1.

Ο Ilario γεννήθηκε το 1988 στο Λιβόρνο της Ιταλίας και από πολύ μικρός άρχισε να δείχνει τεράστιο ενδιαφέρον για τη μουσική. Μεγάλη του αγάπη ήταν και το ποδόσφαιρο, αλλά δεν ασχολήθηκε ποτέ επαγγελματικά.

 

2.

Εξασφάλισε πολύ σύντομα residencies στα θρυλικά, πλέον, ιταλικά κλαμπ «Cameretta» και «Pachamama Club», τα οποία τον βοήθησαν ώστε να εξελίξει την τεχνική του.

 

3.

Το ταλέντο του εντόπισε άμεσα ο «μεγάλος» Sven Vath, γεγονός που οδήγησε στη μακροχρόνια συνεργασία τους. Είναι ένας από τους βασικούς residents των Cocoon Nights στην Ίμπιζα και σε όλον τον κόσμο.

 

4.

Ο Ilario Alicante έκανε το ντεμπούτο του στο Time Warp στα 15 του. Μέχρι και σήμερα διατηρεί το ρεκόρ του πιο μικρού ηλικιακά DJ που έχει παίξει σ' αυτό το πολύ σημαντικό φεστιβάλ.

 

5.

Ξεκίνησε να ασχολείται με την παραγωγή στα 16 του χρόνια και η πρώτη μεγάλη του επιτυχία ήρθε το 2008 με το «Vacaciones En Chile» που πλέον θεωρείται αδιαμφισβήτητο classic.

 

Ilario Alicante - Vacaciones en Chile (Original Mix)

 

6.

Είναι «αθεράπευτος κλάμπερ», γεγονός που, όπως συχνά δηλώνει, τον έχει βοηθήσει αφάνταστα στην καριέρα του και ειδικότερα στην επαφή του με το κοινό. Επαγγελματικά συνεργάζεται μόνο με αυτούς που νιώθει πως έχει σύνδεση σε προσωπικό επίπεδο.

 

7.

Του αρέσει πολύ να ταξιδεύει μόνος και διαβάζει πολλά βιβλία. Μια φορά το χρόνο με μοναδική συντροφιά τη μουσική και τα βιβλία του ταξιδεύει σε νέα μέρη με διάθεση να εξερευνήσει τον εσωτερικό του εαυτό.

 

8.

Τα αγαπημένα του φαγητά είναι οι ταλιατέλες al rage Bolognese και ένα εκπληκτικό ριζότο –με radiccio trevigiano, παρμεζάνα, ιταλικό λουκάνικο και κόκκινο κρασί- που φτιάχνουν στο «Dolce Vita» στην Ίμπιζα, στο οποίο οι ιδιοκτήτες του μαγαζιού έδωσαν, τελικά, το όνομά του: «Risotto Alicante».

 

10 πράγματα που αξίζει να γνωρίζετε για τον Ilario Alicante + ένα αποκλειστικό mixtape του
Είναι «αθεράπευτος κλάμπερ», γεγονός που, όπως συχνά δηλώνει, τον έχει βοηθήσει αφάνταστα στην καριέρα του και ειδικότερα στην επαφή του με το κοινό.

 

9.

Ψάχνοντας συνεχώς την έμπνευση και νέες ιδέες, διαπίστωσε πως το Βερολίνο είναι το ιδανικό μέρος γι' αυτόν κι έτσι αποφάσισε να μετακομίσει το σπίτι του και το στούντιό του εκεί.

 

10.

Μέσω της δισκογραφικής του, της Deep Moves, προσπαθεί να κυκλοφορεί κομμάτια που δεν χαρακτηρίζονται απλά από κάποιο είδος, αλλά που μπορούν να δημιουργήσουν αίσθηση σε οποιοδήποτε dancefloor και το target group του είναι ο «ανοιχτόμυαλος λάτρης της μουσικής».

 

Aκούστε το mixtape που έστειλε για το LIFO.gr

 

 


Ο Ilario Alicante θα βρίσκεται στο VOX το Σάββατο 31 Μαρτίου.

 

 

Οδηγός Μουσικής