Souvenir: Το πρώτο τραγούδι της Irene Skylakaki από τον επερχόμενο δίσκο της σε συνεργασία με τον Jay-Jay Johanson

H United We Fly ανακοινώνει πως η Irene Skylakaki εντάσσεται πλέον στο roster της εταιρείας.

LIFOTEAM 12.6.2020 | 14:50

Η Eιρήνη Σκυλακάκη (aka Irene Skylakaki) επέστρεψε στην Ελλάδα από το Λονδίνο, εν μέσω καραντίνας, έχοντας μαζί της το υλικό για το τέταρτο προσωπικό της album που αναμένεται το φθινόπωρο από τη United We Fly. Δύο χρόνια μετά την τελευταία της κυκλοφορία, η μελωδική φωνή της Irene Skylakaki μιλά μέσα από το γλυκόπικρο και συναισθηματικό πρώτο single Souvenir για τον έρωτα, τον χωρισμό και την επόμενη ημέρα.


Έχοντας εμφανιστεί σε κάποια από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ και venues της χώρας όπως το Release Festival και το ΚΠΙΣΝ και με τραγούδια όπως το «In the Light» που γνώρισαν πολύ δυνατό airplay στα ραδιόφωνα της χώρας, η Ειρήνη κατοικούσε τα τελευταία χρόνια στο Λονδίνο μετρώντας εμφανίσεις στα πιο αγαπημένα artistic venues της πόλης και χτίζοντας σημαντικές σχέσεις και συνεργασίες. Παραγωγός του νέου της album όπως και του προηγούμενου είναι ο Danton Supple, συνεργάτης μεταξύ άλλων και των Coldplay, U2 και Morrissey. Παράλληλα, η σχέση της με το κοινό στην Ελλάδα παρέμεινε έντονη καθώς με κάθε εμφάνισή της επιβράβευε τη μοναδικότητα της ερμηνείας αλλά και των τραγουδιών της, συχνά κάνοντας sold out τους χώρους που επέλεγε να εμφανιστεί.


 

Souvenir: Το πρώτο τραγούδι της Irene Skylakaki από τον επερχόμενο δίσκο της σε συνεργασία με τον Jay-Jay Johanson

 

H ιστορία πίσω από το single «Souvenir» μιλά για το συναίσθημα που βιώνει κάποιος όταν κλείνει ένας κύκλος και ταυτόχρονα κάνει ένα νέο ξεκίνημα. Και κάπως έτσι οδηγήθηκε σε μια απροσδόκητη συνεργασία. Όλα άρχισαν όταν η Ειρήνη αποφάσισε να στείλει το κομμάτι στον πολύ αγαπημένο στην Ελλάδα Jay-Jay Johanson, ζητώντας τη γνώμη του. Εκείνος, όμως, αποφάσισε να της το στείλει πίσω το βράδυ της φετινής πρωτοχρονιάς, με δικά του vocals και σε νέο remix, δίνοντάς του τη μορφή που ακούμε από σήμερα.

 

Το videoclip του «Souvenir» είναι αποτέλεσμα της συνάντησης της Irene Skylakaki και του Jay-Jay Johanson με τον σκηνοθέτη David East στο μακρινό και εξωτικό Cape Town όπου και πραγματοποιήθηκαν τα γυρίσματα. Υπενθυμίζουμε πως ο σκηνοθέτης David East εντυπωσίασε νωρίτερα φέτος με τη σκηνοθεσία του «Neptune» των Foals, όπου συνδύασε εικόνες συγκλονιστικής φυσικής ομορφιάς με εικόνες που μοιάζουν να ξεπηδούν από σελίδες της Αποκάλυψης, με ένα σαφές μήνυμα για την εντεινόμενη κλιματική αλλαγή. Οι εικόνες της φύσης κυριαρχούν και στο video clip του Souvenir αλλά εδώ εναλλάσσονται με αυτές σε κλειστούς χώρους, με υποφωτισμένα ατμοσφαιρικά πλάνα και τους δύο καλλιτέχνες να πρωταγωνιστούν.

 

Souvenir: Το πρώτο τραγούδι της Irene Skylakaki από τον επερχόμενο δίσκο της σε συνεργασία με τον Jay-Jay Johanson

 

Όπως λέει η ίδια η Ειρήνη γι' αυτή τη συνεργασία: «Βρεθήκαμε στη Νότια Αφρική, για τα γυρίσματα του video με τον David East, έναν σκηνοθέτη τη δουλειά του οποίου θαυμάζω πολύ. Ελπίζω να το απολαύσετε τόσο όσο χαρήκαμε κι εμείς το ταξίδι αυτό» - Irene Skylakaki

Οδηγός Μουσικής