Μπορεί το εστιατόριο Alykes να έχει ανοίξει τις πόρτες του εδώ και έναν χρόνο, όμως οι άνθρωποί του, ο Βασίλης και ο Παναγιώτης Μάσσιος και ο Γιάννης Λιώλης, φέρνουν στα τραπέζια του την εμπειρία 30 χρόνων στη μεσογειακή κουζίνα και τις γεύσεις των ελληνικών θαλασσών.

 

Η ελληνική κουζίνα των θαλασσινών είναι από τις καλύτερες στον κόσμο και σε συνδυασμό με τις αγνές πρώτες ύλες δημιουργούν πιάτα ασυναγώνιστης γεύσης στις Alykes με σεφ τον πολυετούς εμπειρίας στη μεσογειακή κουζίνα, Κώστα Λαζάρου!

 

Alykes
Σε έναν χώρο φωτεινό όπου κυριαρχούν τα χρώματα του λευκού και του κυανού, τα ψάρια που κολυμπούν στα ενυδρεία του συναγωνίζονται σε φρεσκάδα αυτά που φτάνουν στα πιάτα του. Φωτ.: Θάλεια Ιωάννου/ LIFO

 

Σε έναν χώρο φωτεινό όπου κυριαρχούν τα χρώματα του λευκού και του κυανού, τα ψάρια που κολυμπούν στα ενυδρεία του συναγωνίζονται σε φρεσκάδα αυτά που φτάνουν στα πιάτα του.

 

Το μενού περιέχει ό,τι ακριβώς θα ήθελε να βρει ένας ψαροφάγος. Πρωταγωνιστεί, φυσικά, η ψαριά ημέρας, γι' αυτό και τα ψάρια στο μενού μπορεί να διαφέρουν.
Κάποια από αυτά που μπορείτε να βρείτε στο μενού είναι το τσαούσι, η σφυρίδα, το φαγκρί, ο σαργός, το σκαθάρι, η σκορπίνα, η τσιπούρα, το λαβράκι, τα μπαρμπούνια, οι σαρδέλες και πολλά άλλα. Το ίδιο ισχύει και για μερικά από τα θαλασσινά τους, όπως οι καραβίδες, ο αστακός, η κολοχτύπα – κορυφαία η σούπα Μπουγιαμπές με ζωμό από δέκα διαφορετικά είδη ψαριών.

 

Alykes
Το μενού περιέχει ό,τι ακριβώς θα ήθελε να βρει ένας ψαροφάγος. Πρωταγωνιστεί, φυσικά, η ψαριά ημέρας, γι' αυτό και τα ψάρια στο μενού μπορεί να διαφέρουν.

 

Φυσικά, δεν λείπουν απ' το μενού οι δροσερές σαλάτες, τα απαραίτητα ορεκτικά που συνοδεύουν τα θαλασσινά, όπως η ταραμοσαλάτα και η σκορδαλιά, διάφορα όστρακα και το ψητό χταποδάκι, αλλά και τα κλασικά και αγαπημένα κυρίως, όπως τα ζυμαρικά και τα ριζότι θαλασσινών, τα καλαμαράκια και οι γαρίδες σε τηγάνι ή σχάρα.
Μπορείτε να κλείσετε το γεύμα σας με ένα λαχταριστό γλυκό, όπως ένα μελωμένο σεκέρ παρέ.

 

Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 1, Αγίας Τριάδος 3-5, Παλαιό Φάληρο, 210 9888700

Οδηγός Γεύσης