Εν Κρυπτώ: Ένα μαγειρείο που δεν κρύβει την άποψή του για το καλό φαγητό

Στο μενού του «Εν Κρυπτώ» η μεσογειακή κουζίνα τιμάται δεόντως.

The LiFO team, 8.10.2021 | 16:30

Το «Εν Κρυπτώ» μπορεί να ονομάζεται έτσι, αλλά αυτό που προσφέρει δεν είναι καθόλου κρυφό. Το αντίθετο μάλιστα, είναι μια εμπειρία που τη μοιράζεται απλόχερα και γενναιόδωρα, γιατί το καλό φαγητό το αξίζουμε όλοι μας. Και παρότι μπορεί να μην παρατηρήσεις αμέσως το νέο μαγειρείο που άνοιξε μέσα στην καραντίνα στη Χαριλάου Τρικούπη, είναι σίγουρο ότι θα ακούσεις να μιλάνε γι’ αυτό όσοι γεύτηκαν την κουζίνα του με delivery ή take away.

 

Πίσω από την ιδέα βρίσκεται ο Νίκος Βαγενάς που για χρόνια έχει δουλέψει στην απαιτητική θέση του private chef, ταξιδεύοντας σε όλο τον κόσμο. Ίσως αυτή η πορεία στη luxury πλευρά της μαγειρικής να τον ώθησε τελικά να επιστρέψει στην Αθήνα και να προσφέρει την τέχνη του στη δική μας καθημερινότητα.

 

Εν Κρυπτώ
Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO

 

Στο μενού του «Εν Κρυπτώ» η μεσογειακή κουζίνα τιμάται δεόντως, αλλά το πιο εντυπωσιακό είναι πως τα παραδοσιακά πιάτα εναλλάσσονται καθημερινά ώστε πάντα να υπάρχει κάτι διαφορετικό για να δοκιμάσεις – θα βρεις γκουρμέ προτάσεις που καταφτάνουν στο καθημερινό τραπέζι για να σε παρασύρουν σε μια εντελώς νέα γευστική εμπειρία.

 

Εξάλλου, μέσα από τη wine list, που επιμελείται η σομελιέ Κονστάντσα Τσεμπάν, θα νιώσεις το απόλυτο pairing γεύσης και οίνου, που μένει αξέχαστο. Κι επειδή μέχρι τώρα το «Εν Κρύπτω» έφερνε τη γευστική του ατμόσφαιρα στον χώρο μας, ήρθε επιτέλους αυτόν τον χειμώνα η στιγμή να απολαύσουμε την ενέργεια του χώρου με τη μίνιμαλ αισθητική που σε κάνει να αισθάνεσαι ότι κάποιος δικός σου άνθρωπος μαγειρεύει για εσένα. Κι αυτό δεν είναι πολύ μακριά από την πραγματικότητα.

 

Εν Κρυπτώ
Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO

 

Χαριλάου Τρικούπη 5, Αθήνα, 210 3808670, enkrypto.gr, Facebook: Εν κρυπτώ, Instagram: en_krypto