ADVERTORIAL

 

Αν περπατήσεις στη γειτονιά, θα το νιώσεις: ο Κεραμεικός αλλάζει. Νέα στέκια κάνουν την εμφάνισή τους και το φαγητό γίνεται σοβαρός λόγος εξόδου στην περιοχή. Ανάμεσα στις πιο ξεχωριστές αφίξεις βρίσκεται το Kykloi by Priceless, το πρώτο εστιατόριο με την υπογραφή της Mastercard στην Ελλάδα, μια γαστρονομική πρόταση με σύγχρονη αισθητική, κοινωνική διάσταση και βιώσιμη φιλοσοφία που δίνει νέο νόημα στην έννοια της εμπειρίας.

 

Μια σύγχρονη ματιά στην ελληνική κουζίνα

Ο Παύλος Κυριάκης δεν χρειάζεται συστάσεις. Με αστέρι Michelin και εμπειρία σε κορυφαίες κουζίνες, ξέρει να μεταφράζει την παράδοση σε εμπειρία.

 

Στο Kykloi by Priceless υπογράφει ένα μενού που «μιλάει» ελληνικά χωρίς κλισέ. Οι συνταγές εδώ δεν αναπαράγονται, ανανεώνονται. Τα γνώριμα γίνονται απρόσμενα: γεμιστά «ανοιχτά» με σταφίδα και κουκουνάρι, μελιτζάνα Σαντορίνης με πράσινο μήλο και Σαν Μιχάλη, ντάκος με χαρούπι και ντομάτες κονφί.

 

Στο Kykloi by Priceless ο Παύλος Κυριάκης υπογράφει ένα μενού που «μιλάει» ελληνικά χωρίς κλισέ. Οι συνταγές εδώ δεν αναπαράγονται, ανανεώνονται.

 

Η τσιπούρα με μαγιονέζα άνηθου και κάππαρη ενώνει το Αιγαίο με την Πλάκα, ενώ το αρνάκι με Ξινόμαυρο και ρεβίθια θυμίζει ελληνικό σπίτι. Στο τέλος, επιδόρπια όπως γαλατόπιτα με κουμκουάτ και κορμός με παγωτό βανίλια-τόνκα βάζουν την ιδανική τελεία στο γεύμα.

 

Kykloi by Priceless: Μια γαστρονομική εμπειρία που αξίζει να ζήσεις 

 

Mindful Cuisine: Το φαγητό με σεβασμό στην προέλευση και τη γεύση

Η κουζίνα του Kykloi by Priceless στηρίζεται σε μια ξεκάθαρη φιλοσοφία, τη mindful cuisine. Εδώ, κάθε υλικό, κάθε τεχνική και κάθε πιάτο επιλέγεται με προσοχή και συνείδηση. Τα προϊόντα είναι εποχικά, προέρχονται από μικρούς Έλληνες παραγωγούς και αντιμετωπίζονται με σεβασμό, ώστε η πρώτη ύλη να αναδείξει τη γεύση της, χωρίς περιττές παρεμβάσεις. Δεν πρόκειται για ένα concept βιωσιμότητας αλλά για μια κουλτούρα που διαπερνά ολόκληρη την εμπειρία του εστιατορίου: από τις πρώτες ύλες και το σερβίρισμα μέχρι τη σύνθεση της ομάδας και την αισθητική του χώρου.

 

Ο χώρος ως συνέχεια της φιλοσοφίας

Το Kykloi by Priceless είναι από εκείνους τους χώρους που δεν χρειάζονται πολλά για να σε κερδίσουν. Ξύλο, φυσικά υλικά, γήινες αποχρώσεις και άπλετο φως δημιουργούν μια ατμόσφαιρα χαλαρή και ανεπιτήδευτη που σε κάνει να νιώθεις αμέσως άνετα.

 

Η ανοιχτή κουζίνα δίνει ρυθμό στον χώρο· βλέπεις, μυρίζεις, σχεδόν συμμετέχεις. Και όταν ανέβεις στην ταράτσα, με θέα την πλατεία του Κεραμεικού, το σκηνικό αλλάζει διάθεση, γίνεται πιο αστικό, πιο ανάλαφρο, πιο αθηναϊκό. Είναι ένα μέρος για να χαλαρώσεις, να δοκιμάσεις, να μοιραστείς και να ζήσεις μια εμπειρία που έχει κάτι να πει.

 

Kykloi by Priceless: Μια γαστρονομική εμπειρία που αξίζει να ζήσεις 

 

Restart: Η δεύτερη ευκαιρία που γίνεται πράξη

Το Kykloi by Priceless έχει ωραία κουζίνα, σωστό στήσιμο, προσεγμένο σέρβις. Αλλά αυτά, λίγο πολύ, τα βρίσκεις πια σε πολλά καλά εστιατόρια της πόλης. Το στοιχείο που το ξεχωρίζει είναι ο τρόπος με τον οποίο έχει στηθεί η ομάδα του. 

 

Το εστιατόριο αποτελεί την «καρδιά» του προγράμματος ReStart της Mastercard, μιας πρωτοβουλίας που προσφέρει σε ανθρώπους από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες την ευκαιρία να αποκτήσουν εκπαίδευση, να εξελιχθούν επαγγελματικά και να ξεκινήσουν ξανά. Σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Odyssea πάνω από 200 άτομα έχουν ήδη εκπαιδευτεί, ενώ περισσότερα από 100 έχουν βρει εργασία στον χώρο της εστίασης. Μερικά από αυτά βρίσκονται στο Kykloi by Priceless ως μέλη της ομάδας του σεφ Παύλου Κυριάκη στην κουζίνα, στη σάλα, στην καθημερινή λειτουργία του εστιατορίου. Όχι ως εξαίρεση αλλά ως οργανικό κομμάτι μιας ομάδας που δουλεύει ισότιμα, με μεράκι και επαγγελματισμό.

 

Κι ίσως αυτό να είναι και το πιο σημαντικό που συμβαίνει τελικά στο Kykloi by Priceless, ότι η ένταξη, η ενδυνάμωση και οι δεύτερες ευκαιρίες δεν παρουσιάζονται σαν αφήγημα, γίνονται πράξη. Και μέσα από αυτήν τη συνθήκη η mindful cuisine αποκτά πραγματικό περιεχόμενο.

 

Kykloi by Priceless: Μια γαστρονομική εμπειρία που αξίζει να ζήσεις 

 

Ένα εστιατόριο με πολλαπλές διαστάσεις

Γιατί το Kykloi by Priceless δεν είναι απλώς ένας νέος γαστρονομικός προορισμός στον Κεραμεικό, είναι η φυσική έκφραση της στρατηγικής της Mastercard να εξελίσσει το brand της πέρα από τις συναλλαγές, στον κόσμο των εμπειριών. Εδώ η γαστρονομία γίνεται τρόπος σύνδεσης με τον τόπο, τον άνθρωπο και έναν θετικό κοινωνικό σκοπό. 

 

Ακόμη και το όνομα του εστιατορίου δεν είναι τυχαίο. Οι «κύκλοι» παραπέμπουν στις έννοιες της συνέχειας, της επανεκκίνησης και της σύνδεσης, αξίες που διατρέχουν το όραμα του εγχειρήματος. Κύκλοι γεύσεων, ανθρώπων και εμπειριών που ενώνονται γύρω από το ίδιο τραπέζι. Και μέσα σε όλα αυτά, οι κάτοχοι Mastercard έχουν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν μια σειρά από αποκλειστικές, priceless εμπειρίες: θεματικά μενού, chefs’ tables, masterclasses με τον Παύλο Κυριάκη και συνεργασίες που φέρνουν τη δημιουργικότητα στο πιάτο τους. Αν, λοιπόν, ψάχνεις για μια γαστρονομική εμπειρία που έχει κάτι να πει, μόλις τη βρήκες.

 

Βουτάδων 36, Κεραμεικός

Hμέρες & ώρες λειτουργίας: Τετ.-Παρ. 18:00-00:30, Σ/Κ 12:00-00:30

Πληροφορίες και κρατήσεις στο www.kykloi.gr 

Οδηγός Γεύσης