«Μόνο μέσα από τους πίνακές μας μπορούμε να μιλάμε.» Το έγραψε ο Βίνσεντ Βαν Γκογκ σε μια επιστολή, μια βδομάδα πριν από το θάνατό του. Και τώρα η ιστορία ζωντανεύει σε μία μοναδική κινηματογραφική εμπειρία.Πρόκειται για την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία που έγινε όλη με ζωγραφική στο χέρι. Το σενάριο και η σκηνοθεσία είναι της Ντορότα Κομπιέλα και του Χιου Γουέλτσμαν, η παραγωγή από τις εταιρείες BreakThru Films της Πολωνίας και Trademark Films της Βρετανίας.

 

 

 

Η ταινία δίνει ζωή στους πίνακες του Βίνσεντ Βαν Γκογκ για να διηγηθούν την ξεχωριστή του ιστορία. Κάθε ένα από τα 65.000 καρέ της ταινίας είναι και μια ελαιογραφία ζωγραφισμένη με το χέρι από 125 επαγγελματίες ζωγράφους, που ταξίδεψαν από όλο τον κόσμο για να έρθουν στα στούντιο της Πολωνίας και της Ελλάδας και να πάρουν μέρος στην παραγωγή. Το ίδιο ξεχωριστή, όπως και οι πίνακές του, ήταν η παθιασμένη και κακότυχη ζωή του, και ο μυστηριώδης του θάνατος.

 

 

 

Όλα ξεκινούν με τον  Αρμάν Ρουλέν, γιος ταχυδρόμου που αναζητά τον Τεό, αδερφό του διάσημου ζωγράφου Βίνσεντ Βαν Γκογκ. Έχει στα χέρια του την τελευταία επιστολή που έγραψε ο Βίνσεντ, πριν αυτοκτονήσει. Όταν ανακαλύπτει ότι ο Τεό έχει πεθάνει, προσπαθεί να μάθει όσα περισσότερα μπορεί για την εκπληκτική, παθιασμένη ζωή του Βίνσεντ και να ανακαλύψει την αλήθεια για τον μυστηριώδη θάνατό του. 

 

Το "Loving Vincent" είναι ίσως η μοναδική ταινία που αυξάνει τον αριθμό των θεατών της, καθώς συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία της στις αίθουσες για δεύτερη εβδομάδα προβολών. Καθώς φαίνεται, η δυναμική της θα την κρατήσει ανάμεσα στις δημοφιλέστερες ταινίες για πολλές εβδομάδες ακόμα. Το φαινόμενο "Loving Vincent" είναι παγκόσμιο, καθώς στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη, οι αίθουσες και οι θεατές πολλαπλασιάζονται κάθε εβδομάδα.

 

 

 

Από την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου, ένας από τους αυθεντικούς σταθμούς ζωγραφικής PAWS (Painting Animation Work Station), όπου ζωγραφίστηκε το "Loving Vincent", θα εκτίθεται και σε έναν διαφορετικό κινηματογράφο που προβάλλει την ταινία, δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό να γνωρίσει την τεχνική της δημιουργίας της.

 

Δείτε το επίσημο τρέιλερ:

 

Βραβεία

• Βραβείο Κοινού - Διεθνές Φεστιβάλ Κιν/φου Ταινιών Animation του Ανσί, 2017
• Καλύτερο Τρέιλερ Animation, Καλύτερα Γραφικά σε Τρέιλερ - Βραβεία Χρυσό Τρέιλερ, 2017
• Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Animation - Διεθνές Φεστιβάλ Κιν/φου της Σανγκάης, 2017
• Βραβείο Κοινού – Φεστιβάλ Κιν/φου Ostend, Βέλγιο, 2017
• Βραβείο Κοινού – Διεθνές Φεστιβάλ + Αγορά Κινουμένων Σχεδίων της Σύρου, 2017

 

Πρωταγωνιστούν

Αρμάν Ρουλέν: Ντάγκλας Μπουθ
Βίνσεντ Βαν Γκογκ: Ρόμπερτ Γκούλαζικ
Αντελίν Ραβού: Έλινορ Τόμλινσον
Γιατρός Γκασέ: Τζερόμ Φλιν
Μαργκερίτ Γκασέ: Σίρσα Ρόναν
Ταχυδρόμος Ρουλέν: Κρις Ο'Ντάουντ
Μπάρμπα-Τανγκί: Τζον Σέσιονς
Βαρκάρης: Άινταν Τέρνερ
Λουίζ Σεβαλιέ: Έλεν Μακρόρι