ADVERTORIAL

 

Βρίσκεται στην καρδιά του Παλαιού Φαλήρου, μα είναι σαν να σε ταξιδεύει σ’ ένα στενό, ιταλικό σοκάκι.

 

Ο Ιταλός, με φρέσκα ζυμαρικά που παρασκευάζονται καθημερινά στην κουζίνα του, τη διάσημη «γιαγιά» της πίτσας, τη γνωστή μας pinsa, γεμάτη ολόφρεσκα υλικά, αλλά και τις πολλές και διαφορετικές ετικέτες κρασιών, ικανές να καλύψουν κάθε γευστική ανάγκη, εύκολα αναδεικνύεται σε «the place to be». Μπαίνοντας στον Ιταλό, προετοιμάζεσαι για ένα ξεχωριστό γαστρονομικό ταξίδι τόσο χάρη στον ζεστό χώρο με τον χαμηλό φωτισμό όσο και τις ιταλικές αναφορές.

 

«Ο Ιταλός»
Μπαίνοντας στον Ιταλό, προετοιμάζεσαι για ένα ξεχωριστό γαστρονομικό ταξίδι τόσο χάρη στον ζεστό χώρο με τον χαμηλό φωτισμό όσο και τις ιταλικές αναφορές.

 

Μια καρμπονάρα με ένα δροσερό κρασί; Μια pinsa με μορταδέλα φουντούκι παρέα με ένα Νegroni; Πριν επιλέξεις, ίσως πρέπει να μάθεις κάποια μυστικά του Ιταλού, από τη σεφ Βασιλική Πολυχρονοπούλου. Το χειροποίητο ζυμάρι για την pinsa ζυμώνεται καθημερινά στην κουζίνα του, όπου γεμίζει με τα πιο λαχταριστά και φρέσκα υλικά. Όσο για τα νιόκι του, δεν είναι από πατάτα αλλά από ρικότα. Οι επιλογές είναι πολλές και οι πιθανοί συνδυασμοί ακόμα περισσότεροι.

 

Η pairing εμπειρία ολοκληρώνεται ιδανικά με μια μακροσκελή λίστα κρασιών. Κάθε ετικέτα συνδυάζεται μοναδικά με τις ανάλογες γεύσεις, αναβαθμίζει την απόλαυση και γίνεται η ομαλή μετάβαση από τα ορεκτικά στο κυρίως πιάτο και από κει σε κάποιο από τα επιδόρπια που απαρτίζουν το μενού, όπως μια διαφορετική πανακότα ή ένα παραδοσιακό τιραμισού.

 

«Ο Ιταλός»
Οι επιλογές είναι πολλές και οι πιθανοί συνδυασμοί ακόμα περισσότεροι.

 

Αλκυόνης 16, Παλαιό Φάληρο, 211 0011130
email: [email protected]

Facebook: @o.italos.restaurant
Instagram: @o.italos

Οδηγός Γεύσης