Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblocker για να έχετε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενο και τις υπηρεσίες μας. Δείτε πώς.
Βρήκατε κάποιο λάθος ή παράλειψη;     Επικοινωνήστε μαζί μας  »
ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΑ
ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ
ΕΘΝΙΚΕΣ ΚΟΥΖΙΝΕΣ

AMIGOS ΓΛΥΦΑΔΑ

Κύπρου 65Α, Γλυφάδα, 210 8983167
All day mexican restaurant bars που πρωτοέκαναν την εμφάνισή τους πριν από 18 περίπου χρόνια και από τότε φροντίζουν να προσφέρουν στο αθηναϊκό κοινό λαχταριστά fajitas, τραγανά tacos, χειροποίητα burritos, καυτερά chili con carne και άλλες παραδοσιακές γεύσεις σε γενναιόδωρες μερίδες.

AMIGOS Ν. ΣΜΥΡΝΗ

Μεγάλου Αλεξάνδρου 70, Νέα Σμύρνη, 210 9332220
All day mexican restaurant bars που πρωτοέκαναν την εμφάνισή τους πριν από 23 χρόνια και από τότε φροντίζουν να προσφέρουν στο αθηναϊκό κοινό λαχταριστά fajitas, τραγανά tacos, χειροποίητα burritos, καυτερά chili con carne και άλλες παραδοσιακές γεύσεις σε γενναιόδωρες μερίδες.

CHINA’S FOOD AND FANTASY

Λ. Συγγρού 207, Ν. Σμύρνη, 210 9345137
Ατμοσφαιρικό εστιατόριο με minimal αισθητική. Το μενού του περιλαμβάνει ασιατικές γεύσεις με έμφαση στην κινέζικη κουζίνα, εξωτικές σαλάτες και απολαυστικές προτάσεις στο grill. Η κάβα του διαθέτει μία προσεκτική επιλογή ετικετών από τον ελληνικό αμπελώνα.

CINCO

Σκουφά 52, Κολωνάκι, 210 3643603
Το Cinco έχει καταφέρει να εξελίσσεται και να προσαρμόζεται στις ανάγκες της εποχής. Το πετυχημένο concept του με τον εξαιρετικό συνδυασμό ενδιαφέρουσας κουζίνας και bar-restaurant έχει ταιριάξει σε πολλές διαθέσεις και διαφορετικές απαιτήσεις. Τα beats και τα ποτά υποχωρούν και η γοητευτική σάλα του μεταμορφώνεται περισσότερο σε εστιατόριο και λιγότερο σε μπαρ.

FOLIA

Μεταξά Ανδρέα 9-11, 210 3803840
Η Folia, ένα παραδοσιακό αφγανικό μεζεδοπωλείο-εστιατόριο στην καρδιά των Εξαρχείων. Στη Folia θα φάτε χειροποίητες λιχουδιές, όπως το μαντού (μικρές μπουκιές από ζύμη με γέμιση κοτόπουλο, κόκκινη σάλτσα, σος από γιαούρτι και βασιλικό), φαλάφελ, ρύζι με σαφράν και φραγκοστάφυλο, παραδοσιακά σουτζουκάκια και πολλά άλλα.

LA PANTERA NEGRA

Καλογριώνη 6, Αθήνα, 21 3036 4214
«La pantera negra», «Ο μαύρος πάνθηρας» λέγεται το ολοκαίνουριο εστιατόριο του σεφ Δημήτρη Κατριβέση που άνοιξε αρχές καλοκαιριού στη γοητευτική Πλατεία της Ρωμαϊκής Αγοράς. Ο Δημήτρης μας προτείνει μια σειρά πιάτων που αντλούν έμπνευση από την περουβιανή κουζίνα.

MIGADA COCINA

Πραξιτέλους 6, Αθήνα, 210 3316488
Γεύσεις από περιοχές όπως η Αφρική, η Ινδία, η Πολυνησία, η Κίνα, οι «δρόμοι των μπαχαρικών» από την Μπουχάρα ως την Κωνσταντινούπολη, η Καραϊβική, η Βραζιλία, η Αργεντινή, το Μεξικό, οι Φιλιππίνες.

MR. PUG'S CANTEEN

Κατσουλιέρη 6, 210 6824001

PROSOPA

Κωνσταντινουπόλεως 4 & Μεγ. Βασιλείου 52, 2103413433

TAGINE

Λαοδίκης 28-30, Γλυφάδα, 210 8983675-6
Το Tagine πήρε τη θέση του γιαπωνέζικου Yuzo και σε υποδέχεται με μαροκινές διακοσμητικές πινελιές, όπως τα χάρμα στρογγυλά τραπέζια στον εξωτερικό χώρο, που είναι ντυμένα με πλακάκια σε χαρούμενα χρώματα. Η σάλα δεν είναι μεγάλη, με τραπέζια ντυμένα με πλαστικό, σε έντονα σχέδια που θυμίζουν τα κεραμικά πλακάκια της Βόρειας Αφρικής, και πολλά διακοσμητικά αντικείμενα φερμένα από το Μαρόκο. Η κουζίνα του Μαρόκου κρύβει κάτι από την εξωτική γοητεία και το μυστήριο της χώρας. Είναι αρωματική κι έχει έντονη την παρουσία των μυρωδικών και των ανατολίτικων μπαχαρικών.

THE SHY HORSE

Πατριάρχου Ιωακείμ 43, 2107236541
Νέο μπιστρό στο Κολωνάκι με μοντέρνα κουζίνα του επιμελείται ο ταλαντούχος Στέφανος Κολυμάδης.

TUK TUK THAI

Βεΐκου 40, Κουκάκι, 211 4051947
Το μικροσκοπικό στέκι της Βεΐκου φέρνει όλη τη γαστριμαργική κουλτούρα της Ταϊλάνδης στην καρδιά της Αθήνας. Εκεί θα δοκιμάσεις μικρά πιάτα, όπως dumplings, won ton, spring rolls, noodles και ποικίλα κάρι, καθώς και aahaan jaan diaw, που σημαίνει «γεύμα του ενός πιάτου», το καθένα από τα οποία αποτελεί ένα πλήρες γεύμα από μόνο του.

WAGAMAMA

Λ. Κηφισίας 37Α & Σπ. Λούη, Golden Hall (Β' όροφος), 210 6836844
Ένα εστιατόριο με κουζίνα ασιατικής επιρροής. Ταχύτατη εξυπηρέτηση, φρέσκα υλικά, το κάθε πιάτο μαγειρεύεται τη στιγμή της παραγγελίας. Μπορείτε να παραγγείλετε side dishes που σερβίρονται με την παραγγελία, κυρίως πιάτα και γλυκά ασιατικής καταγωγής. Φημίζεται, επίσης, για τους χυμούς του. Η τιμή, 20 ευρώ το άτομο, είναι λογική, δεδομένης της ποιότητας.

YECHEF

Κολοκοτρώνη 11,
Ο Ηλίας Σκουλάς και ο Γιάννης Ακτύπης δημιούργησαν ένα μικρό, εναλλακτικό μαγαζί που θα σε κάνει να ξεχάσεις ό,τι ξέρεις για το street food. Το Harakiri, που στην καρδιά του βρίσκεται ένα ζουμερό μπιφτέκι από 100% μοσχαρίσιο κιμά και φύκια γουακάμε, είναι ζουμερό και τα Tacos με τορτίγια από μπλε αλεύρι Κολομβίας είναι εθιστικά.

ΝΙΚΚΕΙ

Λεβέντη 3, Κολωνάκι, 210 7239366
Στην καρδιά της πόλης το ενδιαφέρον ετοιμάζεται να κλέψει αυτή τη σεζόν το ολοκαίνουργιο εστιατόριο ΝΙΚΚΕΙ. Το ονομα , μας προετοιμάζει ευχάριστα από μόνο του. Περουβιανη κουζίνα με ιαπωνικές επιρροές θα συνθέσουν το απόλυτο σποτ των απανταχού λατρεων της καλής κουζίνας. Ο Γιάννης Μωρακης με τον Γιώργο Μελισσαρη θα εκπλήξουν ευχάριστα με το καινούργιο εγχείρημα. Το αποτέλεσμα μοναδικό αφού ο chef Θάνος Στασινος εκπαιδεύτηκε από τους καλύτερους! Τα αδέρφια Adria και το πασίγνωστο PAKTA της Βαρκελώνης φιλοξένησαν για πολύ καιρό τον Ελληνα chef έως ότου να γυρίσει πανέτοιμος και εφοδιασμένος με απίστευτες συνταγές για το εγχείρημα του ΝΙΚΚΕΙ! Ο χώρος από την JGP CONSTRUCTIONS έχει μεταμορφωθεί ευχάριστα με λιτές γραμμές που «ενώνουν» όλους τους παρευρισκόμενους! Το ποτό έχει αναλάβει ο Σπύρος Κερκυρας δημιουργώντας φανταστικά cocktails για να συνοδεύουν την ομολογουμένως μοναδική γεύση του ξεχωριστού φαγητού. Απο τις 22 Σεπτεμβριου το NIKKEI ανοιγει τις πορτες του και σας περιμενει σε εναν μαγικο κοσμο καινουργιων γευσεων !Απολαυστε μαζι μας!

ΞΑΘΕΡΙ

Εθνικής Αντιστάσεως 232 Καισαριανή, 210 7231719
Ο χώρος του, μοντέρνος, με απλές γραμμές, εντυπωσιακά φωτιστικά και μεγάλη μπάρα. Όμως τον πρώτο λόγο έχουν το φαγητό και ο κατάλογος που, ακολουθώντας τις προσταγές της κρητικής κουζίνας, έχει τα περισσότερα από αυτά που περιμένεις να βρεις σε ένα αντίστοιχο εστιατόριο.
Συνεχίζοντας την περιήγηση στο lifo.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.     Μάθετε περισσότερα.     Αποδοχή