ADVERTORIAL

 

Το Libertine Drinkery μάς συστήθηκε ως ένα διαφορετικό cocktail bar από τα υπόλοιπα και απέδειξε αμέσως ότι του αξίζει αυτός ο τίτλος, αφού κατάφερε να φέρει το κέντρο πιο κοντά στη συνοικία. Εξάλλου, αποτελείται από ένα team που δεν επαναπαύεται ποτέ και έπειτα από τόσα χρόνια στην εστίαση αποφάσισε να πραγματοποιήσει το όνειρό του. 

 

Στην καρδιά της Νέας Φιλαδέλφειας, έχει γίνει λατρεμένο στέκι για να κάνεις ένα break μέσα στη μέρα, απολαμβάνοντας είτε τον καφέ σου σε έναν κατάμεστο από λουλούδια κήπο, το αγαπημένο σου brunch πιάτο, ένα προσεγμένο γεύμα με την παρέα, ένα early drink μετά τη δουλειά, ή ακόμη και το βραδινό σου ποτό, διασκεδάζοντας σε μια χαλαρή ατμόσφαιρα, κάνοντας κάθε στιγμή ακόμα πιο απολαυστική.

 

Από την πρώτη στιγμή ο χώρος κάνει τη διαφορά, περνώντας τη δική του άποψη περί hospitality και διασκέδασης, καταλήγοντας να δημιουργεί την έννοια μιας μεγάλης παρέας.

 

Εκτός από ένα lovely hot spot, είναι ένας pet-friendly «ζωντανός οργανισμός» που αγαπάει την τέχνη, τον αθλητισμό αλλά και την πόλη του, και το εκφράζει με κάθε τρόπο. 

 

Libertine Drinkery

 

ΓΕΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΖΕΣΑΙ ΣΥΝΟΔΕΥΟΥΝ ΤΟ ΠΟΤΟ ΣΟΥ

Εδώ,η μέρα σου αρχίζει με ένα εκλεκτό αρωματικό χαρμάνι καφέ και μια πλούσια ποικιλία ροφημάτων, χυμών και smoothies, ενώ οι street food γεύσεις του brunch σε ταξιδεύουν. Πιο συγκεκριμένα, λαχταριστά πιάτα με ζωηρά χρώματα και εντάσεις φτάνουν στο τραπέζι σου για να τα μοιραστείς με όλη την παρέα, καθώς η φιλοσοφία του sharing και του comfort drinking παίζουν σημαντικό ρόλο.

 

Η ομάδα της κουζίνας πειραματίζεται συνεχώς με συνταγές, γεύσεις και υλικά για να δημιουργεί νέες προτάσεις finger food που μπορούν να συνοδεύσουν αρμονικά το ποτό ή το κρασί σου. Δεν είναι τυχαίο ότι αυτή η ομάδα θα μεταφέρει όλο τον ενθουσιασμό και το πάθος της για τις διαφορετικές γεύσεις στο Αthens Street Food Festival που θα γίνει τον Μάιο.

 

Στα highlights όλων όσα πρέπει να δοκιμάσεις βρίσκονται και τα μοναδικά signature cocktails. Χάρη στις homemade σόδες του Libertine θα απολαύσεις μείξεις που επανασυστήνονται και είναι must try, ειδικότερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Η Paloma πεπόνι θα γίνει η αγαπημένη σου.

 

Libertine Drinkery

 

Libertine Drinkery

 

Η ΤΕΧΝΗ, ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ

Το Libertine Drinkery μπορεί να μας έχει κερδίσει χάρη στο φαγητό και τα κοκτέιλ του, αυτό όμως που το κάνει να ξεχωρίζει πραγματικά είναι η καλλιτεχνική του πλευρά. Η τέχνη βρίσκεται μέσα στο ίδιο το DNA του κι αυτό αποτυπώνεται τόσο στη φιλοσοφία του χώρου όσο και στην αρχιτεκτονική του.

 

Ο εντυπωσιακός εσωτερικός χώρος με τη βικτοριανή αρχιτεκτονική, τα colonial στοιχεία και πινελιές από τη Λατινική Αμερική συμπληρώνεται από τις καλλιτεχνικές ανησυχίες των ανθρώπων που βρίσκονται πίσω από αυτό το ιδιαίτερο στέκι. Από τις αρχές του 2024 το Libertine Drinkery φιλοξενεί ένα από τα αθάνατα άλογα του Σπύρου Κοντούλη, που ταξιδεύουν σε κάθε γωνιά του κόσμου. Τα εμβληματικά του γλυπτά άλογα εκπέμπουν το δικό τους αίσθημα ομορφιάς, δύναμης και ελευθερίας σε όποιο μέρος κι αν βρίσκονται. Η προτομή που κοσμεί τον χώρο μοιάζει να βρίσκεται στο φυσικό της περιβάλλον, αφού εδώ όλοι μπορούν να νιώθουν και να εκφράζονται ελεύθερα! 

 

Η αγάπη για την τέχνη αποτυπώνεται και στον εξωτερικό χώρο του μαγαζιού με ένα έργο του GERA 1 με τίτλο «Roots of Instability», που δημιουργήθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων. Το συγκλονιστικό αυτό mural απεικονίζει έναν πατέρα που προστατεύει το παιδί του από τα δεινά της Μικρασιατικής Καταστροφής. Πιο επίκαιρο από ποτέ, αναφέρεται στην τρυφερότητα και την αγωνία των ανθρώπων που αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν στις γειτονιές της Νέας Φιλαδέλφειας μετά το πλήγμα που υπέστη η πατρίδα τους.

 

Έτσι, ο καλλιτέχνης υπενθυμίζει την ανάγκη για αλληλεγγύη προς όλους όσοι πραγματικά χρειάζονται ένα καταφύγιο. 

 

Libertine Drinkery

 

ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

Εκτός από την καλλιτεχνική και την κοινωνική του διάσταση, το Libertine Drinkery στηρίζει ενεργά ως χορηγός τα αθλητικά σωματεία της περιοχής, τα οποία είναι συνυφασμένα και με την ιστορία της. Επίσης, είναι υπερήφανος υποστηρικτής του Α.Σ. ΑΤΛΑΣ, της αθλητικής ομάδας για μπάσκετ με αμαξίδιο που κέρδισε το 3ο Super Cup Μπάσκετ με αμαξίδιο της ΟΣΕΚΑ. Μάλιστα, πρόσφατα, παραχώρησε το δικό του αμαξίδιο στην κοινωνική υπηρεσία του δήμου, μέσα από το πρόγραμμα ανακύκλωσης πλαστικού, συγκεντρώνοντας πλαστικά καπάκια από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του.

 

Η αγάπη για την πόλη και τη δημιουργία ξεχωριστών στιγμών οδήγησε στη διοργάνωση ενός event, του Filadelfeia Cocktail Week, μιας εβδομάδας γεμάτη spirits, στην οποία συμμετέχουν κάποια από τα πιο σημαντικά all-day bars της πόλης. Αν θέλεις να γνωρίσεις καλύτερα αυτή την ομάδα, μπορείς να τους βρεις σε αυτό το event στον χώρο τους ή στο Athens Street Food Festival και να σου μιλήσουν οι ίδιοι για το πώς ονειρεύονται το hospitality στη Νέα Φιλαδέλφεια.

 

Λεωφόρος Δεκελείας 114, Νέα Φιλαδέλφεια 210 2522650 

Facebook: Libertine Drinkery

Instagram: libertine_drinkery

Οδηγός Γεύσης