Ειρήνη Σκυλακάκη και Amalia ζωντανά στη σκηνή του six d.o.g.s

Special guest ο frontman των Locomondo, Μάρκος Κούμαρης

LIFOTEAM 18.12.2018 | 18:18

Σε μία από τις λιγοστές φετινές της εμφανίσεις στην Αθήνα, η Ειρήνη Σκυλακάκη παρουσιάζει για πρώτη φορά από τη σκηνή του six d.o.g.s τις αγαπημένες pop-folk συνθέσεις της. Πλαισιωμένη από διακεκριμένους Έλληνες μουσικούς θα παρουσιάσει τραγούδια και από τα τρία άλμπουμ με έμφαση στην τελευταία της κυκλοφορία Matterless.

 

Special guest επί σκηνής ο Μάρκος Κούμαρης, frontman των Locomondo, με τον οποίο η Ειρήνη θα ερμηνεύσει τρία τραγούδια και opening act η νεαρή τραγουδοποιός Amalia.

 

Η Ειρήνη Σκυλακάκη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1990 και σε ηλικία 22 χρονών κυκλοφόρησε το πρώτο της άλμπουμ με τίτλο Wrong Direction, μέσα από το οποίο ξεχώρισε το single "In the Light'. Το 2014 κυκλοφόρησε το δεύτερό της άλμπουμ Before Dawn. Ακολούθησαν επιλεγμένες συναυλίες στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής, το ΚΠΙΣΝ, τον Ιανό, το Gazarte, το Release Athens Festival, το En Lefko Festival, τα Church Sessions του Pepper 96.6 κ.ά., ενώ μοιράστηκε τη σκηνή με καλλιτέχνες διεθνούς βεληνεκούς όπως η Macy Gray, η Jessie Ware, οι Beirut, οι Daughter και ο Cass McCombs.

 

Το 2015 εγκαταστάθηκε μόνιμα στο Λονδίνο. Ο Danton Supple (παραγωγός των Coldplay, Soulsavers, Ian Brown, Morrissey, Patti Smith, The Doves) ανέλαβε την παραγωγή του τρίτου -και πιο ηλεκτρονικού- δίσκου της, Matterless, που ηχογραφήθηκε εξ' ολοκλήρου στο Λονδίνο και έχει κυκλοφορήσει σε Ελλάδα, Αγγλία, Τουρκία και Κύπρο. Στο Λονδίνο η Ειρήνη έχει εμφανιστεί σε μερικά από τα αγαπημένα venues για νέους καλλιτέχνες, όπως είναι τα Old Blue Last, The Camden Assembly, Hoxton Square Bar & Kitchen, The Islington.

 

Ειρήνη Σκυλακάκη και Amalia ζωντανά στη σκηνή του six d.o.g.s
Amalia

 

H Amalia είναι τραγουδοποιός από την Αθήνα. Απέκτησε την πρώτη της κιθάρα σε ηλικία 12 χρονών, παράτησε το ποδόσφαιρο και άρχισε να γράφει τραγούδια. Αποφοίτησε από το Μουσικό Λύκειο Πάλληνης, όπου σπούδασε κλασική κιθάρα, πιάνο και κλαρινέτο. Τα δύο πρώτα της σινγκλ ήταν τα "Thieving Star" και "Ophelia".

 

Με ιδιαίτερη χροιά φωνής, επιρροές από τους Beatles μέχρι τους Mumford and Sons και τη Monika και παράξενες λυρικές αναφορές σε Σαίξπηρ και T.S. Eliot, δημιουργεί ένα προσωπικό στυλ.

 

Info

Irene Skylakaki Live Band

Special guest: Μάρκος Κούμαρης (Locomondo)

Opening Act: Amalia

Γιώργος Θεοδωρόπουλος: πλήκτρα

Χρήστος Πετεβής: βιολί

Δημήτρης Οικονόμου: ντραμς

Tom Yosi: κιθάρα

Ιάσων Οικονόμου: μπάσο

 

Πέμπτη 20/12, 20:00

six d.o.g.s (Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι 210 3210510)

Εισ.: 8-10 €

Οδηγός Μουσικής