικα (σε αμφορείς, μέσα στη θάλασσα, με προσευχές και με κατάρες!). 

 

Το Οινόραμα επιστρέφει δυναμικά

 

Στο φετινό Οινόραμα θα βρούμε ακόμα πολλές δεκάδες αποστάγματα και πάνω από 200 εισαγόμενα κρασιά από διάφορα μήκη και πλάτη του βόρειου και του νότιου ημισφαιρίου. Το μενού της απόλαυσης συμπληρώνει το pop-up εστιατόριο της έκθεσης, σημείο συνάντησης του γκουρμέ οινόφιλων, δηλαδή όλων. Το μενού είναι οινικά ανατρεπτικό, καθότι αφορά τις αυθεντικές γεύσεις του αμερικανικού Νότου διά χειρός Po’Βoys, δηλαδή ΒΒQ, burgers, pulled pork και τα τοιαύτα, που θα τα συνοδεύουν δύο εξαιρετικές craft μπίρες, «δάνειο» του Athens Craft Beer Festival, που σύντομα θα είναι πάλι κοντά μας.

 

Οι οινόφιλοι που θα επισκεφθούν το Οινόραμα 2022 μπορούν επίσης να αισθάνονται ασφαλείς, διότι η τήρηση των μέτρων κατά του Covid-19 είναι εγγυημένη. Φέτος ο αριθμός των επισκεπτών θα είναι περιορισμένος και η είσοδος θα επιτρέπεται μόνο στους εμβολιασμένους και στους νοσήσαντες, πολιτική που ισχύει για όλους, επισκέπτες, εκθέτες, διοργανωτές και προσωπικό. Η λειτουργία της έκθεσης χωρίζεται σε χρονικές περιόδους, συγκεκριμένα σε δύο τετράωρα ανά ημέρα: 10:00-14:00 και 15:00-19:00, με μία ώρα ενδιάμεσα για καθαρισμό και αερισμό των αιθουσών. Εισιτήρια προαγοράζονται στο Viva.gr με κόστος €12 (φοιτητικό €7) για κάθε πρωινό τετράωρο, καθώς και για το απογευματινό της Δευτέρας 14 Μαρτίου. Το εισιτήριο για κάθε απογευματινό τετράωρο Σαββάτου 12 και Κυριακής 13 Μαρτίου κοστίζει €15 (φοιτητικό €12). Για όσους επιθυμούν ελεύθερη είσοδο για όλα τα τετράωρα της έκθεσης προβλέπεται «3-day pass» προς €30.

 

Το Οινόραμα επιστρέφει δυναμικά

 

Φέτος περισσότερο παρά ποτέ, το Οινόραμα απαιτεί οργάνωση και προγραμματισμό! Εκτός από την προαγορά εισιτηρίου που θα μας εξασφαλίσει την είσοδο στην έκθεση, πριν από την πραγματική επίσκεψη προτείνεται και η εικονική στο www.oenorama.com για εξοικείωση με εκθέτες και εκθέματα. Γιατί, ως γνωστόν, το κρασί είναι παντού (οπότε και στο διαδίκτυο)… και πάντα στο Οινόραμα!

 

Εικονική επίσκεψη στο www.oenorama.com για εξοικείωση με εκθέτες και εκθέματα.