Ο κορυφαίος τζαζίστας Herbie Hancock θα δώσει μια μοναδική συναυλία στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού στις 11 Ιουλίου. Στην εντυπωσιακή καριέρα του που εκτείνεται σε πέντε δεκαετίες, έχει κερδίσει αμέτρητες βραβεύσεις, ανέμεσα στις οποίες και 14 βραβεία Grammy και ένα βραβείο Oscar.

 

O διεθνής μουσικός της τζαζ Herbie Hancock στο Ηρώδειο 
Κατά τη δεκαταεία του 1970, ο Hancock έφτασε το απόγειο της δόξας του με το συγκρότημά του Head Hunters , παίζοντας σε στάδια ανά τον πλανήτη και έχοντας 11 άλμπουμς στα pop charts, ενώ συνεργάστηκε με ονόματα όπως ο Chick Corea και ο Oscar Peterson.

 

Γεννημένος στο Σικάγο το 1940, ο Herbie υπήρξε παιδί θαύμα που έδωσε κοντσέρτο πιάνου με την Συμφωνική Ορχήστρα του Σικάγου σε ηλικία μόλις 11 ετών. Η πρώτη του εμφάνιση στην τζαζ σκηνή υπήρξε η συνεργασία του με το Donald Byrd το 1960, ενώ δύο χρόνια αργότερα υπέγραψε ως σόλο καλλιτέχνης στην περίφημη δισκογραφική Blue Note. Η σόλο καριέρα του Herbie άνθισε στην Blue Note, με κλασικά άλμπουμ, όπως τα «Maiden Voyage», «Empyrean Isles» και «Speak Like a Child». Το 1966 συνέθεσε τη μουσική για την ταινία του Αντονιόνι “Blow Up”, η επιτυχία της οποίας του άνοιξε τον δρόμο για μια σημαντική καριέρα στον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Κατά τη δεκαετία του 1970, ο Hancock έφτασε το απόγειο της δόξας του με το συγκρότημά του Head Hunters, παίζοντας σε στάδια ανά τον πλανήτη και έχοντας 11 άλμπουμ στα pop charts, ενώ συνεργάστηκε με ονόματα όπως ο Chick Corea και ο Oscar Peterson.

 

Πληροφορίες:

 

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στις 11/7, στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού-Ηρώδειο - Αθήνα, στις 21:00, είσοδος από 42 ευρώ. 

 

Προμηθευτείτε τα εισιτήρια σας εδώ.


 

Οδηγός Μουσικής