Τον μύθο με την κατσίκα που μάσησε τα φύλλα του καφεόδεντρου κι έτσι ανακαλύφθηκαν οι ιδιότητες αυτού του φυτού μάλλον τον ξέρεις. Εκείνο που ίσως δεν ξέρεις είναι ότι το όνομα του βοσκού ήταν Kaldi. Από εκείνον παίρνει το όνομά του αυτό το coffee shop, όπου θα δοκιμάσεις εξαιρετικούς καφέδες, απολαμβάνοντας τα διαφορετικά γευστικά χαρακτηριστικά του καθενός. 

 

Στο Kaldi δημιουργούν το δικό τους ξεχωριστό blend με κόκκους 100% Arabica από Κόστα Ρίκα και Αιθιοπία. Αυτός ο καφές είναι ισορροπημένος και γλυκόπιοτος με ελαφριά οξύτητα και αρώματα από μαύρη σοκολάτα και ξηρούς καρπούς, ώστε να δίνει έναν ισορροπημένο ζεστό ή κρύο espresso που γίνεται εύκολα μέρος της καθημερινότητάς σου.

 

Kaldi
Φωτ.: Γιώργος Ξανθινάκης/LIFO

 

Όσο για τους υπόλοιπους single origin, ξεπερνούν τις 10-12 επιλογές που έρχονται από Αιθιοπία, Κένυα, Τανζανία, Ινδονησία, Παναμά, Κολομβία και άλλες χώρες όπου καλλιεργούνται ξεχωριστές ποικιλίες. Όλοι οι μονοποικιλιακοί βρίσκονται και στο ράφι του καφεκοπτείου –το Kaldi ξεχωρίζει και γι’ αυτή του την ταυτότητα– και μπορείς να τους απολαύσεις είτε στο σπίτι είτε στον χώρο του, χωρίς να υπάρχει κανένας περιορισμός στο τι θα επιλέξεις. (Το ίδιο ισχύει και για τις προτάσεις σε τσάι και ροφήματα που ξεπερνούν τις 20 ετικέτες και μπορείς επίσης ή να αγοράσεις ή να τις δοκιμάσεις επί τόπου). Πολλές οι επιλογές και σε vegan ροφήματα από ρύζι, σόγια, φουντούκι και άλλα, που μπορείς να παραγγείλεις μόνα τους ή να ζητήσεις στον καφέ σου. 

 

Τα ράφια στο Kaldi είναι γεμάτα από τις γυάλες με τους φρεσκοκαβουρδισμένους κόκκους που καταφθάνουν κάθε τόσο από ελληνικό roastery, ώστε πάντα να σου προσφέρουν το μέγιστο της γεύσης τους. Κι αυτή η εικόνα από μόνη της δημιουργεί μια εντυπωσιακή ταπετσαρία που περιγράφει την ιστορία του καφέ και σε καλεί να τη ζήσεις όσο πιο έντονα γίνεται.

 

Kaldi
Φωτ.: Γιώργος Ξανθινάκης/LIFO


Ιπποκράτους 164, Αθήνα, 215 5016950, Facebook: KALDI Καφεκοπτείο Instagram: kaldi_kafekopteio

Οδηγός Γεύσης