ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ
την ιστορία του λαδιού, θα πρέπει να αναζητήσεις την αρχή της στους αρχαίους χρόνους. Εκείνη τη μακρινή περίοδο, στη νοτιοδυτική περιοχή της Ελλάδας και συγκεκριμένα στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Πύλου-Νέστορος βρισκόταν το βασίλειο του βασιλιά Νέστορα. Από τότε κιόλας η ελιά αποτελούσε την κύρια καλλιέργεια, παράγοντας εξαιρετικής ποιότητας ελαιόλαδο.

 

Αυτό το ερέθισμα οδήγησε τον Ηλία Κανάκη στην ίδρυση το 1999 μιας σύγχρονης, αλλά ταυτόχρονα παραδοσιακής, κάθετα ολοκληρωμένης οικογενειακής επιχείρησης που ασχολείται με την καλλιέργεια, την παραγωγή, την τυποποίηση και εξαγωγή του παγκοσμίου φήμης εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου «ΠΟΠ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ» αλλά και συναφών αγροτικών προϊόντων, βάζοντας έτσι το δικό του λιθαράκι στην ιστορία του τόπου. Κρατώντας στα χέρια του το χρυσάφι της περιοχής, σεβόμενος το περιβάλλον και τον καταναλωτή και έχοντας ως θεμελιώδη αρχή την αξιοπιστία, κατόρθωσε να εντάξει την εταιρεία του στις κορυφαίες επιχειρήσεις του κλάδου.

 

Το ελαιόλαδο KANAKIS προέρχεται από την εξαιρετικής ποιότητας ποικιλία ελιάς, την κορωνέικη, που ευδοκιμεί στις μοναδικές εδαφικές και κλιματολογικές συνθήκες της συγκεκριμένης περιοχής (Παπούλια Πυλίας) και παράγεται σε χαμηλές θερμοκρασίες έκθλιψης (23-25°C ψυχρής έκθλιψης).

 

KANAKIS Family

 

Το ελαιοτριβείο KANAKIS είναι εξοπλισμένο με υπερσύγχρονα μηχανήματα, τα οποία, σε συνδυασμό με την άμεση επεξεργασία του ελαιόκαρπου, ελαχιστοποιούν την οξείδωση στο παραγόμενο τελικό προϊόν. Έτσι, η γεύση, το άρωμα και τα φυσικά συστατικά του ελαιολάδου διατηρούνται αναλλοίωτα.

 

Στις εγκαταστάσεις, εξάλλου, τηρούνται απολύτως αυστηρές προδιαγραφές ποιότητας και ελέγχου συσκευασίας, καθώς και τα εφαρμοσμένα συστήματα ασφαλείας (ISO 22000). Γι’ αυτό κάθε προϊόν φέρνει την αξία της ποιότητας δίπλα στην αξία του φυσικού πλούτου της γης.


Παπούλια Μεσσηνίας, Τηλ. 27230 41601, Website: www.oliveoil-kanakis.gr, Facebook: Kanakis Family

Οδηγός Γεύσης