Ο χορός των wine bars καλά κρατεί

Έναν μήνα έχει που άνοιξε το Collage στην «καυτή» γειτονιά του αναγεννημένου εμπορικού κέντρου της Αθήνας.

ΑΠΟ ΤΗ ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ 20.11.2013 | 20:11

 

Ο χορός των wine bars καλά κρατεί. Έναν μήνα έχει που άνοιξε το Collage στην «καυτή» γειτονιά του αναγεννημένου εμπορικού κέντρου της Αθήνας. Ένα μαγαζί που συστήνεται ως apperitivo bar pizza gallery και ανταποκρίνεται απόλυτα στην ταυτότητα που δηλώνει. Τραπεζάκια στον πεζόδρομο στην Καπνικαρέα και σάλα φτιαγμένη στις επιταγές του βιομηχανικού ντιζάιν σε μια καλοφτιαγμένη εκδοχή του.

 

Το μενού λιτό, περιλαμβάνει πλούσιες σαλάτες (από €8 ως €10), λίγα ζυμαρικά και πίτσες. Χειροποίητη πίτσα με λεπτό, σχεδόν αραχνοΰφαντο ζυμάρι και προσεγμένα υλικά. Ακόμα και στην πιο απλή εκδοχή της, στη Μαργαρίτα (€8), αποκαλύπτει νοστιμιά – ό,τι πρέπει για να συνοδεύσει τον πλούσιο κατάλογο των ποτών. Το κρασί έχει ξεχωριστό ρόλο, αλλά θα ήθελα τη λίστα πιο εκτεταμένη. Μεγάλη ποικιλία σε apperitivo και πολλά ευφάνταστα κοκτέιλ.

 

Παραμένοντας σε αυτήν τη γειτονιά και αναζητώντας wine bar, βρίσκεις στην οδό Αιόλου 10 το μόλις ολίγων εβδομάδων café bar gallery Off White. Κρασί, κοκτέιλ και μενού υπό... διαμόρφωση. Θέλει τον χρόνο του για να βρει τους ρυθμούς του.