Τέσσερις ξεχωριστές συναυλίες τον Σεπτέμβριο στον Κήπο του Μεγάρου

Το καλοκαίρι συνεχίζεται εντός των τειχών.

Με τέσσερις ξεχωριστές συναυλίες στον υπέροχο Κήπο του υποδέχεται τον Σεπτέμβριο το Μέγαρο Μουσικής. Ανάμεσά τους και ένα αφιέρωμα στον Λέοναρντ Κοέν, την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου, ημέρα που ο αγαπημένος τραγουδοποιός θα συμπλήρωνε τα 84 χρόνια του.

 

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018, 20:30

«Α Love Supreme», Τakis Paterelis Quartet

«A Love Supreme», το άλμπουμ σταθμός στην πορεία του σπουδαίου σαξοφωνίστα John Coltrane, γίνεται αφορμή για μια ξεχωριστή τζαζ συναυλία στον Κήπο από το Τakis Paterelis Quartet, την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου, με την οποία ανοίγουν οι φθινοπωρινές μουσικές βραδιές στην πιο όμορφη μουσική όαση της πόλης.

 

Όσοι παρακολουθήσουν τη συναυλία, θα μυηθούν στα «μυστικά» της μουσικής του Coltrane, μέσα από αυτό το εμβληματικό έργο σε τέσσερα μέρη με στοιχεία ατονικής μουσικής που άνοιξε νέους ορίζοντες στην τζαζ. Πρόκειται επί της ουσίας για έναν θρησκευτικό ύμνο, στη βάση του οποίου στέκεται η υπέρτατη αγάπη για την ύπαρξη.

 

Για τον πνευματικά ανήσυχο John Coltrane, η ύπαρξη ήταν το άλλο πρόσωπο του Θεού (όποιο όνομα κι αν είχε Αυτός). Το 1964 ο κορυφαίος τζαζίστας κατέθεσε στην ανθρωπότητα αυτή τη σημαντική σύνθεσή του που όμοιά της δεν έχει υπάρξει έκτοτε στην ιστορία της τζαζ.

 

 

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018, 20:30

Katerine Duska – Albin Lee Meldau

Η Katerine Duska, η ελληνοκαναδέζα τραγουδίστρια και τραγουδοποιός που πρωτοσυστήθηκε στο ελληνικό κοινό το 2013 μέσα από την επιτυχία του «One In A Million», επιστρέφει στον Κήπο του Μεγάρου την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου, με το νέο μουσικό της σχήμα και με έναν φρέσκο, πιο ηλεκτρονικό ήχο.

 

Η Katerine με τη ζεστή soulful φωνή της και την εκφραστική της σκηνική παρουσία, θα ερμηνεύσει κομμάτια από το πρώτο της άλμπουμ «Embodiment», διασκευές ελληνικών και ξένων αγαπημένων της τραγουδιών καθώς και υλικό από την αναμενόμενη νέα της δουλειά, λίγο πριν την επίσημη κυκλοφορία της.

 

Ως οικοδέσποινα αυτής της ξεχωριστής συναυλίας, η Κατερίνα Ντούσκα θα υποδεχτεί στη σκηνή τον Albin Lee Meldau. Ο σουηδός τραγουδοποιός και τραγουδιστής ακούστηκε πρώτη φορά στα ραδιόφωνα πέρσι το καλοκαίρι με το κομμάτι του «Let Me Go» και έχει γίνει ιδιαίτερα αγαπητός στο ελληνικό κοινό με την πρόσφατη επιτυχία του «The Weight Is Gone», έχοντας αποσπάσει εγκωμιαστικές κριτικές σε Ευρώπη και Αμερική.

 

 

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018, 20:30

A Tribute to Leonard Cohen with Nalyssa Green, Sugahspank! & Lou is

Την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου, τη μέρα που ο Leonard Cohen θα γινόταν 84 ετών, ο Κήπος υποδέχεται τρεις νέες ερμηνεύτριες οι οποίες προσεγγίζουν με τον δικό τους τρόπο τραγούδια που σφράγισε ο ίδιος με τη χαρακτηριστική βαριά φωνή του.

 

Αυτό το μαγικό βράδυ, η εύθραυστη αθωότητα της Nalyssa Green, το βαθύ, εκφραστικό ηχόχρωμα της Sugahspank! και η καλλιεργημένη και ευέλικτη φωνή της Lou δημιουργούν μια μοναδική ζωντανή σύμπραξη προς τιμήν του Leonard Cohen. Στο ταξίδι τους στο θαυμαστό σύμπαν του γοητευτικού ποιητή και μουσικού τις συντροφεύουν ο βιρτουόζος ντράμερ Σεραφείμ Μπέλλος, ο μαέστρος Γιώργος Δελλής στα πλήκτρα και ο μελωδικός Άδωνις Γουλιέλμος στην κιθάρα (Swing Shoes).

 

Στο αφιέρωμα στον Cohen, το οποίο ετοιμάζεται εδώ και ένα χρόνο, οι τρεις νέες ερμηνεύτριες, που έχουν τόσο διαφορετικές πορείες αλλά είναι πάντα ανήσυχες και τολμηρές, θα μας θυμίσουν αγαπημένα τραγούδια του γεμάτα φως και σκοτάδι, χιούμορ και μελαγχολία  που μας συντροφεύουν εδώ και πολλά χρόνια: «Take This Waltz», «First We Take Manhattan», «Dance Me to the End of Love» κ.ά.

 

 

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018, 20:30

O Θοδωρής Βουτσικάκης συναντάει τη Λίνα Νικολακοπούλου, «Πέτα στα όνειρά σου»

Τις φωνητικές δυνατότητες και το ιδιαίτερο ταμπεραμέντο ενός ξεχωριστού νεαρού ερμηνευτή, του Θοδωρή Βουτσικάκη, αναδεικνύουν οι αγαπημένες δημιουργίες που επέλεξε η Λίνα Νικολακοπούλου από την 35χρονη πορεία της στο ελληνικό τραγούδι για την κοινή συναυλία τους στον Κήπο του Μεγάρου, το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου. Μια ονειρική βραδινή «πτήση» με μουσική και παράλληλες προβολές, με δύο εκλεκτούς προσκεκλημένους: τη Μαρία Φαραντούρη και τον βιολιστή και συνθέτη Αντώνη Σουσάμογλου. 

           

Η συνάντηση του Θοδωρή Βουτσικάκη με τη Λίνα Νικολακοπούλου το 2014 δρομολόγησε τη συμμετοχή του σε δύο μουσικοποιητικά αφιερώματα στον ποιητή Γ. Σαραντάρη με τίτλο «Πνοές του Μάη» και «Οκτώ ρώσοι ποιητές τραγουδούν ελληνικά» σε μουσική Δ. Αλεξανδρή και παραγωγή-καλλιτεχνική διεύθυνση της Λ. Νικολακοπούλου. Εδώ και δύο χρόνια, ο Θ. Βουτσικάκης, ένας από τους πιο ολοκληρωμένους καλλιτέχνες της γενιάς του, συμμετέχει στις βραδιές λόγου και μουσικής που διοργανώνει η στιχουργός.

 

Επόμενο κοινό βήμα αποτελεί η συνεργασία τους σε μια νέα παραγωγή βασισμένη στη μουσική του πολυβραβευμένου ιταλού συνθέτη Nicola Piovani (όσκαρ για την ταινία La vita e bella). Πρώτη γεύση από την επερχόμενη δισκογραφική δουλειά τους είναι το τραγούδι «Πέτα στα όνειρά σου», το οποίο δίνει και τον τίτλο στις φετινές συναυλίες του Θοδωρή Βουτσικάκη που άρχισαν από τη γενέθλια πόλη του με μια πολύ επιτυχημένη εμφάνιση την άνοιξη του 2018 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

 

Info:

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Κήπος του Μεγάρου

Βασιλίσσης Σοφίας και Κόκκαλη, Αθήνα. Τηλέφωνο: 210 7282333

Τιμές εισιτηρίων: 10 € (προπώληση), 12 € (αγορά την ημέρα της συναυλίας)

Είσοδος δωρεάν για παιδιά κάτω των 6 ετών

Οδηγός Μουσικής