Σεμινάρια για την ποίηση του Τζελαλεττίν Ρουμί

Δύο μέρες για την ποίηση του σπουδαίου Ιρανού ποιητή στον Ιανό

The LiFO team, 1.6.2015 | 10:54

Σεμινάρια για την ποίηση του Τζελαλεττίν Ρουμί

 

Ο Τζελαλεττίν Ρουμί Μεβλανά υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους πνευματικούς δασκάλους και μια από τις εξέχουσες ποιητικές ιδιοφυΐες της Ανατολής. Η διδασκαλία του καλούσε ανθρώπους από οποιαδήποτε πίστη, θεωρώντας ότι ο Θεός Μουσουλμάνων, Χριστιανών και Εβραίων είναι ένας. Η σημασία του Τζελαλεντίν Ρουμή περνά τα σύνορα των χωρών και των εθνοτήτων. Τα ποιήματά του έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες του κόσμου. Αν υπάρχει μια γενική ιδέα πίσω από ολόκληρο το έργο του Ρουμή είναι η αγάπη, και μάλιστα η απόλυτη αγάπη για το Θεό. Η επίδρασή του στη σκέψη, τη λογοτεχνία και όλες τις μορφές αισθητικής έκφρασης του Ισλαμικού κόσμου δεν μπόρεσε ποτέ να ξεπεραστεί.

 

Το Μορφωτικό Κέντρο της Πρεσβείας της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν παρουσιάζει τον κύκλο σεμιναρίων «Μια Προσέγγιση στον Τζελαλεττίν Ρουμί »  στον  ΙΑΝΟ. Σε αυτή την σειρά διαλέξεων για την Περσική Ποίηση θα συζητηθούν οι  διάφορες όψεις της Περσικής Ποίησης και Περσικής Μυστικιστικής Λογοτεχνίας.

 

Το θέμα αναλύουν οι:

  • Dr. Mohammad Hossein Mozaffari Μορφωτικός Σύμβουλος της Πρεσβείας της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν
  • Δρ. Λιάνα Μυστακίδου
  • Ανδρέας Σιδέρης εκδότης  

 

info: 

  • Δευτέρα 8 και Τετάρτη 17 Ιουνίου, 17:00 -20:00
  • Τα σεμινάρια διεξάγονται στην ελληνική και αγγλική γλώσσα
  • Τα σεμινάρια πραγματοποιούνται σε συνέχειες αλλά όποιος δεν μπορεί να τα παρακολουθήσει από την αρχή θα υπάρχει ενημερωτικό υλικό των προηγούμενων.

 

Για  δηλώσεις συμμετοχής στείλτε μήνυμα στο [email protected]

Πληροφορίες:

Βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟS: Σταδίου 24, Αθήνα - 210 3217917

Πολιτιστικό Κέντρο Πρεσβείας Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν: 210 6840244