Η φτελιά, ή αλλιώς καραγάτσι, ενέπνευσε το ψευδώνυμο του εμβληματικού πεζογράφου μας και η ομάδα του Mimosa Neighborhood Bistrot διάλεξε αυτήν τη διπλή αναφορά για να ονομάσει το νέο στέκι που δημιούργησε στη Νέα Φιλαδέλφεια, ένα μεζεδοταβερνείο που εμπνεύστηκαν ο Θωμάς, ο Φίλιππος και ο Θεοδόσης για να συνδυάσουν δυο αγαπημένα είδη της ελληνικής παράδοσης χωρίς να ξεφεύγουν από την αυθεντικότητα της κλασικής μας κουζίνας.

 

Το Καραγάτσι είναι ένας χώρος που συνδυάζει το μέσα με το έξω και σε κάνει να νιώθεις από την πρώτη στιγμή ότι βρίσκεσαι στην αυλή ενός νησιώτικου χωριού, μακριά από τις κοσμοπολίτικες φιοριτούρες. Το πάτωμα, στρωμένο σαν σοκάκι, και η οροφή που ανοίγει για να φέρει τον ουρανό πάνω από το κεφάλι σου είναι από εκείνα τα στοιχεία που θα λατρέψεις στον σχεδιασμό. Έπειτα έρχονται οι γεύσεις, core ελληνικές, αυθεντικές και απείραχτες, χωρίς twist και περιττές αλλαγές. Πιάτα με κρέας ή θαλασσινά που μπαίνουν στη μέση ή μπροστά στον καθένα, ανάλογα με τις διαθέσεις, αλλά σε κάθε περίπτωση γίνονται αφορμή για συναντήσεις και όμορφες στιγμές με όλη την παρέα.

 

Το Καραγάτσι
Οι πρώτες ύλες διαλέγονται με προσοχή και είναι όλες ανώτερης ποιότητας, ώστε να τιμούν όπως πρέπει την κουζίνα του τόπου μας. 

 

Χοιρινή τηγανιά, συκώτι, σουπιά κρασάτη, γαύρος μαρινάτος ή στριφτάρια τσιγαριαστά με μυζήθρα, αυγά σαγανάκι και, φυσικά, κεφτεδάκια τηγανητά είναι κάποιες από τις αγαπημένες συνταγές που σερβίρει το Καραγάτσι, θυμίζοντας ότι η απλή τηγανητή πατάτα που καθαρίζεται στο χέρι και τηγανίζεται ολόφρεσκη και μια μυρωδάτη χωριάτικη σαλάτα είναι αρκετά για να σου χαρίσουν τη γευστική ευτυχία. Οι πρώτες ύλες, φυσικά, παίζουν καθοριστικό ρόλο, γι’ αυτό διαλέγονται με προσοχή και είναι όλες ανώτερης ποιότητας, ώστε να τιμούν όπως πρέπει την κουζίνα του τόπου μας. 

 

Το κρασί από ελληνικούς παραγωγούς αλλά και τα εξαιρετικά αποστάγματα, όπως η γλυκόπιοτη τσικουδιά, συνοδεύουν όπως πρέπει τους μεζέδες, ενώ σύντομα έρχεται και μια συλλογή από τσίπουρα και ούζα που θα λατρέψεις, για να δοκιμάζεις συνεχώς κάτι διαφορετικό.

 

Το Καραγάτσι
Πιάτα με κρέας ή θαλασσινά που μπαίνουν στη μέση ή μπροστά στον καθένα, ανάλογα με τις διαθέσεις, αλλά σε κάθε περίπτωση γίνονται αφορμή για συναντήσεις και όμορφες στιγμές με όλη την παρέα.

 

Το Καραγάτσι, που τον Ιούνιο κλείνει έναν χρόνο, γίνεται καθημερινό στέκι –στην κυριολεξία, αφού είναι ανοιχτό επτά μέρες την εβδομάδα από τις 12:00 το μεσημέρι– και προσφέρει μια φιλόξενη αγκαλιά για μεσημεριανές ή βραδινές βόλτες γεμάτες γνώριμες γεύσεις και στιγμές αυθεντικά ελληνικές.

 

Αγίου Ιωάννου 1 & Εφεσου, 14342, Νέα Φιλαδέλφεια-Χαλκηδόνα, 210 2510086
Facebook
Instagram

Οδηγός Γεύσης