Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblocker για να έχετε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενο και τις υπηρεσίες μας. Δείτε πώς.
Βρήκατε κάποιο λάθος ή παράλειψη;     Επικοινωνήστε μαζί μας  »
ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ
WINE BARS & RESTAURANTS

AVENUE BISTRO & BAR

Λ. Συγγρού 385, 175 64 Αθήνα - Ξενοδοχείο Metropolitan , 210 9471001
Το Avenue Bistro & Bar, του ξενοδοχείου Metropolitan στη Αθήνα, με τις εμπνευσμένες προτάσεις του chef Michel Roux, συνδυάζει την γαλλική υψηλή γαστρονομία με την καλαίσθητη και ζεστή ατμόσφαιρα ενός παραδοσιακού γαλλικού bistro. Προσεγμένη οινική λίστα με τα περισσότερα κρασιά να σερβίρονται και σε ποτήρι.

BRUNELLO

Λουκιανού 21, Κολωνάκι, 210 7248889
Φινέτσα, κομψότητα και καλό γούστο χαρακτηρίζουν τον μινιόν χώρο του Brunello. Η οινική λίστα προσφέρει επιλογές από τον ιταλικό κυρίως αμπελώνα, αλλά θα βρεις εξαιρετικές προτάσεις και από τον γαλλικό, γερμανικό, ισπανικό και αυστριακό αμπελώνα, ενώ πολλές σερβίρονται σε ποτήρι. Επίσης, υπάρχουν θεματικά αφιερώματα σε Έλληνες οινοπαραγωγούς. Το μενού έχει επιμεληθεί ο σεφ Μιχάλης Νουρλόγλου και οι προτάσεις με ιταλική καταγωγή μαγειρεύονται τη στιγμή της παραγγελίας.

BY THE GLASS

Γ.Σουρή 3 & Φιλελλήνων, 21 03232560
Σχεδόν κρυμμένο μέσα σε μια στοά με νεοκλασικά και διατηρητέα κτίρια που χρονολογούνται το 1925, σας περιμένει από το πρωί πρώτα για καφέ, νόστιμα σάντουιτς και έπειτα για κάποια από τις περίπου 65 ετικέτες σε κρασί, αφρώδη και αποστάγματα που διαθέτει. Μη χάσετε και τα ενδιαφέροντα wine testings που διοργανώνονται κατά καιρούς.

CINQUE ATHENS

Αγαθάρχου 15, 21 5501 7853
Wine και deli bar στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, στου Ψυρρή. Τριάντα ετικέτες κρασιού σε ποτήρι, δίνουν τη δυνατότητα για εξερεύνηση κατά κύριο λόγο του ελληνικού αμπελώνα. Δίνεται έμφαση σε λιγότερο γνωστές γηγενείς ποικιλίες, μικρούς αξιόλογους παραγωγούς και ειδικές εμφιαλώσεις. Δεν λείπει βέβαια το food pairing με φρεσκοκομμένα αλλαντικά, τυριά, piadine και melts.

CITY BAR

Στοά Σπύρου Μήλιου, 2103211315
Το City Bistrot που βρίσκεται επίσης στη Στοά Σπύρου Μήλιου απέκτησε αδερφάκι στον ίδιο χώρο. Από νωρίς για καφέ αλλά και αργότερα με ζεστά και κρύα πιάτα και μεγάλη επιλογή από κρασιά.

CORKS & FORKS

Ακτή Θεμιστοκλέους 40 & Πάργας 1, Πειραιάς, 215 5159792
Το Corks & Forks είναι ένα μαγαζί που έστησαν τέσσερις φίλοι στην Ακτή Θεμιστοκλέους με θέα τη θάλασσα. Ο χώρος σε αγκαλιάζει με οικειότητα: ξύλο άφθονο, τουβλάκι, βαρέλια σε ρόλο τραπεζιού, μικρή βιβλιοθήκη, σκουροπράσινοι τοίχοι και οι χάρτες Ελλάδας, Ιταλίας και Γαλλίας να δίνουν το στίγμα των βασικών ποικιλιών αμπέλου ανά περιοχή. Εξαιρετική και ασυνήθιστη επιλογή από το μενού, η ριλιέτα πάπιας.

FABRICA DE VINO

Eμμ. Μπενάκη 3, Ομόνοια, 210 3214148
Άνοιξε τον Ioύνιο του 2011, μια εποχή που η έννοια του wine bar δεν υπήρχε στην αθηναϊκή πραγματικότητα. Στη λίστα του θα βρείτε μία μεγάλη ποικιλία από 600 ετικέτες ελληνικών κρασιών, τσίπουρα, αφρώδη και επιδόρπια και κάποιες επιλογές από τον παγκόσμιο αμπελώνα. Το Fabrica de Vino δεν προσανατολίζεται μόνο στο κρασί, αφού συμπληρώνει τη διασκέδαση με live στο υπόγειο, επιλεγμένα DJ sets και πολλές εκδηλώσεις.

FAIDON DELICATESSEN

Αγίου Ιωάννου 28, Βούλα , 215510 9975
Το Faidon Delicatessen δεν είναι wine bar αλλά ούτε απλό κατάστημα με τρόφιμα και ποτά. Μπορείς να μπεις να δοκιμάσεις και να ψωνίσεις τυριά και αλλαντικά. Αν έχεις όρεξη μπορείς να κάτσεις στην μπάρα ή στα βαρέλια με θέα το καταπράσινο πάρκο και να πιείς ένα ποτήρι από τις δέκα εναλλασσόμενες ετικέτες που διατίθενται σε ποτήρι σε τιμές από 3 ευρώ.

FLOYD

Περικλέους & Κεραμεικού, 2106565115
To concept του Floyd δίνει έμφαση στο καλό, αλλά όχι ακριβό κρασί. Πώς ακριβώς επιτυγχάνεται αυτό; Με την εγκατάσταση ενός wine dispenser cooler, ενός ειδικού μηχανήματος που επιτρέπει στο κρασί να παραμείνει αναλλοίωτο μέχρι και τρεις μήνες μετά το άνοιγμά του. Τη wine list του συνοδεύει το μενού που επιμελείται καθημερινά ο Γιώργος Λέκκας (μέλος του team της Α. Μπαρμπαρίγου) με προσεγμένες επιλογές όπως το ταρτάρ σολομού.

HETEROCLITO

Φωκίωνος 2 & Πετράκη 30, 210 3239406
Παρότι δεν είχαν ξανασχοληθεί με τον χώρο των winebars, οι ιδιοκτήτες του Heteroclito είχαν αναπτύξει τη δική τους στενή σχέση με το κρασί ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του '90. Σεμινάρια με τον οινολόγο Δ. Χατζηνικολάου και μακρινά ταξίδια σε διάφορες χώρες οδήγησαν στη δημιουργία ενός χώρου γαλλικής αισθητικής στο κέντρο της πόλης, με αμιγώς ελληνικό προϊόν. Στο Heteroclito θα βρείτε μια αρκετά πλούσια και φροντισμένη λίστα κρασιών που ανανεώνεται την πρώτη μέρα κάθε μήνα.

KIKI DE GRECE

Ηπίτου 4 & Βουλής, 6938 878856
Το Kiki de Grèce βρίσκεται στον πεζόδρομο της Ηπίτου στην καρδιά της Αθήνας. Η κουζίνα, μια μπουκιά, ετοιμάζει πιάτα εύκολα, συνοδευτικά του κρασιού. Ένας μεγάλος χάρτης της Ελλάδας δίνει το στίγμα των τοπικών προϊόντων που τιμούν στο μενού και η Kiki de Grèce είναι μια πλουμιστή κότα που «τσιμπολογάει» τα καλύτερα.

MATERIA PRIMA

Φαλήρου 68 , 210 9245935
Materia Prima σημαίνει πρώτη ύλη, ταιριαστή ονομασία για το winebar που άνοιξε ο γνώστης και λάτρης του κρασιού, Μιχάλης Παπατσίμπας. Οι φίλοινοι μπορούν να επιλέξουν κρασί σε ποτήρι από μια λίστα με τριάντα ετικέτες που ανανεώνεται κάθε εβδομάδα. Στον μικρό κατάλογο με τους συνοδευτικούς μεζέδες: φέτες από προζυμένιο ψωμί, ραντισμένες με καλό ελαιόλαδο και ευωδιαστή ρίγανη και ένα μπολάκι με ελιές, σαλάτα μπουράτα με πολύχρωμα ντοματίνια και φρέσκο βασιλικό, τσιαπάτα με ροκφόρ και αχλάδι.

MONO RESTAURANT

Μπενιζέλου Παλαιολόγου 4Γ, Πλάκα, 210 3226711, 6932 423921
Η παρουσία του στα όρια της Πλάκας έβαλε για τα καλά την καρδιά της τουριστικής Αθήνας σε γαστρονομική τροχιά, με τον ιδιοκτήτη και σεφ Βασίλη Βασιλείου και την ομάδα του να δημιουργούν ευφάνταστα πιάτα. Ανανεωμένη η wine list με γύρω στις 110 ετικέτες, με έμφαση στον ελληνικό αμπελώνα – σερβίρονται πάλι όλα σε ποτήρι.

OINOSCENT

Βουλής 45-47, Σύνταγμα , 210 3229374
Eίναι ένα από τα πιο δημοφιλή wine bars του κέντρου. Η οινική του λίστα, που ανανεώνεται και εμπλουτίζεται συχνά με νέες ετικέτες από τον ελληνικό και παγκόσμιο αμπελώνα, περιλαμβάνει πάνω από 40 προτάσεις σε ποτήρι ή φιάλη. Παράλληλα, το Oinoscent λειτουργεί και ως κάβα, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να επιλέξετε ανάμεσα από 700 ετικέτες.

OMBRA

Ολυμπιονικών 220 & Λυκούργου, Νέο Ψυχικό, 210 6711320
Είναι τo πρώτο και μοναδικό prosecco bar της Αθήνας. Οι άνθρωποί του ειδικεύονται στις ποικιλίες που προέρχονται από την περιοχή του Veneto και επεκτείνονται έως την περιοχή του Asti. Εκτός από τις ετικέτες κρασιού, στο Ombra θα βρείτε pizza croccante και αυθεντική ιταλική κουζίνα.

PALEO

Πολυδεύκους 39, Ρετσίνα, Πειραιάς, 210 4125204
Το wine bar Paleo του Γιάννη Καϋμενάκη, ενός από τους πλέον χαρισματικούς οινοχόους, βρίσκεται στην περιοχή Ρετσίνα στον Πειραιά και η επιλογή του να ανοίξει τον καινούργιο χώρο του σε μια παλιά αποθήκη, σε έναν δρόμο κοντά στο λιμάνι, μοιάζει να είναι ρίσκο. Στο Paleo κατεβαίνουν όλοι οι πιστοί οινόφιλοι και μη για να ζήσουν από κοντά την εμπειρία της απόλαυσης του κρασιού, έτσι όπως μόνο ο ιδιοκτήτης του ξέρει να την προσφέρει.

PARA SIEMPRE

Χάρητος 43, Κολωνάκι, 210 7210155
Στον γραφικό πεζόδρομο της Χάρητος θα βρείτε ένα όμορφο wine & tapas bar, στο εσωτερικό του οποίου παντρεύονται vintage στοιχεία με βιομηχανικά, δημιουργώντας έναν πρωτότυπο και ζεστό χώρο. Η οινική λίστα περιλαμβάνει περισσότερες από 31 ετικέτες ελληνικών και ξένων κρασιών που δένουν απόλυτα με τις γεύσεις του μενού.

SPOLLATI WINE & COCKTAIL BAR

Αιόλου 27, Αθήνα,
Στην «καυτή» πλατεία της Αγίας Ειρήνης, και πιο συγκεκριμένα στην οδό Αιόλου 27, στην καρδιά της Αθήνας βρίσκεται το Spollati wine & cocktail bar που δίνει έμφαση στο finger food.

VINARTE

Μαραγκού 18, Γλυφάδα, 210 8941511
Ένας πολυχώρος στον οποίο βρίσκει κανείς κρασί από όλο το κόσμο, ζεστή και κρύα κουζίνα με έντονες ιταλικές ρίζες και έκθεση έργων τέχνης που αλλάζει στο χρόνο. Και όλα αυτά υπό τους ήχους swing jazz και ιταλικής μουσικής.

VINOTERRA

Μαρίνου Αντύπα 74-76, Ν. Ηράκλειο, 210 2792100
Ένα μικρό εστιατόριο 50 θέσεων που δίνει στον wine lover τη δυνατότητα, να απολαύσει δημιουργική κουζίνα, διαλέγοντας το κρασί από τη διπλανή cava. Wine list δεν υπάρχει, αλλά αυτό δεν στεναχωρεί κανένα. Πηγαίνεις δίπλα στην κάβα και διαλέγεις ή αφήνεις τον Δημήτρη και τη Ντίνα να σε οδηγήσουν. Μικρή κάρτα φαγητού που αλλάζει καθημερινά, ένας ταλαντούχος σεφ, ο Παναγίωτης Τσίκας με προϋπηρεσία σε κορυφαία ελληνικά εστιατόρια (Funky gourmet, Hytra,Sani resort )και η αγάπη των ιδιοκτητών του για ποιοτικό κρασί, δημιουργούν μια μοναδική οινική κουλτούρα.

WALLA WALLA

Αρχελάου 7, Παγκράτι, 210 7230832
Το wine-kitchen bar του Κώστα Τσίγκα στηρίζεται σε μια θεαματική οινική λίστα με πολυάριθμες ετικέτες και γεύσεις απ’ όλο τον κόσμο. Ο Τσίγκας, βαθύς γνώστης των εξωτικών υλικών αλλά και της έθνικ κουζίνας, χειρίζεται με μαεστρία και φρέσκες ιδέες το φαγητό.

WINE STATION @ CHOCOLAT ROYAL

Αποστόλου Παύλου 27, Θησείο, 2103469077
Το Wine Station βρίσκεται στο ισόγειο του Chocolat Royal και στον εξωτερικό χώρο, στον πεζόδρομο της Αποστόλου Παύλου. Σε έναν σύγχρονης αισθητικής χώρο με easy listening μουσική σε περιμένουν 140 ετικέτες του ελληνικού αμπελώνα, 40 από τις οποίες μπορείς να απολαύσεις και σε ποτήρι μαζί με μια επιλογή από πιάτα για να συνοδεύσεις το κρασί σου. Όλα δημιουργία του sommelier Δημήτρη Σπυρόπουλου. Την κάρτα ποτών συμπληρώνουν μια λίστα από αποστάγματα, premium ετικέτες ποτών και signature cocktails.( Καθημερινά 18:00-02:30)

WINEPOINT

Αθ. Διάκου & Πορινού 2, Ακρόπολη, 210 9227050
Είναι το πρώτο wine bar της πόλης με ελληνικά κρασιά. Μια ανάσα από το Μουσείο της Ακρόπολης, έχει αναδειχθεί σε στέκι του ελληνικού κρασιού και της ποιοτικής διασκέδασης. Η λίστα του περιλαμβάνει 250 ετικέτες κρασιού και δίνει ιδιαίτερη έμφαση στις γηγενείς ποικιλίες.

Η ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ

Λ. Αμφιθέας 106, Παλαιό Φάληρο, 210 9819908
Η πλούσια κάβα της περιλαμβάνει περισσότερες από 200 ετικέτες στο wine bar και περίπου 100 ετικέτες σε ελληνικά και ξένα αποστάγματα (όπως ρούμι, βότκα, μαλτ ουίσκι και άλλα premium αποστάγματα). Μη χάσετε τις βραδιές γευσιγνωσίας.

ΚΑΡΟΛΟΣ

Ομήρου 41-43, Νέα Σμύρνη , 21 2106 5556
Ο Κάρολος μάζεψε με αγάπη κρασιά από όλη την Ελλάδα, εκλεκτά αλλαντικά από φάρμες της Νάουσας και τυριά από την Ιο και τα έβαλε πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί της πέτρας αλλά και όσπρια βιολογικά που τα πάντρεψε με χταπόδι φρέσκο και πέστροφα. Όλα αυτά και ακόμη περισσότερα μπορείς να τα βρεις σε έναν όμορφο χώρο με κήπο στη Νέα Σμύρνη.

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ