Τίποτα δεν είναι πιο cool από το καλό φαγητό. Κι όταν αυτό το φαγητό σε μεταφέρει στους δρόμους της Τζαμάικας, τότε μάλλον γίνεται αγαπημένο street food. Ο Στάθης Χρηστίδης μετέφερε στο Χαλάνδρι όλη του την εμπειρία από τα ταξίδια του στο εξωτερικό και κυρίως μια ολόκληρη κουλτούρα βγαλμένη από την Καραϊβική. Ναι, το φαγητό είναι απόλαυση, αλλά στο Cool Jerk αυτή η απόλαυση είναι ένα ταξίδι στην άλλη πλευρά του πλανήτη. Και παρά την απόσταση, οι γεύσεις σε κάνουν να νιώθεις μια μοναδική οικειότητα.

 

Τα κρέατα που μαρινάρονται με δεκάδες μπαχαρικά ψήνονται αριστοτεχνικά στα κάρβουνα, για να καραμελώσει η μαρινάδα τους, και στη συνέχεια καπνίζονται, αποκτώντας αυτήν τη χαρακτηριστική jerk νοστιμιά που σε κάνει να κλείνεις τα μάτια και να ονειρεύεσαι την Τζαμάικα. Πρέπει να ξεκινήσεις τη δοκιμή σου από τις φτερούγες κοτόπουλο με σάλτσα ανανά και, φυσικά, να αφεθείς στη μαγεία του Jerk chicken ή του Jerk pork steak (επιλέγεις το κρέας που θέλεις), που και τα δύο μαρινάρονται σε τζαμαϊκανά μπαχαρικά και συνοδεύονται από ρύζι και καλαμπόκι σχάρας.

 

Cool Jerk: Μοναδικό street food, straight outta Jamaica

 

Φανταστική επιλογή και οι γαρίδες με σάλτσα tamarind και mango, ενώ οι American style lovers θα ξετρελαθούν με την εκδοχή Mac & cheese του Cool Jerk με γαρίδες, μπαχαρικά, τσένταρ, καπνιστό τυρί και μυρωδικά. Όλα αυτά συμβαίνουν σε μια ανοιχτή κουζίνα, όπου ο Στάθης και η ομάδα του δημιουργούν γεύσεις αξέχαστες, τόσο διαφορετικές αλλά και τόσο κοντά στη δική μας γαστρονομική αναζήτηση. Αν, μάλιστα, είσαι από αυτούς που συνδέουν το street food με την εικόνα του σάντουιτς, μπορείς να επιλέξεις οποιοδήποτε Jerk κρέας σε αυτή την εκδοχή.

 

Και επειδή το Cool Jerk θέλει να σε μεταφέρει κυριολεκτικά στην Τζαμάικα, μπορείς να πάρεις μέρος στον Insta διαγωνισμό και να κερδίσεις ένα ταξίδι για δύο σε μία από τις πιο ονειρεμένες γωνιές του πλανήτη. Μέχρι τότε, οι γεύσεις σε ταξιδεύουν με τον δικό τους τρόπο. 

 

Cool Jerk: Μοναδικό street food, straight outta Jamaica

 

Σωκράτους 2, Χαλάνδρι, 211 4186044, Cool Jerk chalandri // cooljerk_chalandri