Ποια είναι τα υλικά μιας συνταγής που θα σε κάνουν να αναφωνήσεις «fantastico»; Η ποιότητα των πρώτων υλών, oι πραγματικά αυθεντικές γεύσεις, η εμπειρία και το πάθος του σεφ που μεταφράζονται και στα πιάτα του, ο φιλόξενος γουστόζικος χώρος... Α, και μια γωνιά αφιερωμένη αποκλειστικά στον μοναδικό Andrea Bocelli, γεμάτη φωτογραφίες και δίσκους με την υπογραφή του.

 

Το Il Trovatore βάζει ένα μεγάλο τσεκ σε καθένα από αυτά τα συστατικά. Πήρε το όνομά του από τον μεγάλο τροβαδούρο και, όπως εκείνος, μας ταξιδεύει με τη φωνή του. Αυτό ακριβώς θέλει να κάνει και το εστιατόριο, χαϊδεύοντας όμως μια άλλη απ’ τις βασικές μας αισθήσεις, αυτή της γεύσης.

 

Il Trovatore
Ο φιλέλληνας σεφ Giuseppe Saccheri συνέθεσε ένα μενού γεμάτο αυθεντικές ιταλικές γεύσεις, με τις σωστές δόσεις μιας πιο μοντέρνας εκδοχής τους, όπου αυτή χρειάζεται.

 

Ο φιλέλληνας σεφ Giuseppe Saccheri –για τους φίλους «Pino»– έχει καταγωγή από τη Σικελία και μακρά πορεία στον χώρο της γαστρονομίας. Συνέθεσε ένα μενού γεμάτο αυθεντικές ιταλικές γεύσεις, με τις σωστές δόσεις μιας πιο μοντέρνας εκδοχής τους, όπου αυτή χρειάζεται.

 

H χειροποίητη πίτσα ψήνεται στον ξυλόφουρνο, είναι από ζυμάρι 48ωρης ωρίμασης και τη βρίσκουμε σε πολλές παραλλαγές με παραδοσιακά ιταλικά υλικά. Η Μαργαρίτα είναι πάντα καλή επιλογή, όπως και εκείνη με τα τέσσερα τυριά, το σπανάκι και το κοτόπουλο ή η Capricciosa με τις αγκινάρες, τη μοτσαρέλα, τα φρέσκα μανιτάρια, το προσούτο, το αυγό και τις ελιές.

 

Il Trovatore
H χειροποίητη πίτσα ψήνεται στον ξυλόφουρνο, είναι από ζυμάρι 48ωρης ωρίμασης και τη βρίσκουμε σε πολλές παραλλαγές με παραδοσιακά ιταλικά υλικά.

 

Η ίδια ποικιλία υπάρχει και στα πιάτα των ζυμαρικών. Υπάρχουν τα all time classics, όπως το cacio e pepe και η καρμπονάρα, αλλά και άλλες συνταγές, όπως ταλιατέλες με σολομό, νιόκι πατάτας με μπρόκολο και ραγού κρεατικών, και ραβιόλι με μανιτάρια και κόκορα.

 

Ιταλική κουζίνα όμως δεν είναι μόνο τα ζυμαρικά και η πίτσα, καθώς τα κυρίως του μενού αξίζουν με το παραπάνω την προσοχή μας: κοτόπουλο με μανιτάρια, γλυκό κρασί και μασκαρπόνε, Saltimbocca alla Romana, δηλαδή χοιρινό τυλιγμένο με προσούτο, σάλτσα φασκόμηλου και πουρέ τρούφας, και σοτέ φιλέτο σολομού με πορτοκάλι είναι μόνο κάποιες από τις διαλεχτές προτάσεις του μενού.

 

Il Trovatore
Ιταλική κουζίνα όμως δεν είναι μόνο τα ζυμαρικά και η πίτσα, καθώς τα κυρίως του μενού αξίζουν με το παραπάνω την προσοχή μας.

 

Και τώρα, ο επίλογος. Το γλυκό στο τέλος δεν μπορεί να λείπει. Η ζουμερή ιταλική εκδοχή του μπαμπά, η μεταξένια τιραμισού και το δροσιστικό σεμιφρέντο με τρεις διαφορετικές σοκολάτες είναι κάποια απ’ τα γλυκά του εστιατορίου που αξίζει να δοκιμάσουμε.

 

Φανταστείτε, λοιπόν, να απολαμβάνετε ένα τέτοιο γεύμα στην καταπράσινη αυλή του Il Trovatore, με ένα ωραίο κρασί στο ποτήρι και τους ήχους του Bocelli ως το main theme αυτής της γαστρονομικής εμπειρίας.

 

Il Trovatore
Φανταστείτε να απολαμβάνετε ένα τέτοιο γεύμα στην καταπράσινη αυλή του Il Trovatore.

 

Γοργοποτάμου 14 & Αχαιών, Παλαιό Φάληρο, 210 9370238

Οδηγός Γεύσης