Από το burger στην πίτσα

Τα αδέλφια Παπακώστα μεταφέρουν την οικογενειακή τους παράδοση στην εστίαση στο προσιτό και ολοκαίνουργιο Burger Joint.

ΑΠΟ ΤΗ ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ 20.11.2013 | 19:56

 

Στην ελληνική γαστριμαργική σκηνή τα burgers έχουν καταλάβει το δικό τους μερίδιο. Είναι το προσιτό φαγητό που σε κερδίζει με την απλότητα αλλά και τη γευστική πολυπλοκότητα που μπορεί να προσφέρει.

 

Με τις σκέψεις αυτές πέρασα την πόρτα του ολοκαίνουργιου Burger Joint στο Ψυχικό. Ωραίος χώρος, με βιομηχανική διακόσμηση. Τούβλα, μπετόν, μεταλλικές καρέκλες, δερμάτινοι καναπέδες, ψηλά ξύλινα τραπέζια και όμορφη μπάρα που σερβίρει κοκτέιλ. Καμία σχέση με το μικροσκοπικό αδελφάκι του στα νότια προάστια που έχει διαγράψει μια επιτυχημένη πορεία και άνοιξε τον δρόμο και για την αγορά του Ψυχικού. Τα αδέλφια Παπακώστα που βρίσκονται πίσω από το εγχείρημα έχουν οικογενειακή παράδοση στην εστίαση. Ο Γιώργος, επιτυχημένος σεφ στη Νέα Υόρκη, γνωρίζει καλά τη συνταγή του αληθινού burger.

 

Από το burger στην πίτσα

 

Οφείλω να ομολογήσω ότι ο κατάλογος είναι αρκετά ελκυστικός. Προσφέρει μεγάλη ποικιλία σε burger, αλλά δύσκολα θα προσπεράσεις τις ωραίες σαλάτες, τις ελκυστικές πίτσες και το Rib-Eye. Δοκίμασα το Umami Burger (€9,5) που συνδυάζεται με κατσικίσιο τυρί, μανιτάρια, καραμελωμένα κρεμμύδια και ευωδιαστή τρουφάτη μαγιονέζα. Πληθωρική αμαρτία που ενισχύεται και από ένα βουναλάκι υπέροχες σπιτικές τηγανητές πατάτες – αν δεν τις φας όλες, δεν ησυχάζεις. Ενδιαφέρον ήταν και αυτό με μπιφτέκι γαλοπούλας (€7,5) ανάμεσα σε αφράτο ψωμί και του πήγαινε το γουακαμόλε, το τσένταρ, το μπέικον και η καυτερή πιπεριά χαλαπένιος που ζήτησα να προστεθεί. Ο ευγενικός σερβιτόρος απίθωσε στο τραπέζι μας και μια τραγανή πίτσα με μοτσαρέλα, παρμεζάνα, προσούτο, πάστα τρούφας και φρέσκα φύλλα πιπεράτης ρόκας (€13). Πραγματικά εξαιρετική! Ωραία ισορροπία των υλικών πάνω στη λεπτή ζύμη με τον ναπολιτάνικο αέρα.

 

Αν και καινούργιο το μαγαζί, το «μυρίστηκαν» οι λάτρεις και ήταν πολλές οι νεανικές παρέες που τιμούσαν τα ωραία σερβιρισμένα, μέσα σε καλαθάκι burgers.

Από το burger στην πίτσα