Για όσους επισκέπτονται, τακτικά και μη, το νησί της Αμοργού γνωρίζουν καλά το όνομα Botilia, καθώς πρόκειται για το κοκτέιλ-μπαρ που είναι συνδεδεμένο με τη νυχτερινή διασκέδαση του νησιού. Εδώ και 14 χρόνια δίνει το δικό του στίγμα στην νύχτα της Αμοργού, την τελευταία διετία ωστόσο θέλει να αφήσει τη σφραγίδα του και στην γαστρονομική εμπειρία του τόπου.

 

Το Botilia Restaurant, πρόκειται για ένα νεανικό μαγαζί που βρίσκεται στην κεντρική αρτηρία της Χώρας της Αμοργού, με ελληνική κουζίνα με ιδιαίτερες πινελιές και πιάτα που χαρακτηρίζονται από σύγχρονες τεχνικές μαγειρικής. Η μουσική υπόκρουση στο εστιατόριο δεν ξεφεύγει από τον εναλλακτικό χαρακτήρα του νησιού, με αποτέλεσμα κάθε επισκέπτης να απολαμβάνει το γεύμα του υπό τους αντίστοιχους, alternative ήχους.

 

Το Botilia Restaurant συνεχίζει την παράδοση του ένδοξου ονόματός του

 

Το brunch

Η γευστική εμπειρία ξεκινάει από το brunch, το οποίο χαρακτηρίζεται από τις εξαιρετικές πρώτες ύλες και τη «φαντασία» της νοστιμιάς των πιάτων του μενού.

 

Από τη χορταστική χωριάτικη ομελέτα με το χωριάτικο λουκάνικο και την ξινομυζήθρα μέχρι το sandwich με την κοτοσαλάτα, κάρι και σταφίδες, τα οποία μπορούν να συνδυαστούν περίφημα με τους φρέσκους χυμούς που σερβίρονται.

 

Εξαιρετικές επιλογές επίσης αποτελούν το Avocado toast με αυγό ποσέ, τραγανό κρεμμύδι και τοματίνια ή το γιαούρτι με παστέλι, φυστικοβούτυρο, μύρτιλα, μπανάνα και θυμάρι. Για εκείνους πάλι που θέλουν κάτι πιο έντονο, τα αφράτα pancakes με αυγό δεν θα τους αφήσουν παραπονεμένους.

 

Το Botilia Restaurant συνεχίζει την παράδοση του ένδοξου ονόματός του
Open Sandwitch με παντζάρι, αβοκάντο & ηλιόσπορους

 

Στο κυρίως γεύμα

Όσον αφορά την ώρα του μεσημεριανού και του βραδινού, στο Botilia Restaurant δίνεται εξίσου μεγάλη σημασία στην πρώτη ύλη αλλά και στις «ιδιαίτερες πινελιές» της ελληνικής κουζίνας, κάτι που αποτυπώνεται στα πιάτα του καταλόγου.

 

Το συκωτάκι με τη σταφίδα και τη σάλτσα κρασιού, οι κολοκυθοκεφτέδες με τα ντόπια μυρωδικά, η γαλατόπιτα αλά cheesecake από Αμοργιανή ξινομυζήθρα, ή η παραλλαγή του κλασικού μπουγιουρντί με χειροποίητο μπισκότο λιαστής τομάτας είναι ενδεικτικά της «φαντασίας» που φέρει η κάθε δημιουργία κάτι όμως που δεν περιορίζει τη νοστιμιά τους. Τουναντίον μάλιστα.

 

Μαζί με τα παραπάνω αξίζει κανείς να δοκιμάσει το ντόπιο κατσικάκι στη λαδόκολλα σιγομαγειρεμένο με τεχνική sous vide για 12 ώρες μαζί με «σπαστές» πατάτες, όπως και το κοκκινιστό κοτόπουλο με κανέλα και χειροποίητες κουρκουμπίνες.

 

Το Botilia Restaurant συνεχίζει την παράδοση του ένδοξου ονόματός του
Κοτόπουλο κοκκινιστό με κανέλα και κουρκουμπίνες

 

Το Botilia Restaurant έχει ξεκινήσει το ταξίδι του στον γαστρονομικό «στίβο» γνωρίζοντας ότι έχει μεγάλο βάρος να σηκώσει λόγω του ένδοξου ονόματός του. Αυτό όμως δεν φαίνεται να πτοεί τους ανθρώπους του, επιχειρώντας με τον φαντεζί χαρακτήρα της κουζίνας τους να προσεγγίσουν με διαφορετικό τρόπο ντόπιους και επισκέπτες της Αμοργού.

 

Botilia Restaurant, Χώρα 840 08
Τηλ: 2285 072168
Facebook:
Botilia Restaurant Amorgos

Instagram: botilia_restaurant_amorgos

Οδηγός Γεύσης