Οχτώ κτίρια, εξηνταδύο σουίτες, σαλόνια με την ατμόσφαιρα σαλέ, ένα γυάλινο spa, η τοπική αρχιτεκτονική που αποκτά νέα διάσταση μέσα από μια σημερινή προσέγγιση. Αυτό είναι πολύ περιληπτικά το πολυβραβευμένο ξενοδοχείο Grand Forest που στην κορυφή ενός βουνού, φωλιασμένο σε ένα μαγευτικό σκηνικό προσφέρει μια μοναδική, άκρως χαλαρωτική εμπειρία διαμονής με θέα προς το γραφικό και γεμάτο ιστορία Μέτσοβο που βρίσκεται μόλις λίγα λεπτά μακριά.  

 

Μέσα σε όλα τα παραπάνω έρχεται να προστεθεί και μια εμπειρία φαγητού υψηλών προδιαγραφών. Έχοντας πάρει το όνομά του από το υψόμετρο στο οποίο στέκεται το ξενοδοχείο, το εστιατόριο Metsovo 1350M προσφέρει ένα μενού με την υπογραφή ενός κορυφαίου Έλληνα σεφ. Συμβαδίζοντας με η φιλοσοφία του ξενοδοχείου και αντλώντας έμπνευση από αυτή, ο βραβευμένος ως cuisinier 2020 από τον ηχηρό οδηγό εστιατορίων Gault & Millau, Γκίκας Ξενάκης, επενδύει στα ντόπια υλικά και στη μαγειρική παράδοση του τόπου και την αποδίδει με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο και τη σύγχρονη γαστρονομική ματιά του.   

 

Metsovo 1350M: Μια γαστρονομική εμπειρία υψηλών προδιαγραφών     φωλιασμένη σε ένα μαγευτικό τοπίο  

 

«Το εστιατόριο του ξενοδοχείου Grand Forest βρίσκεται σε ένα βουκολικό τοπίο. Σε έναν τόπο με μεγάλη ιστορία στην ελληνική κουζίνα. Σεβόμενοι την βαθιά παράδοσή του, επιλέξαμε να παρουσιάσουμε μια κουζίνα θαλπωρής και νοστιμιάς, τόσο στην μεσημεριανή bistrot εκδοχή της όσο και στις fine dining προτάσεις μας», όπως λέει χαρακτηριστικά ο ενορχηστρωτής του μενού που εκτελείται από τον executive chef του εστιατορίου, Βασίλη Γιαννούλη. 

 

Εκεί μπορείτε να ξεκινήσετε το γεύμα σας με μια σούπα «cappucino» άγριων μανιταριών, με αφρόγαλα κατσικίσιου τυριού και φρέσκια τρούφα Ηπείρου, πρόκειται για ένα ορεκτικό εξαιρτικής νοστιμιάς, μια ιδέα που τη θυμάστε. Έπειτα, το ταρτάρ μοσχαριού με την κρέμα φουντουκιού, το καπνιστό τυρί Μετσόβου και τις πίκλες από παντζάρια, το βιολογικό τραγανό αυγό με το κρεμώδες σπανάκι, το χωριάτικο λουκάνικο και τη σάλτσα από γραβιέρα με τρούφα, το καπνιστό χέλι με το ψητό αχλάδι, την κρέμα φάβας και το χειμωνιάτικο pesto χορταρικών αλλά και η παραδοσιακή πίτα πισπιλίτα δοσμένη αλλιώς είναι πιάτα στα οποία πρέπει να σταθείτε και να τα απολαύσετε, θα σας εισάγουν ιδανικά σε ό,τι θα ακολουθήσει.  

 

 

Η πέστροφα Αώου με τον πουρέ καπνιστής σελινόριζας, τα ψητά παντζάρια σε γλυκά μπαχαρικά και σάλτσα από άνηθο και μέλι καστανιάς, η γιουβετσάδα με τις γαρίδες Αμβρακικού, τα μοσχαρίσια μάγουλα που σιγοψήνονται για 12 ώρες στον ζωμό τους με δεντρολίβανο, ρεβυθάδα και σπανάκια είναι μερικές από τις γευστικά πολύ δυνατές προτάσεις του. Το μελωμένο αρνάκι με κρέμα από φάβα Φενεού, καραμελωμένη μαραθόριζα, ψητά καρότα και σάλτσα αρωματισμένη με μαστίχα είναι ένα πιάτο που δεν πρέπει να χάσετε.  

 

Τα παραπάνω συνοδεύονται από τα φημισμένα κρασιά της περιοχής, από ετικέτες που έχει συγκεντρώσει το ενημερωμένο σε εγχώριες και διεθνείς ετικέτες κελάρι του ξενοδοχείου. 

 

 

www.grand-forest.gr 

 

Οδηγός Γεύσης