5 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

Οι επιλογές του LIFO.gr

LIFOTEAM 17.4.2015 | 12:36

 

5 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

 

Και άλλες 2 για την Παρασκευή!

 

 

Charm Bag + Τhe Mongrelettes

 

5 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

 

Οι The Mongrelettes επιστρέφουν δριμύτεροι συνοδευόμενοι από τους δαιμόνιους Ισπανούς Charm Bag. Οι Charm Bag σχηματίστηκαν πριν μερικά χρόνια στην Σεβίλλη της Ισπανίας. Ουσιαστικά αποτελούν το alter-ego των garage punkers, The Smoggers. Με σαφείς επιρροές από την 60's garage punk σκηνή και συγκροτήματα όπως οι The Cramps, Deja Voodoo, Billy Childish κλπ. δημιουργούν ένα μοναδικό garage-punk-trash-voodoo-rock'n'roll ήχο. Οι Mongrelettes - μια σχεδόν θηλυκή μπάντα - δημιουργήθηκαν τον Οκτώβρη του 2009 και αποτελούνται από τέσσερα κορίτσια και ένα αγόρι. Ο ήχος και οι συνθέσεις τους είναι ένα κράμα από garage punk και ψυχεδελική pop, με τις επιρροές τους να προέρχονται κυρίως από την σχετική punk σκηνή των μέσων του '60, καθώς και αντίστοιχες αναβιώσεις ή προσομοιώσεις του garage/psych ήχου ως σήμερα.

 

 

6 D.O.G.S. [Αβραμιώτου 6-8] Παρασκευή 17 Απριλίου με είσοδο 8 ευρώ.

 

Spectralfire & Kill Emil

 

5 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

 

Spectralfιre είναι το ντεμπούτο σόλο πρότζεκτ του Αθηναίου μουσικού και συνθέτη Λάμπη Κουντουρογιάννη, γνωστός και ως συνιδρυτής και κιθαρίστας του ελληνικού post-punk γκρουπ Modrec. Η μουσική του Spectralfire είναι κυρίως ηλεκτρονική και κινείται σε ρυθμούς chillwave, lo-fi και downtempo.  O Κill Emil είναι hip- hop και downtempo μουσικός παραγωγός με βάση την Αθήνα. Δημιουργεί τον ήχο του χρησιμοποιώντας samples τα οποία διανθίζει με πολλά ηλεκτρονικά ηχοστρώματα, δημιουργώντας μία καινούρια μουσική ιστορία κάθε φορά.

 

 

Bios Ρομάντσο [Αναξαγόρα 3-5], Παρασκευή 17 Απριλίου με είσοδο 5 ευρώ

 

 

Stoned Jesus & Dopelord

 

5 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

 

Σχεδόν ένα χρόνο μετά την πρώτη τους εμφάνιση στην Ελλάδα, οι πρωτομάστορες του Ουκρανικού stoner/psychedelic ήχου επιστρέφουν για το δεύτερο χτύπημα. Με το άλμπουμ τους «Seven Thunders Roar" του 2012 να αποσπά αποθεωτικές κριτικές, οι Stoned Jesus δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για αμφισβήτηση. Μαζί τους οι Πολωνοί αριστοτέχνες του underground stoner/doom, Dopelord.

 

 

An Club [Σολωμού 13-15], Σάββατο 18 Απριλίου με είσοδο 17 ευρώ.

 

 

Solarmonkeys, Fool In The Box, Gap The Mind, Nicotine Stain

 

5 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

 

Οι Αθηναίοι grunge/ heavy rockers Solarmonkeys που κυκλοφόρησαν πρόσφατα το ντεμπούτο άλμπουμ τους, συναντούν τους φίλους τους Fool in the Box, Gap the Mind και Nicotine Stain. Τέσσερις ιδιαίτερες heavy rock μπάντες με τη διάθεση στα ύψη.

 

 

Bios Ρομάντσο [Αναξαγόρα 3-5], Σάββατο 18 Απριλίου με είσοδο 5 ευρώ

 

 

 

Electric Litany & Gravitysays_i

 

5 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

 

Οι Electric Litany δημιουργήθηκαν την άνοιξη του 2007 και έχουν έδρα τους το Λονδίνο. Πέρασαν τρία χρόνια γράφοντας μουσική και κάνοντας πρόβες σε εγκαταλελειμμένα δημόσια κτίρια και ηχογράφησαν το ντεμπούτο album τους ζωντανά σε τρεις μέρες μέσα σε μια εγκαταλελειμμένη εκκλησία στο Βόρειο Λονδίνο. Τα αιθέρια φωνητικά, τα αλλόκοτα κιθαριστικά delay, οι ρομποτικοί ρυθμοί και τα διαστρεβλωμένα synths είναι μερικά από τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν το νοσταλγικό και lo-fi post rock ήχο τους. Τους ανοίγουν οι Gravitysays_i

 

 

Gagarin205 [Λιοσίων 205], Σάββατο 18 Απριλίου με είσοδο 10 ευρώ

 

 

Lebanon Hanover

 

5 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

 

Οι Lebanon Hanover επιστρέφουν στην Αθήνα για να παρουσιάσουν ζωντανά τον νέο τους δίσκο ''besides the abyss'' Από τον dark και cold wave στον shoegaze και minimal synth ήχο, οι Άγγλοι Lebanon Hanover συνδυάζουν όλες αυτές τις επιρροές, δεν εντάσσονται όμως απόλυτα σε καμία μουσική ταμπέλα, ανανεώνουν και δεν αναβιώνουν τον μουσικό και συναισθηματικό κόσμο της δεκαετίας του 80.

 

 

 

Death Disco [Ωγύγου 16 & Λεπενιώτου] Σάββατο 18 Απριλίου

 

 

Kalpa, Calf, The You and What Army Faction

 

 

Kalpa είναι η μονάδα μέτρησης του χρόνου που μεσολαβεί από τη σύλληψη ως την κατάρρευση ενός σύμπαντος. Xρησιμοποιήθηκε αρχικά από τους αρχαίους Ινδούς, στη συνέχεια από ένα μεταλά νοτιοκορεάτη και ένα γκρουπ από την Αθήνα. Επίσης είναι φινλανδική ομάδα χόκει επί πάγου και πόλη της Ινδίας.  Οι Calf είναι ένα post-rock, noise rock γκρουπ που δημιουργήθηκε το 2008 στην Καρδίτσα. Η μουσική τους είναι πολύπλοκη, κάποιες φορές ακραία. Οι Τhe you and what army faction είναι μια καλλιτεχνική διατύπωση του ανέκφραστου. Η νέα τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο Glum κυκλοφορεί στις 13 Απριλίου από τη Smash Records.

 

 

Bios Ρομάντσο [Αναξαγόρα 3-5], Κυριακή 19 Απριλίου με είσοδο 5 ευρώ