Πέντε συναυλίες κλασικής μουσικής που δεν θέλουμε να χάσουμε

Ο Φεβρουάριος και ο Μάρτιος κρύβουν θησαυρούς.

Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών Νίκος Σκαλκώτας: Δύο χαμένα χειρόγραφα στο μουσικό Βερολίνο του 1930

Δύο χαμένα έργα του Νίκου Σκαλκώτα, που πρωτοπαρουσιάστηκαν τον Απρίλιο του 1930 στο Βερολίνο, αναβιώνουν μετά από 90 σχεδόν χρόνια. Τα έργα εντοπίστηκαν στη Νέα Υόρκη, στη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου του Μπάφαλο, και θα παρουσιαστούν από την Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών στο Μέγαρο Μουσικής. Το πρόγραμμα συμπληρώνουν συμφωνικά έργα του Γιάννη Κωνσταντινίδη, συμμαθητή του Ν. Σκαλκώτα στο Βερολίνο, και των κοινών τους δασκάλων Paul Juon και Kurt Weill, προσφέροντας τη δυνατότητα στο κοινό να γνωρίσει την αισθητική ατμόσφαιρα που κυριαρχούσε στο Βερολίνο του Μεσοπολέμου, μια εποχή σοβαρών ανακατατάξεων και καινοτομιών, που επηρέασαν ολόκληρη τη μουσική του 20ού αιώνα.

 

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, Βασιλίσσης Σοφίας & Κόκκαλη

Τηλέφωνο: 210 7282333

13 Φεβρουαρίου 2018, 20:30

Εισιτήρια: 5 - 25 ευρώ


Συναυλία Ελληνικής Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων

Η Ελληνική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων (ΕΛΣΟΝ), με ιδρυτή και μουσικό διευθυντή τον Διονύση Γραμμένο, έναν από τους πιο χαρισματικούς καλλιτέχνες της γενιάς του, και με σκοπό την ανάδειξη και εκπαίδευση των νέων ταλαντούχων Ελλήνων μουσικών στο συμφωνικό και οπερατικό ρεπερτόριο, παρουσιάζει ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει έργα των Οττορίνο Ρεσπίγκι, Πιοτρ Ιλίτς Τσαϊκόφσκι  και Λούντβιχ βαν Μπετόβεν. Η ΕΛΣΟΝ φιλοδοξεί να συνεισφέρει στη δημιουργία ενός φιλόμουσου ρεύματος και μιας μουσικής πλατφόρμας για τους νέους μουσικούς και για το νεανικό ακροατήριο, ενισχύοντας έτσι το μουσικό διάλογο της νέας γενιάς.

 

Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Λεωφόρος Συγγρού 364, Καλλιθέα. Τηλέφωνο: 213 0885700

7 Μαρτίου 2018, 20:30

Είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας, τα οποία θα διανέμονται δύο ώρες πριν την έναρξη της συναυλίας από τα Ταμεία της ΕΛΣ

 

Πέντε συναυλίες κλασικής μουσικής που δεν θέλουμε να χάσουμε
Ελληνική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων (ΕΛΣΟΝ)


Φιλαρμονική Ορχήστρα της Γαλλικής Ραδιοφωνίας: Mikko Franck, Κάτια Μπουνιατισβίλι, Γιώργος-Εμμανουήλ Λαζαρίδης

Το μεγάλο γεγονός του Μαρτίου για τους φιλόμουσους είναι οι δύο συναυλίες που πρόκειται να δώσει στο Μέγαρο Μουσικής η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Γαλλικής Ραδιοφωνίας, με τον Mikko Franck στο πόντιουμ. Με ογδόντα χρόνια παρουσίας στο ευρωπαϊκό συμφωνικό τοπίο, με μουσικούς που μπορούν να προσεγγίζουν με την ίδια άνεση την κλασική εργογραφία, τις μεγάλες ρομαντικές συνθέσεις αλλά και τη σύγχρονη μουσική, η Ορχήστρα  έχει συνεργαστεί με τους σπουδαιότερους μαέστρους της εποχής μας. Η σούπερ σταρ του πιάνου Κάτια Μπουνιατισβίλι, που μαγεύει τα πλήθη παγκοσμίως όπου εμφανίζεται, ερμηνεύει το περίφημο «Κοντσέρτο για πιάνο» του Ραχμάνινοφ στην πρώτη συναυλία, ενώ στη δεύτερη, το «Κοντσέρτο για το αριστερό χέρι» του Ραβέλ ερμηνεύει ο διεθνώς καταξιωμένος Έλληνας πιανίστας Γιώργος-Εμμανουήλ Λαζαρίδης.

 

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης

Βασιλίσσης Σοφίας & Κόκκαλη, Τηλέφωνο: 210 7282333.

7, 8 Μαρτίου 2018, 20:30

Εισιτήρια: 14 - 75 ευρώ


Κρατική Ορχήστρα Αθηνών: Ο άνθρωπος και η φύση ΙΙΙ - 100 Χρόνια από τον θάνατο του Claude Debussy

Στις 25 Μαρτίου 2018 συμπληρώνονται 100 χρόνια από τον θάνατο του Claude Debussy και η ΚΟΑ, σε συνεργασία με την Γαλλική Πρεσβεία στην Αθήνα και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, τον τιμά με μια μεγάλη συναυλία που θα δοθεί στο Μέγαρο Μουσικής δύο μέρες νωρίτερα. Αγαπημένες στιγμές του γαλλικού συμφωνικού ρεπερτορίου, έργα-σταθμοί του μουσικού ιμπρεσιονισμού, παίρνουν ζωή υπό τη μουσική καθοδήγηση του διαπρεπούς Ισπανού αρχιμουσικού Πέντρο Χάλφτερ. Στο κέντρο του προγράμματος, ένα από τα σπουδαιότερα σολιστικά έργα για φλάουτο, το εκρηκτικό «Κοντσέρτο του Ιμπέρ», ερμηνεύεται από τη Μαγκαλί Μοσνιέ, από τις πλέον καταξιωμένες σολίστ του οργάνου παγκοσμίως.

 

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης

Βασιλίσσης Σοφίας & Κόκκαλη, Τηλέφωνο: 210 7282333.

23 Μαρτίου 2018, 20:30

Εισιτήρια: 5 - 25 ευρώ

 

Οδηγός Μουσικής