Η χαρισματική Hannah Kent, που μέσα από τα μυθιστορήματά της μας αποκαλύπτει συναρπαστικές αληθινές ιστορίες ανθρώπων, έρχεται στην Ελλάδα από τα Public και τις εκδόσεις Ίκαρος.

 

Η Αυστραλή συγγραφέας, που έκανε λογοτεχνικό πάταγο με το πρώτο της μυθιστόρημα «Έθιμα Ταφής» και συνέχισε το δυναμικό της ξεκίνημα με το 2ο βιβλίο της «Οι Καλοί», έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα! Το Public και οι εκδόσεις Ίκαρος δίνουν μια μοναδική ευκαιρία στο ελληνικό κοινό να γνωρίσει από κοντά την πολυβραβευμένη και πολυσυζητημένη συγγραφέα, που μέσα από τη λιτή και κοφτερή γλώσσα της συγκίνησε εκατομμύρια αναγνώστες ανά τον κόσμο και απέσπασε πολλά βραβεία. Η συγγραφέας θα παρουσιάσει τα δύο βιβλία της στο Public σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη στις 19 και 20 Φεβρουαρίου.

 

Την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019 στο Public Συντάγματος στις 21:00 η Hannah Kent θα συζητήσει τα βιβλία της με την δημοσιογράφο – συγγραφέα Στέλλα Κάσδαγλη και τη μεταφράστρια των βιβλίων της Μαρία Αγγελίδου, ενώ την επόμενη μέρα Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου στις 19:00 θα βρίσκεται στο Public Τσιμισκή και θα συνομιλήσει με τη δημοσιογράφο Λεμονιά Βασβάνη. Και στις δύο εκδηλώσεις η συγγραφέας θα απαντήσει στις ερωτήσεις των αναγνωστών της και θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων της.

 

 


Αν δεν την γνωρίζεις ήδη, η εκδήλωση αυτή αποτελεί ιδανική ευκαιρία να το κάνεις. Η Hannah Kent μέσα από το 1o βιβλίο της «Έθιμα ταφής» - που είναι βασισμένο σε πραγματική ιστορία - ξεδιπλώνει την ιστορία της Agnes, μιας γυναίκας που καταδικάστηκε σε θάνατο, μέσα από ένα βαθιά συγκινητικό μυθιστόρημα που ταξιδεύει τους αναγνώστες με τις λεπτομερείς περιγραφές για την Βόρεια Ισλανδία στις αρχές του 19ου αιώνα. Το «Έθιμα ταφής» (2014), έγινε διεθνές best seller, μεταφράστηκε σε 28 γλώσσες και απέσπασε τα πολλά βραβεία όπως το ABIA Literary Fiction Book Of The Year 2014, το ABA Nielsen Bookdata Bookseller's Choice Award 2014 και το Victorian Premier's Literary Award People's Choice Award 2014.

 

 

 

Μετά την επιτυχία που έκανε το λογοτεχνικό της ντεμπούτο συνέχισε το ίδιο δυναμικά με το 2ο βιβλίο της «Οι Καλοί», που και αυτό είναι βασισμένο σε αληθινά γεγονότα από την Ιρλανδία. Η συγγραφέας μας εξιστορεί, με τον δικό της εντυπωσιακό τρόπο, την ιστορία και τον αγώνα τριών γυναικών για να σώσουν ένα παιδί, φανερώνοντας μέσα από το μυθιστόρημά της την δύναμη της αγάπης και της αφοσίωσης. «Οι Καλοί» (2017), ήταν στη βραχεία λίστα για το Walter Scott Prize for Historical Fiction, The Indie Book Award for Fiction και το ABIA Literary Fiction Book of the Year.