Ελληνική μουσική στις Ρίζες-Κεραμεικός

Σε ένα σε διατηρητέο νεοκλασικό κτίριο στον Κεραμεικό η παράδοση αναβιώνει καθημερινά.

LIFOTEAM 7.3.2019 | 00:00

Ο Πολυχώρος Ρίζες Κεραμεικός παρουσιάζει ένα πλούσιο μουσικό πρόγραμμα με τη φροντίδα και την επιμέλεια του Λάμπρου Λιάβα. Από την Πέμπτη 7 Μαρτίου έως την Πέμπτη 14 Μαρτίου έχουν προγραμματιστεί οι παρακάτω μουσικές εκδηλώσεις.

 

Το πρόγραμμα

Bandalaika
Πέμπτη 7 Μαρτίου, ώρα 22.00

Είσοδος: 5 ευρώ

 

Στη μουσική σκηνή "Ρίζες" στον Κεραμεικό, την Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019, δέκα μουσικοί της "Bandalaika" θα μας ταξιδέψουν στις δεκαετίες '50, '60, '70 στις μεγάλες στιγμές του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού, που έκαναν θραύση στο ραδιόφωνο της εποχής, στα πικάπ και στους δίσκους γραμμοφώνου των 78 στροφών. Τραγούδια των συνθετών όπως Β. Τσιτσάνη, Γ. Μητσάκη, Μ. Χιώτη, Α. Καλδάρα, Θ. Δερβενιώτη κ.ά. θα αναβιώσουν σε ένα πρόγραμμα με "ανεβασμένη" διάθεση.

 

Antimamalo band
Σάββατο 9 Μαρτίου, ώρα 15.30
"Πέραν – Ουζερί" (ισόγειο & πεζόδρομος)

 

Το Antimamalo band σε ρεμπέτικα και σμυρνέικα τραγούδια των Σκαρβέλη, Τούντα, Βαμβακάρη, Τσιτσάνη κ.ά. στο "Πέραν – Ουζερί" (ισόγειο & πεζόδρομος) στον πολυχώρο "Ρίζες", το Σάββατο 9 Μαρτίου 2019 και ώρα 15.30.

 

Καντάδες, βαρκάδες, γλέντια, ρομαντικές ιστορίες για το γυναικείο φύλο, τη ζήλια, τον πόνο. Ιστορίες για τη Λιλή τη σκανταλιάρα, την Περσεφόνη, για μια μικρούλα καστανή. Βαλς, τσιφτετέλια, χασάπικα, απτάλικα και καρσιλαμάδες μέσα από τη σύμπραξη του μπουζουκιού, της κιθάρας, του ακορντεόν, του σαντουριού και της φωνής.

 

Ρεμπέτικα & λαϊκά, Γ. & Π. Εμμανουηλίδης, Α. Σπηλιωτόπουλος

Κυριακή 10 Μαρτίου ώρα 15.00
"Πέραν ουζερί", (ισόγειο & πεζόδρομος)

Είσοδος δωρεάν

 

Ρεμπέτικα & λαϊκά τραγούδια με ήχο φυσικό... όπως παλιά, από τρεις γνήσιους εκπροσώπους του είδους και φυσικά τον Γιάννη Εμμανουηλίδη που έχει γράψει τη δικιά του ιστορία.

 

Γαλάζιο στον Ορίζοντα, Χ.Τσιαμούλης – Κ.Κουλλιά – Σ.Δορμπαράκης

Κυριακή 10 Μαρτίου, ώρα 21.00
(μουσικό δωμάτιο)

Είσοδος 5 ευρώ
Ελάχιστη κατανάλωση σε τραπέζι : ποτήρια κρασί 6 ευρώ
Διατίθενται κρύα & ζεστά πιάτα


Την Κυριακή 10 Μαρτίου, ώρα 21.00, οι "Ρίζες" μας προσκαλούν να γίνουμε θαλασσινοί συνταξιδιώτες σε μια μελωδική περιδιάβαση από την Κωνσταντινούπολη και τη Μικρά Ασία ως τα αιγαιοπελαγίτικα νησιά και να γλεντήσουμε παρέα με την Καίτη Κουλλιά, τον Χρίστο Τσιαμούλη (λαούτο-ούτι-φωνή) και τον Στέφανο Δορμπαράκη (κανονάκι – φωνή).

 

Ρεμπέτικα & λαϊκά
Πέραν ουζερί

Καθαρά Δευτέρα, ώρα 15.00
Δ.Κρανίδας, Ε.Κουρλιά, Σ.Παπατραγιάννης

Είσοδος: 3 ευρώ

 

Την Καθαρά Δευτέρα 11 Μαρτίου, στις 15.00, στο «Πέραν ουζερί» στις "Ρίζες" ο Δημήτρης Κρανίδας (ούτι – μπουζούκι - τραγούδι) η Ελευθερία Κουρλιά (κιθάρα - τραγούδι) και ο Σωτήρης Παπατραγιάννης (τραγούδι - μπαγλαμά), με αφετηρία τον Μάρκο Μελκόν και τέρμα τον Βασίλη Τσιτσάνη, θα μας πουν αξέχαστα σμυρναίικα, ρεμπέτικα & λαϊκά τραγούδια – σκέτα, χωρίς μικρόφωνα, όπως παλιά... Μια ατμοσφαιρική μουσική υπόκρουση, ιδανική για ένα χαλαρό μεσημέρι στο φιλόξενο περιβάλλον στις Ρίζες Κεραμεικός.

 

Χάρης Λαμπράκης Quartet

Τρίτη 12 Μαρτίου, Ώρα: 22.00
Μουσικό Δωμάτιο

Είσοδος 5 ευρώ

ελάχιστη κατανάλωση σε τραπέζι: ποτήρι κρασί 6 ευρώ

 

Το Χάρης Λαμπράκης Quartet είναι ένα συγκρότημα που για 12 και πλέον χρόνια συνεχίζει να εμβαθύνει στη σχέση των μελών του και στην επικοινωνία με τους ακροατές του. Πέρα από ταμπέλες και κατηγοριοποιήσεις, το γκρούπ σε κάθε συναυλία προσπαθεί να εκφράσει τα βιώματά του, τις ανησυχίες του και τον τόπο του, όπου τόπος είναι εκεί που βρίσκεται η καρδιά.

 

 

Γαβρήλος Κοκκώνας, Ρεμπέτικο Ραπόρτο

Πέμπτη 14 Μαρτίου

ώρα 22.00

Είσοδος 5 ευρώ
Ελάχιστη κατανάλωση σε τραπέζι: ποτήρι κρασί 6 ευρώ

 

Ζεϊμπέκικα, χασάπικα, απτάλικα, συρτά και τσιφτετέλια, από τον Μάρκο Βαμβακάρη, τον Μπάτη, τον Παγιουμτζή και τους υπόλοιπους μάγκες του Περαία, από τους ήχους του Τούντα, του Σκαρβέλη, του Παπάζογλου και των άλλων Σμυρνιών και Κωνσταντινοπολιτών, από τις μεγάλες στιγμές του Τσιτσάνη, του Παπαϊωάννου του Χατζηχρήστου κ.α.

 

ΠΟΤΕ07/03/2019 - 14/03/2019
ΠΟΥΠΟΛΥΧΩΡΟΣ "ΡΙΖΕΣ-ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ"
Οδηγός Μουσικής